Dells nya Precision Workstations: Mindre, Snabbare, Coolare - industritorget.com
FRIDAY, JULY 03 2020
Följ oss i sociala medier

LATEST NEWS

- News from the industry

Dells nya Precision Workstations: Mindre, Snabbare, Coolare

Verkligt krävande användare som sitter med affärskritiska projekt har historiskt förlitat sig på stationära datorer för att säkerställa att de har tillräckligt med muskler för att få jobbet gjort. Och förr i tiden, när ”jobb” var något man åkte till spelade det ingen större roll.
Men, tiderna förändras och hur vi jobbar förändras. Oavsett om våra kunder jobbar med avancerad medicinsk forskning, kompilerar tunga kodsnuttar, redigerar nästa stora tv-serie eller CAD:ar hus och utomhusmiljöer så borde de inte behöva försaka prestanda för att få en portabel arbetsmaskin.

Idag presenterar vi den största uppdateringen av Dells bärbara arbetsstationer sedan vi lanserade den revolutionerande Dell Precision M3800 år 2013. Våra produkt- och utvecklingsteam har fortsatt att flytta gränserna för bärbara arbetsstationer och med vår nya portfölj är vi övertygade om att vi hittat kombination av rå kraft och förfinad design.

Vi har kombinerat de senaste processorerna och de vassaste grafikkorten med de allra senaste landvinningarna inom temperaturreglering i smidiga enheter som ger just det våra användare förväntar sig: Tung prestanda, oavsett var du befinner dig när du behöver den.

Våra minsta och tunnaste bärbara arbetsstationer heter Dell Precision 5550 och den helt nya Dell Precision 5750 med 15- respektive 17-tumsskärm med minimala skärmkanter med webbkameran placerad i skärmens överkant för bästa möjliga konferensupplevelse. Det större syskonet går dessutom att få med NVIDIA RTX Studio och grafikkort i Quadro RTX 3000-serien.

Men även våra allra mest kapabla bärbara arbetsstationer har blivit mindre och lättare än tidigare – nya Dell Precision 7550 och 7750 är utrustade med de senaste Intel Core, vPro och Xeon-processorerna, kombinerat med grafikkort upp till Quadro RTX 5000 och har fått nya uppåtriktade högtalare, teknik för att känna av omgivningen och nya skärmar med reducerat blått ljus. Det här är arbetshästar, perfekta för krävande uppgifter som exempelvis VR/AR-utveckling och komplex 3D-CAD eller avancerad film-redigering och datatunga beräkningar.

I den andra änden av skalan har vi nya Dell Precision 3550 och 3551 som erbjuder tillförlitlighet och prestanda i arbetsstationsklass men till ett pris som gör dem tillgängliga för fler. Dessa maskiner är perfekta för krävande användare med mindre grafikintensiva behov – exempelvis 2D CAD och tunga Excel-arbetsböcker.

Tunga arbetslaster och krävande applikationer innebär att datorn får arbeta hårdare, vilket genererar mer värme. Dells ingenjörer har ansträngt sig för att hitta nya vägar att få kontroll på värmeutvecklingen från snabba processorer och kraftfulla grafikkort i en mindre formfaktor. I de nya Precision-maskinerna används bland annat dubbla utsläppsfläktar för att snabbt få bort värmen i kombination med tunna kammare för uppsamling av varmluft sida vid sida med traditionella heat pipes. Dessutom har vi utrustat datorerna med avancerad mjukvara för att hantera värmeutvecklingen, isoleringsmaterialet Gore för att begränsa värmespridningen och ytor i såväl grafit som koppar för att få temperaturen under kontroll.

Vår breda produktportfölj gör det möjligt att skräddarsy en arbetsstation precis efter de egna behoven och efter den budget man har tillgänglig. Vi begränsar inte våra innovationer och vår utvecklingskraft till våra bärbara arbetsstationer, idag lanserar vi även nya uppdateringar av våra enklare stationära arbetsstationer. Bland dem finns en helt ny ultra-liten arbetsstation – Dell Precision 3240 Compact.

Den är speciellt framtagen för små utrymmen och användning när man behöver beräkningskapacitet allra längst ut i nätverkets ytterkanter. Med en innervolym på bara 2,3 liter klarar den utan problem av att exempelvis driva upp till 7 4K-skärmar med NVIDIA Quadro RTX 3000-grafik. Dell Precision 3240 Compact är perfekt för exempelvis skolor, fabriker, handel och den finansiella sektorn och lanseras under det tredje kvartalet i år.

Vi samarbetar med många mjukvaruleverantörer för att testa och optimera våra arbetsstationer så att de ger dig bästa möjliga användarupplevelse. Nya Dell Optimizer for Precision är också en del av våra nya arbetsstationer – den enda AI-baserade optimeringsmjukvaran som automatiskt finjusterar prestanda med hjälp av maskininlärning.

