FRIDAY, JUNE 18 2021
Följ oss i sociala medier

LATEST NEWS

- News from the industry

Certifierad ballåsning till Western Balvagnar

Under våren 2020 drog vi på Etebra igång ett projekt ihop med Western Fabrications att få vår hydrauliska ballåsning till balvagnarna testad och certifierad.
I september kom beskedet att det var färdigt, och vår lösning är nu vad vi vet den enda certifierade ballåsningen i sitt slag i Sverige. Vi är väldigt stolta över att kunna presentera resultatet av ett halvårs idogt arbete med att komma fram till denna punkt.

Den har under en längre tid diskuterats vad som gäller för ballåsningar, hur det egentligen måste se ut och fungera. Vi på Etebra tyckte då att det låg i tiden att faktiskt gå till botten med detta. Vi tog hjälp av MariTerm, ett svenskt konsultbolag som specialiserat sig på rådgiving inom transportsektorn, och då främst godstransport. Det de i huvudsak tittar på i sina uppdrag är transportsäkehet för att undvika personskador.

De tester som MariTerm utför är för att se över lastsäkring under transport, och det görs praktiska prov för att fastställa styrkan i lastsäkringen. MariTerm deltar även vid regelutveckling och är med vid framtagning
av internationella standarder för transportsäkerhet.

I vanliga fall är det tester gällande spännband, kättingar och liknande fästanordningar, och då testas olika arrangemang på enstaka, specifika laster. Testet på Safe Lock ballåsningen var alltså lite speciell, då det istället handlade om att testa hela konstruktionen, och Safe Lock-funktionen. Syftet var att kunna garantera att balarna hålls på plats under transport, och därmed slå fast att det inte finns fara för personskada.

Sven Sökjer-Petersen på MariTerm var med vid februari-testet. Han kände spontant att engagemanget från Western Fabrications var stort, och att de hade ett stort kunnande gällande sina konstruktioner. De hade ställt upp en speciell rigg för att kunna luta hela balvagnen, för att se hur spännbanden på ballåsningen stod emot de enorma krafter som de tunga balarna utsätter dem för.

Balvagnen är utrustad med två stycken spännband på varje sida, som fälls upp och ner med hjälp av hydrauliska armar fästa i fram- respektive bakände på vagnen. Spännbanden är gjorda för att tåla upp till max 15 tons påfrestning med staplade balar. Vid lastningsläge fälls armarna upp, vid låsning av balarna fälls armarna ner och fälls mot mitten av vagnen för att på sätt säkra lasten. Med den hydrauliska ballåsningen Safe-Lock kan man säkra både en eller två rader på andra lagret.

Vid körning av mindre fyrkantsbalar finns möjlighet att utrusta med tre spännband, så att alla balrader blir säkrade.

Ett första test genomfördes i februari 2020, och ett andra test i maj 2020. Efter rekommendationer från testföretaget MariTerm som närvarade vid testet i februari, så ändrades spännbanden från att ha ett lager till att ha två lager för att minska elasticiteten. Detta för att reducera risken att balarna eventuellt trycker för hårt på spännbanden. Max utskjut över vagnens kant vid tipptest sattes till 300 mm. Efter det andra testet i maj, med dubbla lager på spännbanden, så uppfylls detta kriterie.

För mer information, kontakta:
Ulf Persson
+46 76 317 38 52
VD, Etebra Maskin & Vagn AB
Contact information
Mailing address
Larssons Väg 11
56191 Huskvarna
Region
Jönköping
Jönköpings county
Sweden
VAT number:
556617-0626
Founded: 2001
Employees: 4
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Etebra Maskin & Vagn AB!

Vår affärsidé är att marknadsföra ett komplett program av kärror och vagnar till lantbruk, entreprenörer och kommuner. Våra egna vagnar av märket MOVA tillverkas i Sverige.

Etebra började sin verksamhet på hösten 1999. Kontakt hade tagits med Richard Western LTD i England och vid ett möte i Köpenhamn i september samma år skrevs kontraktet som gav Etebra ensamrätten att importera Richard Westernvagnar till Sverige.

Etebra är idag ett försäljnings- och utvecklingsbolag för vagnar med en högsta hastighet av 40 km/tim. Vi verkar i stort sett bara på den svenska marknaden och våra kunder finns inom lantbruk, entreprenad, kommuner och industrier. Vi jobbar hårt för att bli en av de största och kunnigaste aktörerna i vår bransch.

Vi har idag kanske marknadens bredaste produktprogram av vagnar och kan erbjuda vagnar i storlekar från 5 ton upp till 28 ton. Vi jobbar mycket aktivt med att utveckla såväl nya som gamla produkter. Vårt fokus är att ständigt utveckla och förbättra våra produkter samt vår servicenivå beträffande reservdelar till alla våra produkter.

Välkommen att kontakta oss!

