LATEST NEWS

- News from the industry

Cisco tar nytt steg mot prediktiva nätverk

Pilottestar hos kunder
Prediktiva nätverk förutspås bli en av de viktigaste hörnstenarna i nästa generations internet. Nu presenterar Cisco nya lösningar på området, som redan idag testas av kunder.

Hybridarbete, hybrida molnmiljöer och olika former av cybersäkerhetshot är tre av många faktorer som gör dagens nätverk mer affärskritiska, mer komplexa och mer sårbara än någonsin tidigare. Det innebär också större krav på att öka nätverkens motståndskraft – utan att för den delen ta mer av människors arbetstid i anspråk. Nästan hälften, 45 procent, av IT-ansvariga i den globala undersökningen Cisco Networking Trends 2022 angav driftstörningar och respons som den största utmaningen de mötte i arbetet.

Redan idag har nätverksteknologin kommit så långt att det autonomt går att upptäcka och reparera driftstörningar. Nästa logiska steg är därför att nätverken kan se in i framtiden, och förutse och förebygga nätverksproblem innan de uppstår. Cisco Predictive Networks är en mjukvarubaserad plattform som har utvecklats för att ta det steget, och bygger på stora mängder insamlad data och telemetri, där plattformen använder olika modeller för att lära sig känna igen mönster och se tecken som kan vara en indikation på framtida driftstörningar. Utvecklingsarbetet har pågått i två år och den 4 maj berättade Cisco för första gången om dess existens, och att Predictive Networks redan testas hos ett antal kunder, bland andra Philips 66, Schneider Electric och Adecco Group.

”Framtiden för uppkoppling kommer att bygga på självreparerande nätverk som kan lära sig, förutsäga och planera. Vår forskning kring prediktiva nätverk har testats och utvecklats tillsammans med kunder och de första användarna ser stora fördelar som sparar dem tid och pengar. Marknaden har väntat på säkra och proaktiva nätverk, och det är bara Cisco som kan göra det rätt”, säger Chuck Robbins, Ciscos globale vd och styrelseordförande, i ett pressmeddelande.

Cisco planerar att berätta mer om teknologin i samband med det årliga eventet Cisco Live den 12-16 juni, och på längre sikt kommer teknologin att integreras i företagets befintliga utbud av nätverkslösningar, som en tjänstebaserad mjukvara för företag oavsett storlek.

För mer informaton, läs denna pressrelease, som även innehåller en video där pilotkunder uttalar sig om erfarenheterna.

LATEST NEWS

- News from the industry
6/20/2022
En av Gold Sweden’s Best Managed CompaniesDen mest kraftfulla dammsugaren* från MieleWenaas AS etablerar sig i SverigeNya rapporter ger djupare insikt om hybridarbete
6/17/2022
Höj trycket lokalt med hjälp av tryckluftClemondo satsar på miljövänliga produkterNu ska Dalarna locka fler utländska investerare20 företag får utmärkelsen Sweden’s Best Managed Companies 2022Elektrifiering av bioraffinaderier ger flerfaldig produktionsökningAudi gör det lättare att ladda elbilenNy bläckstrålemärkning till OEM Electronics maskinparkIndustrins förutsättningar inför avtalsrörelsenEaton utökar samarbetet med MicrosoftMiljonstöd möjliggör återvinning av komplex plast Sigma Technology lanserar ett nytt företagCisco presenterar lösningar för smartare, enklare nätverkNy injektionspistol sparar både arbetstid och resurser
6/16/2022
Förstå PulverbäddsfusionsteknikSvenska Mässan Gothia Towers satsar på solcellsanläggningSchneider Electric rankas på andra platsSnabbväxande installationsföretag med många strängar på sin lyraNy funktion möjliggör nätverkande kring Zoom-eventsElmopeder går undan nuCarlsberg elektrifierar lagertransporterna i HallandLambertsson växlar upp med förnybart bränsleBYGG.se lanserar ny offerttjänst för hantverksarbetenNio nya projekt vässar svensk 2D-branschRenta förenas med norrländska L E MaskinStorskalig odling av mikroalger Unit4 förvärvar danska Scanmarket
6/15/2022
ABB-robotar lyfter produktivitet och hållbarhet på Fårbo Mekaniska Omvänd osmos – StapelbarNy landschef för Ahlsell SverigeMimecast har köpts upp av riskkapitalbolaget Permira Sökmotorn för möbler och inredning i Sverige - FAVIFlyttstädning och annan städning för företagetHelsingborg startar Sveriges första kommunala AI-labbNy utbildning säkrar hållbara affärer i Sydsveriges näringslivElever på Järfälla gymnasium tilldelas BygmastipendietTranpenad förvärvar Eyes4workUltimo ledare inom EAM-teknologiNy Castrol studie i Norden kring nästa bilköpStor skillnad på epostskydd bland nordiska företag Peab utför renoverings­projekt för Helsingfors UniversitetssjukhusTaigatechs AI-lösning redo för marknadenJoanna odlar i ett Elfa-system!
6/14/2022
CAD-Design blir vanligare och vanligareVolvo CE påbörjar testning Ny lasertrackerplattform med ultralång räckviddBättre fiskelycka tack vare hållfast LesjöforsdetaljF-Secures nya allt-i-ett-skydd förenklar säkerheten Lambertsson etablerar nytt kundcenterNP Nilsson förvärvar och växer inom industriellt byggandeNu möts internationell gruvindustri i SkellefteåDigitaliseringen har fått yrkeshögskolan att satsa på fler programmerareOmedelbara offerter på CNC-bearbetningHydroscand Group AB förvärvar Anderstorp Hydraulik ABZipforce lanserar en ny generation portabla elmotorer för cyklarNya allroundmaskiner för effektiv palltransportVärldsledaren inom värmepumpar storsatsar på den svenska marknaden
6/13/2022
Optimal lösning – det är målet för varje projektABB visar upp framtiden för processautomation