SUNDAY, JANUARY 17 2021
Följ oss i sociala medier

LATEST NEWS

- News from the industry

ChargePoint: Därför är synergin med förnybar energi nödvändig vid elektrifiering av transporter

Förändrade och renare transporter är avgörande för att minska utsläppen av koldioxid, då transportsektorn förblir en stor bidragsgivare av växthusgaser (GHG). I Europa står transporter för över en fjärdedel av växthusgasutsläppen.
Med tanke på att 78% av denna andel kommer från vägtransporter måste åtgärder i första hand vidtas där. Elektrifiering av transporter måste också ses i synergi med utbyggnaden av förnybara energikällor som en del av kraftmixen om vi ska förbättra vårt samhälles totala koldioxidavtryck.

Elektromobilitet kan inte bara bidra till minskade koldioxidutsläpp inom transportsektorn utan även i energisystemet som helhet. Elektriska fordon (EV), kan genom samverkan erbjuda en pålitlig källa till flexibilitet för energisystemets efterfrågeaspekt. I detta hänseende kan smart laddning göra så att belastningen över olika laddpunkter fördelas, för att reducera pressen på det lokala eldistributionsnätet och minska potentiellt höga kostnader för uppgraderingar av infrastrukturen.

Användning av en smart molnlösning, såsom ChargePoint ECO Site, kan optimera energianvändningen över olika EV-laddningsplatser, genom att beakta byggnadens elbelastningsfaktorer, som t ex luftkonditionerings- och uppvärmningssystem. Detta möjliggör för företag att avsevärt sänka sina elkostnader, samt att fler elbilsförare kan tillgodoses utan att generera dyrare laddningskostnader eller ökad energianvändning.

En smart mätare kontrollerar även den satta målbilden för energianvändning över EV-laddning och elbelastningen baserat på den genomsnittliga elförbrukningen under de senaste månaderna. Efter att målet har fastställts säkerställer ovanstående molnlösning att energitilllförseln sker oavbrutet och att laddningshastigheten sänks vid behov för att förhindra efterfrågetoppar.

Naturligtvis håller ECO Site-lösningen elbilsförare informerade kring laddningen. Sammantaget kan den här lösningen hjälpa ett företag att spara cirka 8 000 dollar årligen i energikostnader och 50% av den energi som används för laddning av elfordonen.

Som helhet så möjliggör en omfördelning av laddningsbelastningen att laddstationer kan interagera med kraftnätet och t ex justera belastningen för en bilpool i linje med mängden el i nätet, eller ännu bättre, när mer el genereras via förnybara källor kan även den tillföras in i nätet.

Detta är särskilt relevant för laddning på arbetsplatser, när bilar står parkerade utomhusunder längre perioder under varma förhållanden. Därför är det viktigt att beakta systemet som helhet när det kommer till elmobilitet. Det sträcker sig bortom att endast driva bilar - det handlar även om att en ny distribuerad energiresurs tillgängliggörs på elmarknaden och kan erbjuda en betydligt högre flexibilitet.

I framtiden kan elbilar också komma att utgöra en form av lagringskälla, varifrån el som fångas upp vid ett visst ögonblick kan återföras till elnätet senare, vid behov, i antingen ett privat system, lokalt eller i ett distributionsnät. Även om teknologin enkelt kan implementeras så bör bestämmelserna på elmarknaden anpassas för att tilltala bilägaren och elnätsoperatören. Sist men inte minst kan elmobilitet vara en stödjande faktor för människor och företag i deras val kring genomförandet av en holistisk klimatsmart strategi. Om företag ska lyckas med att uppnå regeringarnas utsläppsmål, så utgör elektrifiering av transporter en väsentlig del.

I Sverige står inrikestransporter för ca en tredjedel av växthusgasutsläppen. Om elbilar kan drivas av grön energi kan elmobiliteten möta samhällets höga förväntningar på minskade koldioxidutsläpp.