Latest ads from Etebra Maskin & Vagn AB

All 1 objects by this company

The company's services/products

Contract machines: sales: Carts, Trailers

Contacts

Ulf Persson
036-336 69 93
076-317 38 52
Emma Claesson
036-336 69 95
072-666 89 66
Magnus Mörtsell
036-336 69 91
073-434 96 06
Rickard Abelsson
036-336 69 92
070-825 64 85

Videos

Western Skruvvagn 25GR - för stora skördar

Western Skruvvagn 25GR - för stora skördar
MOVA Djurvagn DTV - fördelar för dig som kund
MOVA Djurvagn DTV
Western Dumpervagn DLH
Western Tippvagn 14T, guidning
Western Balvagn med certifierad ballåsning Safe Lock

LATEST NEWS

- News from the industry
6/10/2021
VBN Components får genombrottsorder från amerikanska försvaretFC Maskin har sålt ytterliggare 1 Mitsubishi trådgnist!ABB PixelPaint vinner prestigefulla IERA-priset för innovation och entreprenörskapGeomatikk lanserar GeoDig, appen för gräventreprenörerKAMIC Group förvärvar Talema Group, en global tillverkare och leverantör av magnetkomponenterGasellföretag inom V/A köpte unik Manitou teleskoplastare från Scantruck ABStörre möjligheter för årets nyexaminerade – ingångsjobben ökarTillverkare av akustik­lösningar vill öka trivsel med nytt sortiment av färgerSvenska företag bland de mest utsatta för cyberangrepp
6/9/2021
Robusta miniatyrtryckgivareAdvanced Engineering Göteborg flyttar mässan till 19–20 april 2023ABB lanserar ny skräddarsydd digital övervakningstjänst för prediktivt underhåll av transportbandNytt ljus över tillverkningen av ultratunna polymererHögskolan Väst digitaliserar och utvecklar utbildning inom elektriska fordonUltraplatt bakgrundsbelysningAttraktiv kontorsmiljö lockar efter pandeminElektronikmässan Göteborg flyttar till 2023Cisco tar steget in i fram­tiden med nya Webex SuiteNCC bygger ut vattenkraftverk i Skellefteå
6/8/2021
ifm tilldelas: Årets fabrik 2020Ny teknik och rätt personal är utställaren Hygaps framgångsfaktorer Spara pengar med noggrann CIP-övervakningBli certifierad ventilations­montör – på nätetFrån smarta komponenter till Industry 4.0 Hur kan stål bidra till ett hållbart samhälle?MTRX inleder samarbete med EuropcarMångmiljonsatsning med fossilfri ånga till Örtofta sockerbruk utanför Eslöv ger betydande klimatfördelarGunnebo Fastening lanserar - Nytt koncept Ny förpackningFlexibel och enkel att installera - det nya operatörsassistanssystemet ifm mateMats Norberg ny vd för SwerockDana Lim anställer säljexpert för att stärka närvaron i SverigeÅrets Tjänstebilsbarometer från LeasePlan
6/7/2021
Schneider Electric levererar automationslösning till svenska exportföretaget PrimozoneKonfigurera givarparametrar via en app med BluetoothSoftronic bygger upp nytt specialistområde inom IT-arkitekturVi bygger hållbarhet, tillsammans - Saint-Gobain Sweden ABSmidmek fortsätter sin satsning - My Becker ny projektchefOOF Group och Eleiko Group bildar joint venture och uppför 18 700 m² logistik i HalmstadMowida förenklar livet i fastighetsbranschenMoa hjälper Solör att arbeta än mer klimatsmart i Vilhelminaifm trotsar Coronaviruskrisen
6/4/2021
Större ytor i Tyskland tack vare ökade affärsvolymerSMC lanserar retardationskontroll som alternativ till stötdämpareVolvo förbättrar och utökar utbudet av hybrid­grävmaskinerSyntronic tillverkar kretskort med nitrogen från Atlas CopcoPlåt- och ventbranschen lanserar lärlingspremie för företagSchunk Rota THW3FlixMobility expanderar i Sverige, får ny investerare och backas med 650 miljoner dollarSvenskt företag i framkant inom PVD-coatingDavids Volvo är gjord av legobitarParkers högpresterande flänssystem får en ny certifiering för marina tillämpningarSvenskt HealthTech-bolag skapar coronafria miljöer
6/3/2021
Har du också sett fördelen med IO-Link?Serviceteknikern Emma gillar att vara ute i fältHögre upplösning med nya boost-serienMicke stärker upp servicen av Merlo i Stockholms­områdetSmidig integration med kompletta verktygssystemABB stärker satsningen på att minska koldioxid­utsläppenEnormt intresse för 3D-printad elsparkcykelBosch lanserar ergonomiska excenterslipar för proffsEndress+Hauser utmanar den traditionella industrin
Advertisements