De goda hackarnas tid spås vara förbi - industritorget.com
SUNDAY, APRIL 05 2020
Följ oss i sociala medier

LATEST NEWS

- News from the industry

De goda hackarnas tid spås vara förbi

I åratal har godmodiga hackare testat företags IT-system med så kallade penetrationstester.
Nu är metoden föråldrad - 2020 är året då den kommer att ersättas. Detta förutspår en tankesmedja bestående av högspecialiserade IT-säkerhetsexperter från bl a IT-säkerhetsföretaget Mimecast.

Cyberhoten har utvecklats radikalt under de senaste åren och därför kommer många av de säkerhetsmetoder som har använts i åratal inte längre att räcka till under 2020. En metod som är hög tid att pensionera är det så kallade penetrationstestet, som allmänt anses vara en god cybersäkerhetsmetod.

Så lyder en av fyra förutsägelser från den oberoende tankesmedjan Cyber Resilience Think Tank, som IT-säkerhetsföretaget Mimecast står bakom och som även består av ett antal IT-experter från företagen Cybereason och Cymatic.

- Penetrationstester har under många år utgjort ett viktigt verktyg för att bedöma företagens sårbarhet för cyberhot, men med den stora hotbildsutvecklingen som vi ser idag, så behövs modernare testmetoder. Vi ser då attacksimulering som den naturliga ersättaren till penetrationstester, säger Niels Frederiksen, Senior Sales Engineer på Mimecast.

Penetrationstestet är idag en utbredd metod för att upptäcka svagheter och sårbarheter i ett företags IT-system. Det görs på beställning av företaget själv, men begränsas av det faktum att det bedömer hotbilden vid en specifik tidpunkt.

Antalet och variationen i IT-säkerhetsbrott ökar ständigt och därför erbjuder penetrationstester inte en rättvisande bild av företagets faktiska säkerhetsnivå. Dessa bör därför ersättas av löpande attacksimuleringar, där företag med ett klick kan simulera tusentals attacker över plattformar. Teknologin kan simulera de allra flesta hot som idag kan drabba företag, samt ge efterföljande rådgivning kring hur säkerheten kan optimeras.

Teknologin har sett stora framsteg under de senaste åren och den här sortens säkerhetstester är både effektivare och billigare för företag för att bedöma sina IT-säkerhetsnivåer. Detta enligt Malcolm Harkins, medlem i tankesmedjan och säkerhetschef på det globala ljudföretaget Cymatic. Simuleringarna är billigare än penetrationstesterna, eftersom de i större utsträckning körs automatiskt och därför kräver färre arbetstimmar.

Cyber Resilience Think Tank är en oberoende grupp av globala branschpåverkare som ägnar sig åt att förstå IT-säkerhetsutmaningarna för företag runt om i världen och bidra med vägledning och möjliga lösningar.

Läs gärna mer om Cyber Resilience Think Tank här.
www.mimecast.com/company/cyber-resilience-think-tank/

Henrik Aare | PR consultant
henrik@nlpr.se | +46 70 598 22 82
Kungsgatan 60 | 111 22 Stockholm
www.northernlinkpr.se
Contact information

Northern Link PR i Sverige AB

Mailing address
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Visiting address
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms county
Sweden
VAT number:
556834-7198
Founded: Not specified
Employees: Not specified
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Contacts

Henrik Aare
070-598 22 82

News related to the company

LATEST NEWS

- News from the industry
3/31/2020
Stockholmsmässan blir FältsjukhusNu lanseras Purus Corner med mattsvart sil i mönstret ChessNordprofil Byggplåt AB förvärvar grossistverksamhet i Luleå Kraftfulla gamingdatorer bidrar i kampen mot Covid-19Mercedes-Benz 8-sitsiga elbil vintertestad i SverigeStructor bidrar till vindkrafts­utbyggnaden i SverigeHallströms Verkstäder AB om Projektet Smart Industriell Modernisering JHSatsning på fossilfritt gruvbrytningssystemFyrfasen Energi och Eways krokar arm för att göra det lätt att köra elbil
3/30/2020
Vi har godkända kirurg­maskar som är CE och ISO märkta.Akutsjukhus prisat för innovativ plåtfasadLesjöfors koncernchef: ”Vår beredskap är god och vi följer utvecklingen dag för dag”Passa på innan den 6 AprilLär dig mer om DATRONs fräsverktyg Ny betydande order: DVel levererar mätutrustning till Studsvik Det stora antalet video­möten utmanar IT-säkerheten Distansutbildning värdefullt i CoronatiderStor potential för bioenergi - branschen står redo för att levereraEntreprenad Live är positiva i orostider – “Vårt koncept håller”3D-skrivarna går varmaGPIF och Kommuninvest gör gemensam satsning på gröna obligationerSatsa på varseldrabbade – skapa snabbspår för omställningNSVA ser stora fördelar med schaktfria lednings­dragningarAnvänd telefonen som Passerkort
3/27/2020
Rototilts helautomatiska snabbfästessystem den stora snackisen under ConexpoStyrud investerar för hållbarhetFAT av RO-anläggningEmballator Melleruds Plast kraftsamlarArkitekter skriver ut skyddsutrustning till vårdpersonal i coronatiderVolkswagen fyller på med laddbara bilar för den svenska marknadenRegion Värmland väljer Steora efter lyckad utvärderingLinde & Lantmännen Agroetanol bygger ut koldioxidanläggningen Norlic i NorrköpingVattenstämman 2020 i Kalmar ställs inBilfläktar blir respiratorer när Ford samarbetar med 3M, GE Healthcare och UAWBranschens första självsugande batteridrivna vattenpumpEnergiförbättring blir elföretag
3/26/2020
Ny agentur hos LichronProblem med att få fram prototyper och små serier?Hög tid att boka reparationer och renoveringar under semesterperioden.Falun först i Sverige med Dig Assist i skolanKunskap om tryck & kvalité i varje bitLagerautomation är hetare än någonsin Descartes stärker sitt e-handelserbjudande, förvärvar PeoplevoxDescartes växlar upp i Norden – rekryterar HR-chefSå påverkas det sydsvenska näringslivet av CoronavirusetDen smarta fabrikenRädda SME-företagen - Storföretagen måste betala sina fakturor i tidSTIHL inför hemleverans av motorsågarASUS lanserar Chromebook Flip C436 i SverigeFullt fokus på hållbarhet när Klädesholmen satsar på solcellsanläggningSökte en nischverksamhet – blev lösullsentreprenör på heltidNu öppnar Würth butik i Växjö - invigningsdagar 26-27 mars!Träbyggandet ökar och Sweco skriver ramavtal med DeromeBranschens första batteridrivna rensmaskinHuawei och Deloitte i ny rapport: 5G-teknik hjälpte Kina bekämpa Coronaviruset
3/25/2020
Hållfasta tryckfjädrar i verktygsstål för höga temperaturer Säkerhet från EnglandElmia Lastbil flyttas fram till 2021Gasum ska förse Preem med förnybart marint bränsleAbsolicon står stadigt trots Coronakris​Beijer Byggmaterial släpper guide till hantverkare i hantering av Covid-19Derome expanderar mer – slår upp portarna i Karlskrona
Advertisements