LATEST NEWS

- News from the industry

Dynabook satsar på klientteknik i smidigt format

Nu behöver användare av tunna klienter inte längre snegla avundsjukt på kollegor med bärbara Macar och PC
Dynabooks säkra tunna klient är utformad som en vanlig laptop och avsedd för moderna virtuella skrivbordsmiljöer. Den nya produktfamiljen består av enheter med bildskärmar i storlekarna 13, 14 och 15 tum.

Varför inte kombinera den bärbara datorns fysiska format med den virtuella klientens användning och hantering? Det måste ha varit frågan som Dynabooks produktutvecklare ställt. Funderingarna utmynnar i Dynabook Mobile Secure Client (DMSC), som lanserats nyligen. Det är en så kallad tunn klient, närmare bestämt en klientenhet för virtuella skrivbord (VDI, Virtual Desktop Infrastructure).

Det som utmärker DMSC är att den har samma fysiska utformning som en vanlig laptop. Det är inte så konstigt med tanke på Dynabooks historia, tidigare som en del av Toshiba, numera som en globalt ledande fristående leverantör av bärbara datorer. Lägg till det efterfrågan på klientenheter för moderna IT-miljöer och ett starkt fokus på cybersäkerhet, så blir DMSC resultatet.

Säkert och enkelt
Poängen med virtuella skrivbord är att varken data eller program finns på klientenheterna, utan på servrar. Det ger flera fördelar, kanske framför allt enklare konfiguration, administration och drift av IT-miljöer. Ett exempel på den enkla hanteringen är centrala uppdateringar, till exempel med säkerhetspatchar. Lägg till det förbättrad kontroll över vilka applikationer som används och av att lagar och regler efterlevs. Och framför allt ökad cybersäkerhet, eftersom klientenheterna inte blir en svag punkt säkerhetsmässigt.

De här argumenten går hem. Undersökningsföretaget Global Market Insights spår en årlig ökning på 20 procent av försäljningen av lösningar för virtuella skrivbordsmiljöer, från 2021, till 2028. Det ger en nästan fyrfaldig ökning under hela tidsperioden.
Det Dynabook hoppas kunna konkurrera med är främst tre saker. För det första att erbjuda samma smidiga fysiska format som för vanliga bärbara datorer. För det andra att bygga in ett flertal starka säkerhetsfunktioner i enheterna. För det tredje att erbjuda färdigkonfigurerade enheter vid leverans, skräddarsydda efter specifika kundkrav.

Stängt för bovarna
Bland en mängd säkerhetsfunktioner i DMSC-enheterna kan följande nämnas:

Ett krypterat operativsystem laddas in i en enhets minne vid start, vilket förhindrar datastöld. Krypteringen förhindrar otillåten åtkomst till operativsystemet.
Enhetens minne rensas vid avstängning, vilket inkluderar alla sessionsdata.
En enhet autentiseras av en specialiserad server vid start och under varje session. Om problem misstänks med en enhet kan den stängas av på distans, så att den inte kan användas.
Dynabooks proprietära BIOS (grundläggande systemprogram) minskar risken för störningar från tredje part kraftigt. Dynabook är ensamma om att ha ett egenutvecklat BIOS.

De snabbt ökande problemen med cybersäkerhet talar för virtuella skrivbord och tunna klienter, liksom ökande krav på regelefterlevnad. Med DMSC hoppas Dynabook kunna erbjuda ett smidigt verktyg för slutanvändarna i sådana IT-miljöer.

LATEST NEWS

- News from the industry
9/22/2022
Kvantberäkning nästa stora grej? På väg mot en grönare framtidPTC introducerar Onshape-Arena Connection
9/21/2022
Den största investeringen i företagets historiaTibnor – en viktig kanal Dags för Asbestvecka Missa inte klimatpremienFärre problem med rätt flödesmätare Vilka är fördelarna med nya bultsvetsprocesser?Hög prestanda eller batterilös absolutenkoder?AMADA på EuroBLECH 2022Pandeminedstängningarna öppnade för jättetillväxt EDECO och TRIAG Ny 5-axlig slipmaskin till A-Tooling i VärnamoValvakna svenskarShortcut förvärvar Careful AppsOrbit One bygger unik robotcellDell och Red Hat utökar samarbete Wackes och Olsson & Co blir ett bolagSolkompaniet och Niam samarbetar
9/20/2022
Jag hjälper dig med Laserskärning och BockningABB förvärvar PowerTech ConverterHöstrensa - Spara både plats och tjäna pengarSSAB:s fossilfria stål visas upp i HannoverTar ytterligare steg för ökad kundnyttaSamster levererar geniala energi-innovationer DAF Trucks visar upp branschledarskapAPM Terminals Gothenburg fortsätter växaTydliga fördelar med NSK:s NH-seriens linjära styrningarSouthco introducerar nytt gångjärnSGBC lanserar två nya manualer STRATO lanserar i Sverige Ny podcast svarar på bygg­branschens vattenfrågor
9/19/2022
Guide - hur du väljer MotviktstruckScania fasar ut fossilt från tunga transporterCompuLab presenterar IOT-GATE-iMX8PLUS Linde energi bjuder in till Öppet Hus Ekenhuset etablerar sig i ÖstergötlandVarannan skulle rata elbilen om bonusen försvannLokal lagring ska avlasta Göteborgs hamnModerniserar ytterligare två 400 kV-stationerSweco gör förstudie om flytande solpaneler i UgandaSpectra från SilvaAkademiska Hus toppar solcellsliganGratis kurstillfälle
9/16/2022
Nödstoppsknappar och positionsbrytare Den uppgraderade Volvo L25 ElectricSäkra framtidens elberedskapFler väljer en eldriven hantverkarbilVåra första Inspodagar - någonsin! Stora Enso har undertecknat ett avtal Verizon Business utser Sanjiv Gossain Stationär övervakningsenhet för datakablarNy servicemarknadschef på SweconÖka mångsidigheten och sänk kostnadernaArkemi ger ut handbok och digitala verktyg EU-parlamentets förslag om skogsbränslen måste stoppas
9/15/2022
Kan vibrationer vara ett stort problem för verktygsmaskiner?Volvo stödjer trans­formationen till eldrift Spara tid, utrymme och pengar Högsta lasersäkerhet vid mobila applikationerWithSecure™ går med i Cloud Security Alliance