LATEST NEWS

- News from the industry

De tillhör branschens främsta talanger

Listan kryllar av byggchefer
När tidningen Byggindustrin rankar 40 unga byggtalanger kryllar listan av byggchefer. Två av dem: Amanda Borneke och Andréas Grüneberger från Byggchefernas styrelse.

Byggindustrins lista består av 40 personer under 35 år. De beskrivs som ”morgondagens stjärnor i byggbranschen” och presenteras utan inbördes ordning.

Andréas Grüneberger, platschef på JM, är en av talangerna som får störst utrymme i reportaget.

– Jätteroligt och ärofyllt att hamna bland många duktiga branschkollegor, säger han. Man får väl tolka det som att man hittills har gjort något bra i karriären. Jag har jobbat väldigt hårt i min yrkesroll, varit målmedveten och även engagerat mig på olika sätt i branschen, bland annat genom Byggcheferna och ambassadörsprogrammet. Det är nog den helheten som har gett resultat.

Listan ger en bekräftelse på att kompetensen inte alltid sitter i åldern, menar Andréas Grüneberger:

– Det är viktigt att visa att branschen även är för unga. Historiskt sett har det varit lite så att man ska ha en viss ålder, och om en person inte har det kanske man inte lyssnar riktigt på den. Sådana här initiativ är bra för att branschen ska kunna fortsätta utvecklas och få in både yngre och olika människor.

Amanda Borneke – specialist inom cirkulär ekonomi på Sweco och tidigare belönad med Clarence Morberg-priset – instämmer i att listan kan nyansera bilden av vilka som jobbar inom samhällsbyggnad.

– Det är svårt att ha en dröm om något som man inte vet existerar, säger hon. När jag växte upp visste jag aldrig att byggbranschen kunde vara för mig, men om jag hade sett en sådan här lista kanske jag hade förstått det tidigare. Det är viktigt att uppmärksamma unga talanger, både för talangen i sig och för att visa utåt att även unga hör hemma i branschen. Det är en plats där man får lära sig mycket, utvecklas och har stor påverkanskraft.

Hela listan hittar du på Byggindustrins sajt.

Jeanet Corvinius
Ordförande, Byggcheferna
jeanet.corvinius@byggcheferna.se
079-063 2042

LATEST NEWS

- News from the industry
6/20/2022
En av Gold Sweden’s Best Managed CompaniesDen mest kraftfulla dammsugaren* från MieleWenaas AS etablerar sig i SverigeNya rapporter ger djupare insikt om hybridarbete
6/17/2022
Höj trycket lokalt med hjälp av tryckluftClemondo satsar på miljövänliga produkterNu ska Dalarna locka fler utländska investerare20 företag får utmärkelsen Sweden’s Best Managed Companies 2022Elektrifiering av bioraffinaderier ger flerfaldig produktionsökningAudi gör det lättare att ladda elbilenNy bläckstrålemärkning till OEM Electronics maskinparkIndustrins förutsättningar inför avtalsrörelsenEaton utökar samarbetet med MicrosoftMiljonstöd möjliggör återvinning av komplex plast Sigma Technology lanserar ett nytt företagCisco presenterar lösningar för smartare, enklare nätverkNy injektionspistol sparar både arbetstid och resurser
6/16/2022
Förstå PulverbäddsfusionsteknikSvenska Mässan Gothia Towers satsar på solcellsanläggningSchneider Electric rankas på andra platsSnabbväxande installationsföretag med många strängar på sin lyraNy funktion möjliggör nätverkande kring Zoom-eventsElmopeder går undan nuCarlsberg elektrifierar lagertransporterna i HallandLambertsson växlar upp med förnybart bränsleBYGG.se lanserar ny offerttjänst för hantverksarbetenNio nya projekt vässar svensk 2D-branschRenta förenas med norrländska L E MaskinStorskalig odling av mikroalger Unit4 förvärvar danska Scanmarket
6/15/2022
ABB-robotar lyfter produktivitet och hållbarhet på Fårbo Mekaniska Omvänd osmos – StapelbarNy landschef för Ahlsell SverigeMimecast har köpts upp av riskkapitalbolaget Permira Sökmotorn för möbler och inredning i Sverige - FAVIFlyttstädning och annan städning för företagetHelsingborg startar Sveriges första kommunala AI-labbNy utbildning säkrar hållbara affärer i Sydsveriges näringslivElever på Järfälla gymnasium tilldelas BygmastipendietTranpenad förvärvar Eyes4workUltimo ledare inom EAM-teknologiNy Castrol studie i Norden kring nästa bilköpStor skillnad på epostskydd bland nordiska företag Peab utför renoverings­projekt för Helsingfors UniversitetssjukhusTaigatechs AI-lösning redo för marknadenJoanna odlar i ett Elfa-system!
6/14/2022
CAD-Design blir vanligare och vanligareVolvo CE påbörjar testning Ny lasertrackerplattform med ultralång räckviddBättre fiskelycka tack vare hållfast LesjöforsdetaljF-Secures nya allt-i-ett-skydd förenklar säkerheten Lambertsson etablerar nytt kundcenterNP Nilsson förvärvar och växer inom industriellt byggandeNu möts internationell gruvindustri i SkellefteåDigitaliseringen har fått yrkeshögskolan att satsa på fler programmerareOmedelbara offerter på CNC-bearbetningHydroscand Group AB förvärvar Anderstorp Hydraulik ABZipforce lanserar en ny generation portabla elmotorer för cyklarNya allroundmaskiner för effektiv palltransportVärldsledaren inom värmepumpar storsatsar på den svenska marknaden
6/13/2022
Optimal lösning – det är målet för varje projektABB visar upp framtiden för processautomation