WEDNESDAY, AUGUST 04 2021
Följ oss i sociala medier

LATEST NEWS

- News from the industry

ChargePoint introducerar branschens mest omfattande globala produktportfölj för laddning av elfordonsflottor

Integrerad vagnparkshantering, tjänster och skalbara laddningslösningar optimerar depå-, väg- och hemmaladdning för att hålla flottans alla fordon uppladdade och redo.
ChargePoint Holdings, Inc. (NYSE:CHPT), ett ledande globalt laddnätverk för elfordon, presenterar idag den mest omfattande portföljen av laddningslösningar för elfordon hittills, tillgänglig för fordonsflottor av alla typer och storlekar.

Från koncept till skala, ChargePoints globala portfölj av laddlösningar för flottor innehåller allt som vagnparker behöver för att elektrifiera och optimera sina laddningsprocesser i takt med att de växer. Mjukvara för vagnparkshantering, kombinerat med ChargePoints AC- och DC-lösningar för snabbladdning, balanserar laddningskostnaderna med driftberedskap för lätta till tunga fordon över laddning i depåer, längs med vägarna och i hemmen. Experttjänster för design och konstruktion säkerställer en smidig övergång till elektrifiering, samtidigt som löpande support och underhåll garanterar maximal drifttid för nödvändig laddning.

ChargePoint® Express Plus, en skalbar DC-plattform för snabbladdning baserad på en mjukvarudefinierad DC-hårdvaruarkitektur, minimerar kostnaderna för elomvandlingsutrustning per laddplats. Dess modulära design möjliggör efterlevnad av de stränga kraven på driftstid. ChargePoints helhetsgrepp optimerar bränslekostnaden per fordon och har utformats för att möta behoven hos vagnparksoperatörer, nu och i framtiden.

Robust mjukvara håller fordonen laddade var de än är och optimerar bränslekostnaden per fordon
ChargePoints Fleet Depot-, Mobility- and Home-mjukvarulösningar håller fordonen laddade och redo med optimerad laddning genom dynamisk laddningsoptimering, smidig publik åtkomst till och betalning för laddning, samt omfattande lösningar för hemladdning.

• Depot-mjukvara hanterar energi för att minimera infrastruktur- och bränslekostnader, samtidigt som den säkerställer driftberedskap genom telematik, schemaläggning, användbarhet och fordonsintegrationer.
• Mobility-mjukvara säkerställer att fordonsförarna aldrig blir strandsatta på vägen genom att göra det enkelt att hitta och betala för publik laddning med en mängd olika betalningsalternativ, inklusive tankkort.
• Home-mjukvara gör det möjligt för fordonsflottor att erbjuda hemmaladdning till de förare som tar hem sina fordon, samt hantering av hela arbetsflödet för anskaffning, installation och bränsleåterbetalning.
• Gränssnitten för applikationsprogrammering (APIs) och globala partnerskap inom telematik, tankkort, vagnparker och system för förvaltning av resurser kompletterar ChargePoints lösningar och säkerställer sömlös integration med befintliga vagnparksdrift.

ChargePoint Express Plus-plattformens modulära arkitektur ger hög tillförlitlighet och service
ChargePoint Express Plus (EXPP) DC-plattform för snabbladdning består av modulära komponenter (EXPP Power Block, EXPP Power Module och EXPP Power Link) som enkelt kan konfigureras för att uppfylla depåkraven och skalas upp när flottorna växer och efterfrågan på laddning ökar.

