LATEST NEWS

- News from the industry

Dell lanserar nya servrar för edge computing

Formfaktorn är mindre och flera komponenter är utbytta
I takt med förändrade behov har efterfrågan på beräkningskraft utanför datacentret blivit allt större. Dell Technologies möter upp marknadens önskemål med flera uppgraderade servrar som är skräddarsydda för edge-användning, förberedda för telekom och utrustade med senaste generationens Intel-processorer.

De nya servrarna i PowerEdge XR-serien har tagits fram för användning utanför det traditionella datacentret – formfaktorn är mindre och flera komponenter är utbytta mot tåliga varianter som trivs i krävande miljöer. De klarar att ta en stöt, kan hantera smuts och damm och temperaturer långt utanför den kontrollerade datorcentermiljön:

PowerEdge XR5610 är en kompakt server framtagen för användning inom telekom, försvar och krävande edge-miljöer. Den är extremt tålig och certifierad i enlighet med både MIL-STD-810H och NEBS Level 3.

PowerEdge XR8000 är optimerad för bästa möjliga totalkostnad och prestanda i O-RAN-tillämpningar, med slädmontering och antingen 1U- eller 2U-formfaktor. Utformningen gör den enkel att skala och lätt att uppgradera.

PowerEdge XR7620 är en arbetshäst med hög kapacitet, särskilt anpassad för att erbjuda oöverträffad beräkningskraft nära fabriksgolvet. Den 2U stora servern har integrerat nätverk och utökad lagring, vilket gör den perfekt anpassad till situationer där data behöver samlas in och snabbt analyseras – utan att behöva ta omvägar via molntjänster eller datacenter.

De tre nya extra tåliga servrarna bygger vidare på samma grundtankar som genomsyrat tidigare modeller i XR-portföljen men erbjuder ytterligare innovation gällande design, energieffektivitet och anpassning till nya användningsområden:

Tåligare: samtliga modeller möter kraven i såväl NEBS Level 3 som GR-3108 Class 1.

Utökade anslutningar gör det enkelt att ansluta fuktighetssensorer, dörrlarm, intrångsdetektion och liknande, som vanligtvis återfinns på utrustning specialbyggd för telekom-miljöer i exempelvis basstationer för mobilnätverk.

Förbättrad temperaturhantering innebär att servrarna kan placeras i miljöer som är både varmare och kallare än traditionella datacenter med bättre energieffektivitet.

Allt underhåll kan skötas via frontpanelen, vilket innebär att man inte längre behöver koppla bort servern från nätverket och montera ur den ur racket för att uppgradera eller åtgärda något.

Samtliga modeller delar samma grundfilosofi som Dell Technologies övriga PowerEdge-servrar. De har stöd för avancerade automationsverktyg som iDRAC, OpenManage Enterprise och Cloud IQ. De kommer med samma avancerade säkerhetslösningar och går att få med samma utökade support som övriga modeller i PowerEdge-portföljen.


LATEST NEWS

- News from the industry
4/11/2024
Sjöö Sandström expand­erar med ny säljareLantbrukarna pressade av låg lönsamhetKia presenterar uppdaterad elbilsstrategi
4/10/2024
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
4/9/2024
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN
4/8/2024
Tre starka varumärken Nyhet! ENUX NordicMiljövänligt byggmaterial kan vinna forsknings-SMNu bildas Nordens ledande expert BOLIST Byggstart är tillbaka
4/4/2024
Officiell återförsäljare av RotoclearXometry Förbättrar med Xometry.ProSG Maskin firar 60 årHMS Networks och Red Lion Controls samarbetarÖver 54 miljarder cookies på dark web