LATEST NEWS

- News from the industry

Cecilia Hertz och Christer Fuglesang grundar nytt rymdbolag

Grundarna av det nya rymdföretaget I.S.A.A.C
Rymdteknik och hållbarhetsfrågor är nära sammankopplade, och båda områdena är tongivande inom det som kallas "newspace", en snabbväxande framtidsindustri. Det är bakgrunden till det nya rymdföretaget I.S.A.A.C. grundat av rymddesigner Cecilia Hertz, astronaut Christer Fuglesang och entreprenör Mattias Hansson.

I.S.A.A.C. som står för International Space Asset Acceleration Company, hjälper företag och organisationer att hitta kunskap skapad för rymden, i syfte att driva förändring på jorden. Genom att matcha befintlig avancerad rymdforskning med angelägna och aktuella behov hos företag och organisationer skapas nya affärsmöjligheter. Det finns redan många exempel på denna kunskaps-transformation, inom områden som medicin, miljö, transport, kommunikation, hållbarhet, underhållning och industri, etc. Ett känt exempel är Gore-Tex, som först togs fram för rymdfärd men som sedan blivit ett av världens mest välkända material.

– Resultaten av det extremt avancerade arbete som läggs ned på att ta oss ut i rymden är kunskap och teknik som även kan användas för att skapa bättre förutsättningar för oss människor på vår vackra blå planet, säger svenske astronauten Christer Fuglesang, delägare och senior rådgivare till I.S.A.A.C.

Tanken är att använda rymdforskning/teknik för att lösa problem på jorden med hjälp av avancerad teknik och tänkande. Framför allt kan kunskap om rymden användas för att lösa planetens miljöutmaningar. Ett exempel är hur satellitdata ger stöd till miljöövervakning av områden som kan vara svåra att övervaka på annat sätt.

– Vårt team har bred och betydelsefull kompetens, och med förenade krafter är vi fast beslutna att hjälpa till att fixa planeten. Vi kommer att samarbeta med den globala rymdsektorn, som jag haft glädjen att få arbeta med under de senaste 20 åren. Tillsammans kan vi öppna dolda dörrar till rymddesign och rymdteknik, och implementera lösningar som kommer att gynna vår planet, säger Cecilia Hertz, grundare av I.S.A.A.C.

I.S.A.A.C. kommer i nära samarbete med ESA (European Space Agency) att identifiera rymdteknik som möter företags, myndigheters och organisationers innovationsutmaningar samt bidrar till utveckling samt skapar nya affärer.

– Inte sedan den digitala revolutionen i början av 1990-talet har jag känt att det håller på att hända något som kommer förändra sättet vi alla lever på. Vi kan putta den här planeten framför oss, i rätt riktning, med hjälp av den enorma hjärnkraft som läggs på att utforska rymden, säger Mattias Hansson, VD och grundare av I.S.A.A.C.

Några av I.S.A.A.C.s första kunder är Jernkontoret, den svenska järn- och stålindustrins branschorganisation, fastighetsinvesteraren NREP, samt partnern The New Division, kommunikationsbyrån som leds av Jakob Trollbäck (som även bl.a. står bakom den världsberömda designen av FN:s globala hållbarhetsmål).

Det nya rymdföretaget samarbetar med världsauktoriteten Magnus Penker, grundare av Innovation 360 Group, hedersprofessor och författare till verk som toppat listor hos bl.a. USA Today och Wall Street Journal. Magnus Penker hjälper I.S.A.A.C. implementera rymdkunskap hos företag, för att öka affärseffektiviteten på jorden. Parallellt med redan aktiverade kunder kommer I.S.A.A.C. att utveckla sin process med hjälp av AI och ny teknik.

Rymdindustrin växer kraftigt internationellt. Morgan Stanley estimerar att den globala rymdindustrin kommer att omsätta 1 trillion US dollar, eller mer, år 2040. En massiv uppgång från dagens redan höga nivåer.

För mer information vänligen kontakta:

Cecilia Hertz, grundare, Phone +46(0)70-5754651 E-mail: cecilia@i-s-a-a-c.com

Mattias Hansson, VD och grundare, Phone: +46(0)735-000001 E-mail: mattias@i-s-a-a-c.com

LATEST NEWS

- News from the industry
6/20/2022
En av Gold Sweden’s Best Managed CompaniesDen mest kraftfulla dammsugaren* från MieleWenaas AS etablerar sig i SverigeNya rapporter ger djupare insikt om hybridarbete
6/17/2022
Höj trycket lokalt med hjälp av tryckluftClemondo satsar på miljövänliga produkterNu ska Dalarna locka fler utländska investerare20 företag får utmärkelsen Sweden’s Best Managed Companies 2022Elektrifiering av bioraffinaderier ger flerfaldig produktionsökningAudi gör det lättare att ladda elbilenNy bläckstrålemärkning till OEM Electronics maskinparkIndustrins förutsättningar inför avtalsrörelsenEaton utökar samarbetet med MicrosoftMiljonstöd möjliggör återvinning av komplex plast Sigma Technology lanserar ett nytt företagCisco presenterar lösningar för smartare, enklare nätverkNy injektionspistol sparar både arbetstid och resurser
6/16/2022
Förstå PulverbäddsfusionsteknikSvenska Mässan Gothia Towers satsar på solcellsanläggningSchneider Electric rankas på andra platsSnabbväxande installationsföretag med många strängar på sin lyraNy funktion möjliggör nätverkande kring Zoom-eventsElmopeder går undan nuCarlsberg elektrifierar lagertransporterna i HallandLambertsson växlar upp med förnybart bränsleBYGG.se lanserar ny offerttjänst för hantverksarbetenNio nya projekt vässar svensk 2D-branschRenta förenas med norrländska L E MaskinStorskalig odling av mikroalger Unit4 förvärvar danska Scanmarket
6/15/2022
ABB-robotar lyfter produktivitet och hållbarhet på Fårbo Mekaniska Omvänd osmos – StapelbarNy landschef för Ahlsell SverigeMimecast har köpts upp av riskkapitalbolaget Permira Sökmotorn för möbler och inredning i Sverige - FAVIFlyttstädning och annan städning för företagetHelsingborg startar Sveriges första kommunala AI-labbNy utbildning säkrar hållbara affärer i Sydsveriges näringslivElever på Järfälla gymnasium tilldelas BygmastipendietTranpenad förvärvar Eyes4workUltimo ledare inom EAM-teknologiNy Castrol studie i Norden kring nästa bilköpStor skillnad på epostskydd bland nordiska företag Peab utför renoverings­projekt för Helsingfors UniversitetssjukhusTaigatechs AI-lösning redo för marknadenJoanna odlar i ett Elfa-system!
6/14/2022
CAD-Design blir vanligare och vanligareVolvo CE påbörjar testning Ny lasertrackerplattform med ultralång räckviddBättre fiskelycka tack vare hållfast LesjöforsdetaljF-Secures nya allt-i-ett-skydd förenklar säkerheten Lambertsson etablerar nytt kundcenterNP Nilsson förvärvar och växer inom industriellt byggandeNu möts internationell gruvindustri i SkellefteåDigitaliseringen har fått yrkeshögskolan att satsa på fler programmerareOmedelbara offerter på CNC-bearbetningHydroscand Group AB förvärvar Anderstorp Hydraulik ABZipforce lanserar en ny generation portabla elmotorer för cyklarNya allroundmaskiner för effektiv palltransportVärldsledaren inom värmepumpar storsatsar på den svenska marknaden
6/13/2022
Optimal lösning – det är målet för varje projektABB visar upp framtiden för processautomation