Den nya digitala arbetsplatsen kringgår begränsningar som tid och plats - industritorget.com
WEDNESDAY, OCTOBER 28 2020
Följ oss i sociala medier

LATEST NEWS

- News from the industry

Den nya digitala arbetsplatsen kringgår begränsningar som tid och plats

Ny forskning undersöker påverkan COVID-19 haft på den digitala arbetsplatsen och hur teknik öppnar för nya sätt att arbeta.
Viktiga resultat visar att 86 % av globala företag tror att den digitala arbetsplatsen kommer existera samtidigt med den fysiska, bortom COVID-19, 78 % förväntar sig distansarbete i högre utsträckning, 41 % förväntar sig implementera 5G inom två år och 35 % ser säkerhet som potentiell barriär mot digitalt arbete.

En ny rapport från Verizon Business, ”Recreating Work as a Blend of Virtual and Physical Experiences” undersöker den påverkan ökningen av distansarbete har haft och diskuterar de viktigaste områdena att fokusera på framöver för att anpassa sig till nya sätt att arbeta. Rapporten som utförts i konjunktion med Harvard Business Review Analytic Services baseras på feedback från 1080 globala affärsledare och utfördes i maj 2020.

”Den globala pandemin påskyndade denna flytt till en digital arbetsmiljö och affärsledare behöver använda lärdomarna från vi ser nu för att framtidssäkra sina organisationer”, kommenterar Sampath Sowmyanarayan, President of Global Enterprise, Verizon Business. ”Att se hur deras nätverk, säkerhet och de anställdas system för samarbete har fungerat under pandemin borde ge ritningen för vägen framåt. Genom att agera nu kan de fånga de anställdas och kundernas behov och skapa en linjering över organisationen allt eftersom de rör sig in i en den nya normalen”.

Framgångsrika upplevelser för framtida arbete
86 % av företagen ser att den digitala arbetsplatsen kommer att existera samtidigt som den fysiska arbetsplatsen i framtiden, där 78 % förväntar sig att öka mängden distansarbete.

Dessa insikter kommer från bra upplevelser under första perioden av pandemin. Hela 61 % av företagsledarna rapporterade att kvaliteten av distansarbetet låg i linje med det som utförs på den fysiska arbetsplatsen. Fördelarna med att arbeta hemifrån innefattade att 52 % upplevde bättre samarbete, 57 % och nästan hälften såg en ökning i produktivitet (44 %).

Många företag drog nytta av att använda teknologi för samarbete för att bibehålla produktiviteten där videokonferenser toppade listan med (98 %) där andra verktyg som fildelning (97 %), direktmeddelanden/chatt (95 %), andra samarbetsmetoder (t.ex. Slack eller Teams – 88 %) och molnbaserat samarbete (85 %) refererades till.

Att använda teknik för att möjliggöra en skillnad
Rapporten belyser också att företag som har en strategi för den digitala arbetsplatsen konsekvent ser bättre avkastning på sina investeringar. Ett exempel är att 52 % såg ökad produktivitet gentemot endast 40 % av de som inte hade en sådan strategi. Användningen av teknik är den stora skiljelinjen i denna strategi.

Potentialen med 5G-teknik ansågs erbjuda mer transformativa förändringar där en femtedel (20 %) av de svarande säger att det kommer möjliggöra dem att utföra arbete de aldrig har kunnat göra tidigare. Av svaranden säger 28 % att de tror att det kommer möjliggöra nya affärsmodeller att utforskas som adderar mervärde till deras affär. Hela 41 % ser att 5G kan bli verklighet för deras organisation inom två år och kan öppna dörren till applikationer med högre kvalitet och lägre latens för video och augmenterad eller virtuell verklighet (AR/VR).

Föga förvånande var säkerheten flaggat som en potentiell barriär vilken kan komma att sakta in framfarten för digitalt arbete (35 %). Däremot underströk 86 % vikten av att se till datasäkerheten för att få ut mesta möjliga värde av deras digitala investeringar i framtiden.

Rapporten fokuserar på tre fokusområden för framgångsrikt digitalt arbete:

• Arbeta smartare: COVID-19 har tvingat fram en bred användning av video och onlinekonferenser. Smarta organisationer ökar effektiviteten genom att integrera dessa med samarbetsverktyg som dokumentdelning, whiteboard- och anteckningsverktyg för att låta anställda samarbeta på distans i realtid.

• Prioritera enkelhet och integration: För att säkerställa en sammanhängande, produktiv arbetsmiljö bör verktygen vara enkla att använda och integrera sömlöst med andra produktivitets- och samarbetsverktyg.

• Kom ihåg säkerheten: Potentiella säkerhetshål finns på de anställdas datorer, enheter, hemmanätverk, appar och representerar ett växande hot med skiftet mot distansarbete. Säkerhet i enterpriseklass möjliggör för företag att identifiera och skydda sig mot bedrägerier och säkerställer att privata samtal och möten är fortsatt privata. Företag borde också överväga att implementera träning i säkerhet för slutanvändarna, acceptabla policys som minskar användarnas exponering mot hot, och nya säkerhetspolicys för distansarbete som tvåfaktorsautentisering.