Vi är minst sagt stolta över våra nya produkter och ser fram emot att se dem i användning – Dell Precision-användare världen över ligger bakom allt från revolutionerande forskning till fantastiska visuella effekter i teknikens absoluta framkant.

Vi ser verkligen fram emot att se vad som kommer att skapas på våra nya maskiner!

LATEST NEWS

- News from the industry
6/18/2020
Vindkraftsparken i Sunne tas i drift lagom till midsommarHär utvecklas nästa generations 5G-nät Henrik Johannesson ny styrelseordförande för Eurobattery MineralsNominera en gruvinnovation till Swedish Mining Innovation Award 2020
6/17/2020
Stor amerikansk efterfrågan på tråddetaljer i medicinsk utrustningMOTOMAN MH900Elfordon skapar nya risker för landets verkstäderSafe Control Materialteknik utökar sin ackreditering med två nya metoderAdvanced Engineering flyttar till våren 2021Ny VD på ELKO - Peter Wotz tar över från 1 juli Reviderad standard för bränslecellerFörnyat avtal resulterar i minskade utsläpp om 6 500 ton koldioxid årligenLEJS – Animation av elektrisk linjärenhet med korta cykeltiderMartin & Servera inför strategisk ruttplanering för optimerade transporter – tar hjälp av DescartesSäkra lasten lätt, snabbt och säkert med ErgolashWibax rengör för maximal produktionskapacitet på SunpineÅTERHÄMTNINGEN DRÖJER FÖR KEMI- OCH PLAST- OCH GUMMIINDUSTRINWibax fortsätter jobba för ett fossilfritt Sverige
6/16/2020
EDMOLIFT TILLKÄNNAGER NYTT DIGITALT KONCEPTPumpen som först skär sönder och sedan pumpar iväg, Netzsch såklart.Stålproduktionen minskade i majKonditionsanalys – Vad gäller egentligen?Framtidstron i handeln på väg tillbaka efter coronarasetSommarens största järnvägsarbeten – för punktligare tågresorPressinbjudan till Elmiadalen
6/15/2020
Energihantering allt viktigare i företagens hållbarhetsarbete, rapport från Schneider Electric​Miljonstöd för att nå helt fossilfria byggskivor och byggelement i träMRF justerar prognosen för tunga lastbilar (>16 ton)141 startup-bolag får dela på 42 miljonerAlgeco förvärvar WexusDEHNclip – ny klämma för armeringsjärn som halverar monteringstiden vid installation!Internationellt logistikföretag skapar hållbara transporter i Malmö hamnSolör Bioenergi förvärvar Vasa Värme
6/12/2020
Standardmässigt traverser upp till 42 m. spännvidd.CiRo XL maximerar livslängden på robotkablage Protolabs lanserar ny tjänst - levererar CNC-frästa delar från stora block på bara en dagSpridarplattor – höjer prestanda och sänker kostnader!Lansering av unik kunskapsdatabas för produktion och tillverkningKoldioxidavtryck från olika typer av avloppsreningsverkAluminium i slutet kretslopp har sparat 350.000 ton CO2-utläpp Tillverkningsindustrin drabbas hårt i andra vågen av pandemin
6/11/2020
Effektiv montering av små komponenter i medicinsk utrustning och elektronikprodukterStora Enso Paper AB, Nymölla Mill, har förlängt sitt avtal med JernbroFöråldrade teknologier hindrar IT-moderniseringNy uppfinning gör grävmaskinsförare 30 % snabbareHur mobil teknik kan lätta på bördan av covid-19 för transport- och logistikföretagNu byggs Beijers nya IT-organisation – ”Vi ska stärka våra kunder”
6/10/2020
VBN Components ökar takten med Swedish ScaleupsJMHZ2 – Animation av kompakt parallellgripdonPaulig-koncernen går över till CHEP:s koldioxidneutrala lastpallarOzon i ventilationskanaler och dess hälsoeffekterYstaMaskiner AB presenterar den helt nya släntklippare serien Scorpion 530/630 S samt 530/630 Plus modeller från GreenTec A/S.Poly presenterar ny flaggskeppsprodukt inom Blackwire-familjen – Blackwire 8225Vilka är de tretton största säkerhetshoten i din inkorg?
6/9/2020
DENIOS säkra lösning för tillverkning av handspritKonjunkturbarometer för andra kvartalet 2020 En driftsättning på ett företagshus i StockholmSvensk teknik tvättar speglar för väldens största spegelteleskop i ChileElmia lanserar ny mässa - Elmia MatbrukAI högsta prioritet för svenska företag​Kia är största märke för privatköpare – går starkare än marknadenChecklista för förvaring av brandfarlig handspritFörebygg läckage för en säkrare arbetsplats
Advertisements