• Varje EXPP Power Block innehåller upp till fem fristående EXPP Power-moduler som flexibelt kan distribuera upp till 200 kW.
• EXPP Power Link fördelar ström till elfordon och har stöd för upp till två flexibla kablar som är kompatibla med alla vanliga anslutningsvarianter.
• Anslutning av flera EXPP Power Blocks optimerar eldelningens flexibilitet och skalbarhet.
• Flera EXPP Power Links möjliggör en blandning av sekventiell och simultan laddning.
• Kabelhantering säkerställer att EXPP Power Link-stationer kan stödja olika fordonstorlekar och parkeringskonfigurationer och samtidigt hålla kablarna borta från marken på ett säkert sätt. Monteringsalternativ inkluderar på väggen, på stolpe och i taket.
• ChargePoint Express Plus-lösningen erbjuder integrerat stöd för Open ChargePoint Protocol (OCPP).

Utöver snabbladdningsplattformen Express Plus DC och den befintliga CPF50 50-amp AC-laddningslösningen erbjuder ChargePoint även en 80-amp AC-laddningslösning för fordonsflottor i Nordamerika. Snabbladdningsplattformen Express Plus DC kommer att finnas tillgänglig för early access-kunder under sommaren 2021 och 80-amp AC-laddningslösningen kommer att finnas tillgänglig för early access-kunder under hösten 2021.

Experttjänster och support säkerställer framgång i samband med elektrifiering av flottan
ChargePoint förverkligar en framgångsrik elektrifiering av fordonsflottor med experttjänster för design och konstruktion, samt med branschledande service och support, från platsanalyser och planering till tillstånd och uppförande. ChargePoints underhålls- och hanteringspaket Assure® Pro är utformat för grundläggande laddning och inkluderar:

• Teknisk support dygnet runt - på lokala språk
• Proaktiv stationsövervakning och rollbaserade varningar och meddelanden
• Svar inom en timme, leverans samma dag och åtgärdsvidtagande inom 24 timmar
• Utökad reservdelsgaranti, inklusive arbete och reservdelshantering

"ChargePoint gör övergången till elektrifiering till en sömlös upplevelse med en produktportfölj för fordonsflottor som kombinerar mjukvarudefinierad hårdvara i världsklass med tjänster och supportfunktioner för att tillfredsställa operativa behov för alla typer av fordonsflottor," säger Bill Loewenthal, Senior Vice President, Product, ChargePoint. "Framgångsrik elektrifiering av fordonsflottan kräver optimering, anpassning till och skalning för alla de unika behov som flottorna har - från planering till implementering - och vi erbjuder den mest kompletta portföljen på marknaden."

"GILLIG valde ChargePoint som partner på grund av deras etablerade och beprövade erfarenhet, samt för deras ledarskap när det gäller att utveckla integrerade lösningar för elfordon,” säger Ben Grunat, GILLIG Executive Director of Product Planning & Strategy. "De har hjälpt till att säkerställa att GILLIGs kunder får en smidig övergång till elbussar."

"ChargePoints mjukvara erbjuder synlighet och kontroll, vilket är avgörande för att hantera el som bränsle," säger John Rich, Chief Technology Officer, PACCAR. "PACCAR och ChargePoint arbetar tillsammans för att leverera managerade ägandekostnader för elektriska flottor. ChargePoints hantering av laddningsenergi kommer att optimera de el- och infrastrukturkostnader som krävs för att stödja en flottas laddningsbehov."

Intresserade vagnparksoperatörer kan anmäla sig här för att få en kostnadsfri bedömning av sin fordonsflotta eller en komplett lösningsdemo på ACT Expo.

För mer information, vänligen kontakta:
Henrik Aare, Northern Link PR
Tel. +46 70 598 22 82
Mail: henrik@nlpr.se
Contact information

Northern Link PR i Sverige AB

Mailing address
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Visiting address
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms county
Sweden
Organization id:
556834-7198
Founded: Not specified
Employees: Not specified
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Contacts