Se en ny webcast med en av författarna från Harvard Business Review Analytic Services tillsammans med bl.a. representanter från Verion:
https://hbr.org/sponsored/2020/09/recreating-work-as-a-blend-of-virtual-and-physical-experiences-2

LATEST NEWS

- News from the industry
10/14/2020
Luna Tools bidrar till samverkan för noll olyckor i byggbranschenPermanova växlar upp inom laserhärdning - köper nytt bolagSäkerhetsstandard för litiumbatterier för energilager utgiven
10/13/2020
Spänningsaggregat med displayWebbinarium: Ta kontroll över dina läckagekostnader idage-learning från Lund vinner pris i EnglandNordic Finance satsar på grön energiTillgänglighet och digitala personliga möten i fokus när DBT lanserar ny tech-plattformDe här är finalister i Swedish Mining Innovation Award 2020CNC SVARV modell T-FLEX, för träMedvetet val vid köp av el viktigt för småföretagare
10/12/2020
Element tecknar 12-årigt ramavtal med Saab avseende kalibreringstjänster och materialprovningHultafors lanserar ergonomiska, färgkodade skruvmejslarMAXXDRIVE® XT industriväxlar – kraftfulla drivenheter för transportbandAreco TP20 och TP45 med förmonterat tätbandLeuzes nya internationella distributionscenter är igång efter bara ett års byggandeEndast 1 av 4 globala företag håller kortinnehavarnas betalningsuppgifter säkra
10/9/2020
ABB-robotar snabbar upp testning för Covid-19 i SingaporeNYTT NAMN EFTER 50 ÅR!Så väljer du rätt förvaring till kontoret​BAGA är nominerade!Hållbarhet möter hållfasthetFinska Polaria gör entré i svenska badrum med slitstarka plåtskåpVeeam och Kastens datahanteringsplattform ska snabba på införande av container-baserade applikationer
10/8/2020
PLANTOHYD ES – en förnyelsebar hydraulvätska för stålindustri (och annan hydraulik)Tamtron ONE Timber, en helt ny våg för timmerkran på virkesbilar och skotare.5G och IoT hand i hand för industrinBluJay hyllas för lösning för komplex logistikUtmärkelsen Busch Innovation in Vacuum Award tilldelas DiloSwerock vinner Nordbyggs Guldmedalj för satsningen på ECO-BetongMed nytänkande om hantering ger edgelösningar stora fördelarEnklare nätverk i molnet med EquinixArval Beyond - den nya strategiplanen för 2020-2025
10/7/2020
Bättre arbetsmiljö i sjukvården tack vare samarbetsrobot från ABB Därför ska du återvinna ditt guldStora Enso sponsrar världsmästerskapen i nordisk skidsport i Planica 2023 och Trondheim 2025Skräddarsydda spänningslösningar nu tillgängliga från norelemLyftanordningar och lyftredskap - CE-märkning och riskerSCA erhåller tillstånd för ett bioraffinaderi på ÖstrandNya helt eldrivna passagerarfartyg med teknik från ABB tas i trafik vid NiagarafallenEverest placerar HCL Technologies som ledare inom Digital Workplace ServicesHCL och IBM utökar sin allians för att hjälpa organisationer med digital transformation
10/6/2020
Därför kommer autonoma transporter till stenbrott och lättare gruvdrift förstKärnkraftverk berömmer Askalons serviceteknikerMidroc Automation huvudleverantör av tekniska system till VarbergstunnelnL&W Tearing Tester – en ny automatisk rivstyrkeprovare från ABB - ger säker, digital och snabb mätning av rivstyrka​Produktionen i Ystad uppgraderar maskinparken väsentligtSynsam Group flyttar produktion från Asien till Sverige – bygger fabrik med cirka 150 arbetstillfällen i OckelboArbetsmiljöverket inspekterar belastningsskadorFlexibel infrastruktur för IT blir absolut avgörandeAI-startupen Spacemaker säkrar rekordinvestering från Innovation NorgeMassiv breddning av Oracles affärssystem i molnet
10/5/2020
Första SPINNER-Maskinen med SIEMENS ONE GibbsCAM lanserar version 14Plåt & Ventföretagen beklagar utebliven LAS-överenskommelseABB slutför idrifttagning av världens mest kraftfulla transportsystemEnergifabriken förvärvar Vegoil Energy Provider ABB förvärvar Codian - utökar portföljen med industriella höghastighetsrobotarFamiljerätt för företagare med Marcus Bäckström på Enkla Juridik
10/2/2020
SMC presenterar sitt resultat och förväntar sig en stabilt ökande efterfråganI centrum av Sveriges postordertätaste bygdPMH International AB breddar sitt produktområde av lyftvagnar
Advertisements