LATEST NEWS

- News from the industry

Effektiv kabeldragning med rörål

Det användbara verktyget för kabeldragning
Glasfiberstav, även känd som rörål, är ett avgörande verktyg för att dra kablar eller förlinor genom rör och kanalisationer. Dessa verktyg är viktiga inom en rad olika industrier, inklusive elinstallationer, ventilation och avlopp. Deras design gör dem särskilt effektiva för att navigera genom trånga och svåråtkomliga områden.

Vad är en glasfiberstav/rörål?


En glasfiberstav består av en kärna av glasfiber som är belagd med ett slitstarkt material, ofta HDPE (högdensitetspolyeten). Denna beläggning ger staven en glatt yta, vilket underlättar dragning genom rör utan att fastna. Glasfiberstavar finns i olika diametrar och längder, vilket gör dem anpassningsbara för olika typer av jobb och miljöer.

Användningsområden


1. Kabeldragning: Den främsta användningen för glasfiberstav är kabeldragning. Staven gör det möjligt att enkelt föra kablar genom rör, vilket sparar tid och minskar risken för skador på kablarna.

2. Rörinspektion och rensning: Glasfiberstav kan också användas för att inspektera och rensa ventilations- och avloppsrör. Med rätt tillbehör kan staven hjälpa till att identifiera blockeringar och säkerställa att rören är rena och fungerande.

3. Lokalisering av icke-metalliska ledningar: Vissa glasfiberstavar är utrustade med kopparledare som möjliggör användning tillsammans med sökutrustning för att lokalisera icke-metalliska ledningar under jord. Detta är särskilt användbart vid installationer och underhåll där exakta positioner för kablar är kritiska.

Fördelar med glasfiberstav/rörål


Flexibilitet och styrka: Glasfiberstavar kombinerar flexibilitet med styrka, vilket gör dem idealiska för att navigera genom komplexa rörsystem utan att brytas.

Slitstyrka: Den HDPE-belagda ytan är både slitstark och väderbeständig, vilket förlänger verktygets livslängd och effektivitet även under tuffa förhållanden.

Anpassningsbarhet: Med olika tillgängliga längder och diametrar kan glasfiberstavar användas för en rad olika applikationer, från små hushållsinstallationer till större industriella projekt.

Val av rätt glasfiberstav


Vid val av glasfiberstav är det viktigt att överväga både diameter och längd utifrån den specifika applikationen. För mer krävande uppgifter kan det vara nödvändigt med en tjockare stav, medan mindre uppgifter kan utföras med en tunnare variant. Det är också viktigt att kontrollera om staven behöver extra funktioner som kopparledare för lokalisering.

SAB Elteknik - Din pålitliga partner


För de bästa glasfiberstavarna rekommenderas att kontakta SAB Elteknik. De erbjuder ett brett sortiment av glasfiberstavar i olika dimensioner (däribland 4.5mm, 6mm, 9mm och 11mm) och med olika tillbehör, anpassade för både små och stora projekt. Med deras produkter kan du vara säker på att du får högsta kvalitet och pålitlighet i ditt arbete. Kontakta SAB Elteknik för mer information och för att beställa de produkter som passar dina behov bäst.
Contact information
Mailing address
Mjöbäcks­vägen 2
51260 Överlida
Visiting address
Mjöbäcks­vägen 2
51260 Överlida
Region
Svenljunga
Västra Götalands county
Sweden
Organization id:
556434-4009
Founded: 1991
Employees: 10
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till SAB Elteknik AB!

Specialister på utrustning för kraftindustrin

Med åren har vi samlat på oss allt större kunskap och idag är vi fullblodsproffs när det gäller produkter för nätbyggare.

Smartare produkter som gör jobbet enklare
Vi brukar säga att våra smarta produkter gör jobbet enklare. Och det är ingen överdrift. Som utgångspunkt har vi nämligen ett enkelt och självklart krav: allt i SAB Eltekniks sortiment ska ge ett mervärde och göra arbetsprocessen enklare för dig som kund. Dessutom ska alla produkter i vårt sortiment hålla toppkvalitet. Våra kvalitetsprodukter gör att dyrbara driftstopp kan undvikas så att dina projekt blir mer lönsamma.

Fiberteknik eller kraftkabel?
Svaret på frågan är "både och". För oss på SAB Elteknik är fiberteknik lika prioriterat som kraftkabel och därför hittar du redskap, materiel, maskiner, verktyg, skydd och instrument inom båda dessa fält. Vi erbjuder till exempel den senaste tekniken för fiberblåsning. Utöver det tillhandahåller vi utbildning till många kunder. Vi lär er använda produkterna på bästa möjliga sätt.

Agents

Pfisterers, Sweden (General agent)
SAB Elteknik tar över agenturen för Pfisterer Från och med den 1 juli 2018 är SAB Elteknik Pfisterers exklusiva distributör på den svenska marknaden. SAB Elteknik tar över all marknadsföring, försäljning och lagerhållning av Pfisterers produkter i Sverige. – SAB Elteknik har perfekta förutsättningar för att ta över Pfisterers Sverigeverksamhet. Erfarenheten och kunnandet har vi redan, inte minst genom Joakim Ahlin tack vare hans tidigare anställning på TE Raychem, säger Stefan Andersson, VD på SAB Elteknik. – Vår ambition är att supporten till Pfisterers kunder ska utvecklas till nya nivåer. Pfisterers service och närvaro ska stärkas på den svenska marknaden. Samtidigt är denna agentur väldigt betydelsefull för SAB Elteknik. Vi blir mer kompletta i vårt erbjudande av kabeltillbehör och vi får bättre förutsättningar att växa och utvecklas som företag, säger Stefan Andersson. Framgångsrika samarbeten med Addtech-företag – Pfisterer har med god erfarenhet under lång tid, mer än 50 år, samarbetat med bolag inom Addtech-gruppen. Eurolaite i Finland och Maxeta i Norge har under många år hjälpt kunder till att hitta Pfisterer-lösningar för projekt, säger Harald Lunell, Pfisterers försäljningschef för Norden. – Nu ser vi fram emot att jobba tillsammans med er, våra kunder, och SAB Elteknik för att skapa de bästa förutsättningarna för ett lyckat samarbete, säger Harald Lunell.

Certifications

AAA

Contacts

Stefan Andersson
0651760797

Videos

Jetting

Jetting
Sydvästlänken
Push pull tekniken
Företagspresentation
Kabelförlängning i vindkraftspark på Öland
Mini jet blåser 1800 meter fiberkabel
Snake-Eye, morgondagens lösning för fibernätet

LATEST NEWS

- News from the industry
7/1/2024
En historia inom skärande bearbetning SäkerhetsnätNY Webbshop Rätt demoleringsverktyg för proffsig rivningVanliga problem med ABB-robotar
6/28/2024
Kantvikars betydande roll Kompressorns roll i kylanläggningarOTTO Digital Services för systemSäkerhet med väggrindar och vägbommarNyhet i sortimentet från Western Fabrications
6/27/2024
Födelsedag 60-års Rockwell arrangerar år­ets automationshändelse Optimera kabelhanteringen Saab tecknar kontraktOKQ8 Bank har tecknat ett 3 årigt avtal
6/26/2024
XMOR® revolutionerar grävandetInga maskiner är för stora för ossTrejon lanserar CONDORÅtervunnet material möter AI ROCKWOOL bygger stenullsfabrik i Sverige
6/25/2024
ISCAR LOGIQ6TURN - NYA unika svarvskär Modernt tillverkningssätt för framtidens industriProdukter som sprider glädjeNytt produktsortimentLanserar avancerad kaffebryggningslösning