För mer information, vänligen kontakta:

Henrik Aare, Northern Link PR (för ChargePoint)
Tel. 070-598 22 82
Mail: henrik@nlpr.se
Contact information

Northern Link PR i Sverige AB

Mailing address
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Visiting address
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms county
Sweden
VAT number:
556834-7198
Founded: Not specified
Employees: Not specified
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Contacts

Henrik Aare
070-598 22 82

News related to the company

LATEST NEWS

- News from the industry
12/17/2020
Industrirobotar från ABB utrustas med Wizard Easy ProgrammingArcSave®-teknik från ABB ska öka effektiviteten för stora kinesiska ståltillverkareLitet men mäktigt, norelem lanserar kompakt linjärt komponentområdeAffärerna rullar på som vanligtKabelmärkning i rostfritt syrafast 316 stålMelin Carlsson firar 30 år!CATIA från Dassault Systèmes ska hjälpa Polestar öka takten på design av elbilarNytt nummer av tidningen Din Skog
12/16/2020
Förnyade certifikat enligt miljö och kvalitet!Innovativ mottagar- och sändarteknik hos ConradChargePoint: Därför är synergin med förnybar energi nödvändig vid elektrifiering av transporterValeo lanserar ny motor med smart växellåda som passar alla typer av elcyklarSvenska CTEK växer på den europeiska marknadenDet personliga mötet blir återigen viktigt på banken
12/15/2020
Carlstad Machinetools säljer en correa bäddfräs!Fjädrar till epicentret för jordbävnings­stabiliserande byggprodukterÖkad effektivitet och ergonomi med utdragsenheterST-Koneistus Oy 50 years | Part 3Damaskus Maskinskydd förstärker sin säljorganisationDe tecknar exklusivt försäljningsavtal med NussbaumNästan ingen vill röja snö längre HCL Technologies etablerar sig i Vietnam
12/14/2020
ArcelorMittal Construction förvärvar panellinje av LlentabElektriskt slidbord med kulskruv ger hög precision - LESYH-X171 Definox piggingsystem - en ekologisk och ekonomisk lösningTensar förbinder sig till 100% förnybar energiStora Enso investerar 80 MEUR i Imatra-brukets virkeshanteringBränslecellsdrivna lastbilar testas i Los Angeles
12/11/2020
Kia investerar 70 miljoner euro i Europafabriken för att möta efterfrågan på elektrifierade bilarRepay LudvikaABB och Talga undersöker utvecklings- och konstruktionsalternativ för ett större europeiskt batterianodprojektTMR bygger Europas modernaste återvinningsanläggning – med unikt stöd från Naturvårdsverket och NestléKris inom yrkesutbildning | Detta ska görasIBECO löste sättningsutmaningen med specialanpassad kompensatorNytt branschgemensamt energiklassningssystem för byggbodarZmorph presenterar ny profil och marknadens mest avancerade och lättanvända 3D-skrivareVerizon Business utökar sin mjukvarudefinierade WAN-portfölj med Silver PeakDynatrace träder in på säkerhetsmarknaden för molnapplikationer Nutanix utökar lagringstjänster på sin hybridmolnplattform
12/10/2020
ST-Koneistus Oy 50 years | Part 2ABB Robotics Experience Day tar svensk industris konkurrenskraft till nya höjderKiwas processindustridagar – experter gick på djupetABB snabbar upp innovation inom E-mobility med nytt globalt FoU-centerYtterligare leverans till ResinitVolvo ramstyrda dumprar: styrka i ett halvt sekelSäkerhetsbrister hos 7 av 10 transportföretagSäkrare sågverk med ny webbutbildningABB stärker sitt åtagande för ren vätgas med ECH2A-medlemskapNorges största tidningspappersproducent väljer ABB för digitalisering av sitt pappersbruk
12/9/2020
Maskinbyggnad: Framtiden är ljus - Framtiden är standardkomponenterSvenska stålhallar har ett positivt inflytande på toppfotbollens framgångarMätteknik för vakuum – i ny tappningYstaMaskiner presenterar en ny sandspridare modell SP 3000 som komplement till YSTA´s övriga åtta modeller. Företaget fortsätter sin tillväxtresa inom Smart Buildings Vertiv rankad som ledande innovatör av kylsystem för datacenterNCC testar lignin för en grönare asfaltTillgänglighet och digitala personliga möten i fokus när DBT lanserar ny tech-plattformBättre arbetsmiljö året runt med tillräcklig belysningAirbnb introducerar Airbnb.orgEuropas detaljhandel planerar för tillväxt mitt under covid-krisen
12/8/2020
ST-Koneistus Oy 50 years
Advertisements