Henrik Aare
070-598 22 82

News related to the company

LATEST NEWS

- News from the industry
7/1/2021
Accelerera digitaliseringen genom “the power of integration”Förlängt partneravtal med HV71Infinidat lanserar storage-as-a-service (STaaS) som förenklar och effektiviserar AIOps i stora IT-miljöerSweco blir teknisk rådgivare för utformning av energiö i NordsjönJessica Öberg ny vd för CombitechSolör Bioenergy Group förvärvar framgångsrikt fjärrvärmeverksamhet från Veolia NordicMVS ansluter sig till nätverk för smart elektrifieringSciety-nätverket och Segulah Medical Acceleration investerar 106 MSEK i SAGA DiagnosticsBOLIST Svedala byter ägare
6/30/2021
Semi-automatiserade plocktruckar effektiviserar plockprocessernaSwedish Agro Machinery blir ny återförsäljare för MetsjöEcoStruxure Security Expert från Schneider Electric nu SSF-certifierat i samtliga larmklasserHybrit har producerat världens första vätgas­reducerade järnsvampNexans Aurora: Byggd för framtiden, redo för världs­haven, nyss namngiven i NorgeVerizon och Digital Catapult lanserar Retail Accelerator-program med uppslukande 5G-teknologi Företags- och privatlån under pandeminCTEK stärker sin styrelse och utser två nya medlemmarMålbilder för miljöhänsyn utvärderasEn företagscykel har många fördelar!Coronapandemin har gjort svenskarna mer hygienmedvetna
6/29/2021
Överväg gärna keramiska standardkomponenter för att minska nötning och slitageVolvo EC530E och EC550E - 50-tons grävmaskiner med idéer som är större än deras storleksklassKaeser förvärvar Kompressorservice i SkövdeHållbarhet är kärnan i Mirkas verksamhetFyra fällor att undvika när du vill lånaSensor Control Nordic AB har tecknat ett partneravtal med RealWearHelene Åsander tillträder som inköpschef på Wästbygg GruppenAdvenica får order värd 19,2 MSEKVolvo Cars utökar sitt samarbete med BluJay W3 Energy ska förvalta Fu-Gens första vindkraftparker i SverigeNy tvätthall i Sjöbo med klimatsmart uppvärmningTECE lanserar prefabskåp för golvvärmeFörändrade krav i spåren av pandeminNya Ducato 2021Scandinavian Carbide Company – Ny aktör med lång erfarenhet på hårdmetallprodukter
6/28/2021
I datacentren är det ingen som vill ha varmt väder – så här går kylning till på bästa sättSkanska investerar cirka 540 miljoner kronor i logistikprojekt i HelsingborgMSB ska bidra till ökad kontroll över explosiva varorWorld Trade Center Göteborg expanderar – tar över top floor på Mässans gata 10Halmstad digitaliseras – väljer AddMobile som leverantörIngenjörsstudenter vidareutvecklade Skövdeföretagets prototypKlimatpåverkan en viktig fråga i utvecklingen av Frihamnen i GöteborgTelia testar livestreaming för drönare
6/24/2021
SMC Automation tecknar avtal med Bravida CoolingNy generation plasma­skärare från SPARTUS!Binar och Standby sponsrar Trollhättan City Trail96 % av svenska företag planerar fortsatt hybridarbeteDuroc Machine Tool utökar i Västra Götaland.David lämnar över till PeterSchneider Electrics koncernchef Jean-Pascal Tricoire har utsetts till “Glassdoor Top CEO” 2021Sweco förvärvar Boydens EngineeringTidernas investeringslyft i MoelvenMinskade energileveranser av fasta biobränslen 2020Veeam stärker sitt ProPartner-nätverk i EMEA med nya strategiska rekryteringar
6/23/2021
Elektronikföretaget som vågar ta plats Nya kulrullar och rullöverföringsenheter i teknopolymerSå kan du jobba mer aktivt Ahlsell förvärvar Kartecon OyHon ska öka intresset för ventilation HCL Technologies uppmärksammas av Great Place to Work Institute Stora utsläppsminskningar vid återvinning av plastförpackningar Connect Companies växer – anställer två nya experter på integration och systemutveckling