FRIDAY, JUNE 18 2021
Följ oss i sociala medier

LATEST NEWS

- News from the industry

Cisco tar steget in i fram­tiden med nya Webex Suite

Webex Suite blir en komplett samarbetsplattform för företag och medarbetare som gör sig redo för den framtida, hybrida arbetsplatsen.
Innan pandemin ställde arbetslivet över ända för miljarder yrkesverksamma världen över befann sig de flesta på kontoret större delen av arbetsdagen, vilket innebar svårigheter för den som var tvungen att arbeta på fältet, eller av andra anledningar försökte sköta arbetsuppgifterna på distans. Under pandemin har distansarbete blivit norm, vilket inneburit en snabb tillvänjning vid, och utveckling av, verktygen för distansarbete.

Och den dag vi återgår till kontoret igen kommer inget att vara som förr. Vi står inför en framtid där arbetet handlar om vad vi gör, inte var vi är, och där arbetsplatsen varierar från dag till dag.

Företagens behov har därmed också förändrats – från att investeringar handlade om infrastruktur på kontoret för att underlätta att hålla kontakt med kollegor på fältet, måste man nu rusta sig för en helt annan framtid. Ett arbetsliv där 98 procent av framtidens möten förväntas äga rum med minst en deltagare på distans, kräver helt andra verktyg än de man föreställde sig så sent som 2019.

Sedan september 2020 har fler än 800 nya funktioner lagts till i Webex - nu tar Cisco nästa kliv och presenterar dem i form av ett komplett plattformserbjudande, Webex Suite. Förutom ett nytt gränssnitt och visuell profil integrerar plattformen även ny teknologi för bland annat events och publikengagemang.

Flera helt nya funktioner för videomöten ingår också.

– Vi talar om en inkluderande framtid, med ledande ljud- och videokvalitet, en inkluderande upplevelse där känslan att vara nära rent fysiskt underlättar kommunikation och samarbete. AI och maskininlärning är viktiga stöttepelare för att vi ska leverera de innovationerna, säger Jonny Bucht, lösningsarkitekt på Cisco Sverige.

Bland de funktioner Cisco vill ska förbättra mötesupplevelsen finns bland annat My Voice Only, en funktion som utlovar nästa generations brusreducering. Den skiljer inte bara bort brus, utan även andras röster än deltagarens egen. Det gör att framtida videomöten inte avbryts av lekande barn eller husdjur, eller sorlet när man deltar i mötet på ett kafé eller en hotellobby.

En annan helt ny funktion är People Focus, som genom AI-teknologi ger deltagare på distans upplevelsen av att vara mer närvarande i rummet där flera av deltagarna sitter fysiskt.

– Video är mer än bra bild och ljudet är nästan ännu viktigare. Enligt vår undersökning upplever hälften av de som jobbar på distans dålig ljudkvalitet. Det är en av utmaningarna vi löser med funktionerna i Webex Suite, säger Jonny Bucht.

Cisco Webex Suite finns tillgängligt från idag, den 8 juni och priset är uppskattningsvis 40 procent lägre än om tjänsterna hade köpts var för sig.

I samband med lanseringen uppdaterar Cisco också Webex med ny säkerhetsfunktionalitet, bland annat automatiserad blockering som förhindrar att känslig information lagras i exempelvis meddelandetjänsten. Data associerade med Webex-användning inom EU kommer att lagras inom regionens gränser, med dedikerade datacenter i Frankfurt och Amsterdam.

LATEST NEWS

- News from the industry
6/10/2021
VBN Components får genombrottsorder från amerikanska försvaretFC Maskin har sålt ytterliggare 1 Mitsubishi trådgnist!ABB PixelPaint vinner prestigefulla IERA-priset för innovation och entreprenörskapGeomatikk lanserar GeoDig, appen för gräventreprenörerKAMIC Group förvärvar Talema Group, en global tillverkare och leverantör av magnetkomponenterGasellföretag inom V/A köpte unik Manitou teleskoplastare från Scantruck ABStörre möjligheter för årets nyexaminerade – ingångsjobben ökarTillverkare av akustik­lösningar vill öka trivsel med nytt sortiment av färgerSvenska företag bland de mest utsatta för cyberangrepp
6/9/2021
Robusta miniatyrtryckgivareAdvanced Engineering Göteborg flyttar mässan till 19–20 april 2023ABB lanserar ny skräddarsydd digital övervakningstjänst för prediktivt underhåll av transportbandNytt ljus över tillverkningen av ultratunna polymererHögskolan Väst digitaliserar och utvecklar utbildning inom elektriska fordonUltraplatt bakgrundsbelysningAttraktiv kontorsmiljö lockar efter pandeminElektronikmässan Göteborg flyttar till 2023NCC bygger ut vattenkraftverk i Skellefteå
6/8/2021
ifm tilldelas: Årets fabrik 2020Ny teknik och rätt personal är utställaren Hygaps framgångsfaktorer Spara pengar med noggrann CIP-övervakningBli certifierad ventilations­montör – på nätetFrån smarta komponenter till Industry 4.0 Hur kan stål bidra till ett hållbart samhälle?MTRX inleder samarbete med EuropcarMångmiljonsatsning med fossilfri ånga till Örtofta sockerbruk utanför Eslöv ger betydande klimatfördelarGunnebo Fastening lanserar - Nytt koncept Ny förpackningFlexibel och enkel att installera - det nya operatörsassistanssystemet ifm mateMats Norberg ny vd för SwerockDana Lim anställer säljexpert för att stärka närvaron i SverigeÅrets Tjänstebilsbarometer från LeasePlan
6/7/2021
Schneider Electric levererar automationslösning till svenska exportföretaget PrimozoneKonfigurera givarparametrar via en app med BluetoothSoftronic bygger upp nytt specialistområde inom IT-arkitekturVi bygger hållbarhet, tillsammans - Saint-Gobain Sweden ABSmidmek fortsätter sin satsning - My Becker ny projektchefOOF Group och Eleiko Group bildar joint venture och uppför 18 700 m² logistik i HalmstadMowida förenklar livet i fastighetsbranschenMoa hjälper Solör att arbeta än mer klimatsmart i Vilhelminaifm trotsar Coronaviruskrisen
6/4/2021
Större ytor i Tyskland tack vare ökade affärsvolymerSMC lanserar retardationskontroll som alternativ till stötdämpareVolvo förbättrar och utökar utbudet av hybrid­grävmaskinerSyntronic tillverkar kretskort med nitrogen från Atlas CopcoPlåt- och ventbranschen lanserar lärlingspremie för företagSchunk Rota THW3FlixMobility expanderar i Sverige, får ny investerare och backas med 650 miljoner dollarSvenskt företag i framkant inom PVD-coatingDavids Volvo är gjord av legobitarParkers högpresterande flänssystem får en ny certifiering för marina tillämpningarSvenskt HealthTech-bolag skapar coronafria miljöer
6/3/2021
Har du också sett fördelen med IO-Link?Serviceteknikern Emma gillar att vara ute i fältCertifierad ballåsning till Western BalvagnarHögre upplösning med nya boost-serienMicke stärker upp servicen av Merlo i Stockholms­områdetSmidig integration med kompletta verktygssystemABB stärker satsningen på att minska koldioxid­utsläppenEnormt intresse för 3D-printad elsparkcykelBosch lanserar ergonomiska excenterslipar för proffsEndress+Hauser utmanar den traditionella industrin
Advertisements