LATEST NEWS

- News from the industry

Dataanalys med Qlik ”game-changer”

För att förbättra lagets prestationer
Det svenska ishockeylaget nyttjar dataanalys för att få en vy över spelarnas träning, hälsa och resultat på isen.

Qlik tillkännager i dag att ishockeylaget Malmö Redhawks använder Qlik Cloud för att analysera spelarnas dagliga träningsresultat och välbefinnande för att förbättra lagets prestationer.

Malmö Redhawks använder Qlik i en molnbaserad plattform som kallas Hat-TriQ, utvecklad av företaget Stretch On Sense som specialiserar sig inom sportanalys. Plattformen har utvecklats för att ge laget detaljerade analyser av varje spelares prestation och välbefinnande i en enda plattform. Detta gör det möjligt för tränarstaben att fatta beslut och bättre nå lagets mål.

- Att använda data ger dig en grundstomme för att fatta rätt beslut. Det är effektivt och ökar chansen att vinna. Med Hat-TriQ, baserat på Qlik, har vi ett analysverktyg där vi kan få maximalt värde från våra data eftersom hela organisationen kommunicerar samma språk, vilket gör det till en riktig ”game-changer” för oss, säger Andreas Hadelöv, sportanalytiker på Malmö Redhawks.

Malmö Redhawks har samarbetat med Stretch On Sense i två år. Laget är en pionjär och det första professionella idrottslaget som använder Hat-TriQ-plattformen. Hat-TriQ är baserad på avancerad sportanalys som börjar med hur lag tränar, spelar och mår. Data samlas in från sensorer som är anslutna till kropparna, medan kameror fångar spelarna under en match; mätning av när de tar ett skott och vad resultatet blir, till exempel. Dessutom integreras spelarnas psykiska hälsa i resultaten, vilket ger lagledare en omfattande översikt över laget.

En annan viktig tillämpning är hur Hat-TriQ kan få statistik om spelare som är på väg att skadas eller om spelaren har överbelastat en muskel under träningen. Detta kan minimera antalet skador samtidigt som tränaren kan välja de friskaste spelarna i varje match.

- Tillsammans med Stretch On Sense har vi utvecklat en produkt som tar professionell sport till nästa nivå. Med en enkel plug-and-play-integration kan sportlag snabbt och effektivt analysera data och få en klar bild av vad, när och hur de bör träna och spela. Sportlag kan nu få insikter som kommer att gynna deras prestationer, minska risken för skador och hjälpa dem att nå sina mål, säger Francisco Mateo-Sidron, Senior Vice President och Head of EMEA för Qlik.

- Med Hat-TriQ kan lag analysera spel och träningspass genom statistik och få snabba och användarvänliga insikter i sin prestation. Eftersom all data samlas på ett ställe får tränare, spelare och andra anställda i organisationen samma förståelse för lagets situation, säger Martin Sahlin, grundare och CTO på Stretch On Sense.

Mer information finns i följande film: https://www.youtube.com/watch?v=4UMis10aiTc&t=8s

LATEST NEWS

- News from the industry
5/10/2024
En vecka kvar till Elmia ProduktionsmässorVidareutvecklat OEM-slangpumparUtökar AI-flexibilitet över hybridmolnet10 år som VD
5/9/2024
Nyttja både plastens och metallens egenskaper
5/8/2024
RobotCenter Laxå säljer SvetsrobotstationCold forging via sourcing groups Upptäck InnovationenOlsons utökar produktkatalogen Belysning och indikering i samma lampa
5/7/2024
Industritorget expanderar Lasermaskiner för precision och effektivitet Låt oss integreraProtolabs utökar funktionaliteten RMS har allt för lagret
5/6/2024
Swecon erbjuder tilt­spinner för minigrävareInspodagen 2024 i TanåsABB utvidgar portföljenSvensk vindkraftexpertis eftertraktad i TysklandBOLIST Byggfest