LATEST NEWS

- News from the industry

Dell öppnar AI-fabrik och får med sig NVIDIA

Samlad kraft ger högre hastighet
Dell Technologies, som erbjuder världens bredaste samling AI-lösningar med allt från klientprodukter till datacenter och moln, samlar nu alla AI-lösningar i Dell AI Factory¹. Med på tåget från start är också NVIDIA, vilket gör att organisationer nu enkelt och smidigt kan integrera Dell och NVIDIAs AI-lösningar.

Nya helhetslösningen Dell AI Factory, inkluderar allt från klientprodukter och servrar till lagring, dataskydd och nätverk. Den kommer också kontinuerligt att växa med nya lösningar som är utformade att möta växande AI-krav.

”AI förändrar verksamheter snabbare än någonsin och datacenters måste göras om från grunden för att kunna hantera den hastighet som AI kräver och sen kunna skala upp samtidigt som nya AI-datorer möjliggör nya höjder av produktivitet och samarbete,” säger Jeff Clarke, operativt ansvarig på Dell Technologies.

”För detta krävs en ny IT-infrastruktur och produkter som är utformade att möta de specifika krav som AI ställer. Med Dell AI Factory kan vi hjälpa organisationer att öka hastigheten i AI-införanden och till vår hjälp har vi världens bredaste samling AI-lösningar och ett ledande ekosystem kopplat till AI. Det innebär att vi kan erbjuda anpassade lösningar och mer kontroll över AI-införanden, oavsett om de sker i molnet, i nätverkens ytterkanter eller på plats i organisationer.”

Samlad kraft ger högre hastighet
Samtidigt som Dell lanserar AI Factory meddelar NVIDIA att de är med på tåget. Det innebär att Dell AI Factory integrerar Dells AI-lösningar med NVIDIAs AI Enterprise-plattform, driven av NVIDIA Tensor Core GPUs, NVIDIAs Spectrum-X Ethernet nätverkslösningar och NVIDIA Bluefield DPU:er. Det gör det möjligt för organisationer att få integrerade helhetslösningar utifrån specifika behov och snabbare utforma och införa AI-lösningar i stor skala.

"Organisationer agerar nu snabbt för att fånga möjligheter med AI och därför är vårt samarbete med NVIDIA så viktigt,” säger Michael Dell, grundare och VD för Dell Technologies.

”Generativ AI kräver en ny typ av datainfrastruktur som skapar intelligens och tillsammans erbjuder NVIDIA och Dell organisationer nuen helhetslösning,” säger Jensen Huang, grunder och VD på NVIDIA.

¹ Based on Dell analysis, March 2024. Dell Technologies offers hardware solutions engineered to support AI workloads from Workstation PCs (mobile and fixed) to Servers for High-performance Computing, Data Storage, Cloud Native Software-Defined Infrastructure, Networking Switches, Data Protection, HCI, and Services.

LATEST NEWS

- News from the industry
6/17/2024
Teknikchef firar tre decennier IT-utrustning blir liggande i förråd Främjar hållbarhet med återbrukad inredningAWS miljardsatsar på AI-startupsKraven på luft- och ventil­ationsflöden missförstås
6/14/2024
Vollenweider Entre­prenad AB drar full nytta Kompakta och okapslade motion controllersPonsses nya lösningarFinja Betong tar emot förnyat certifikatTre nya partners på Delphis kontor
6/13/2024
Enklare och effektivare TIG-svetsningKalorimetrisk flödesgivare med displayFulltaliga utbildningarFokus på hållbarhet och låg energiförbrukning GodEl & 1KOMMA5° lans­erar solcellssamarbete
6/12/2024
Hjälper till att förbättra industriella pumparsonnen i nytt partnerskap med Tibber Sigtunaskolans nya belysning sparar energi STRATO lanserar ny hemsidebyggarePax8:s nya marknads­plats använder AI
6/11/2024
Befintlig produkt, men i nytt material Volvo CE presenterar utökad flottaMagasinera i StockholmHLR utbildning StockholmFiberlaserteknik i plåtbearbetningsindustrin