LATEST NEWS

- News from the industry

Castrol lanserar nytt smörjmedelssortiment

POWER1 för motorcyklar med ny 3-i-1 FORMULA
Castrol har uppdaterat sitt huvudsakliga POWER1 smörjmedelsutbud för motorcyklar och scootrar med en ny 3-i-1 FORMULA, utmärkande nya etiketter och uppdaterade förpackningar vars mål är att uppfylla behoven verkstäder och kunder har.

Det uppdaterade POWER1 smörjmedelsutbudet stödjer en rad olika användningsområden för motorcyklar och scootrar. Castrol POWER1:s nya 3-i-1 FORMULA är utformad för att prestera inom tre olika viktiga områden: utmärkt effekt och acceleration, utmärkt skydd och jämn körning.

I accelerationstester under produktutvecklingen kunde motorcyklar som använde Castrol POWER1 åka åtta meter längre än motorcyklar som använde en generisk marknadsolja för motorcyklar och scootrar1. Dessutom fann vi att Castrol POWER1 gav 50 % bättre slitageskydd jämfört med branschens gränsvärden2. Den säkerställde en jämn acceleration utan slirningar eller ryckningar3.

Förutom den nya Formula har förpackningarna för Castrol POWER1-sortimentet nu Castrols uppdaterade varumärkesidentitet, som lanserades 2023. Det inkluderar även en kundcentrerad märkning vars mål är att hjälpa konsumenter att enkelt hitta rätt produkt för sin motorcykel eller scooter.

Förpackningarna för Castrols produktsortiment med små förpackningar i Europa har förnyats för att använda mindre plast. Den nya femlitersflaskan använder 20 % mindre plast jämfört med den tidigare femlitersflaskan4, en av de bästsäljande produkterna i Castrols sortiment5. Dessa åtgärder förväntas bidra till att minska plastanvändningen i Europa med 1 000 ton per år jämfört med tidigare design av små flaskor och sammantaget för hela flaskutbudet6. De här nya flaskorna introducerades under 2019 på flera av Castrols viktigaste internationella marknader, till exempel Indien och Kina, vilket har möjliggjort en minskning med 4 000 ton plast i småflaskor, jämfört med flaskornas tidigare utformning6.

Lanseringen av de nydesignade flaskorna är en del av Castrols hållbarhetsstrategi PATH3607 som omfattar mål för att minska avfallet och koldioxidutsläpp samt förbättra människors liv.

Castrol är världens toppsäljande smörjmedelsvarumärke för tvåhjuliga motorfordon8 och har fått förtroendet av MotoGP teamen Aprilia och LCR Honda.

LATEST NEWS

- News from the industry
5/15/2024
Jordfelsbrytare uppfyller europeiska standarder 71% av styrelser tonar ner cyberriskernas allvarGenerativ AI förändrar mjukvaruutvecklingenSårbarheter utnyttjas 43 procent snabbare Jättetak får nytt luftrenande tätskikt
5/14/2024
Montico ny utbildningsaktörYstaMaskiner present­erar nytt kättinghuvud Vårt modulära PLC Handla bra grejer till jobbetAllt fler superdatorer drivs med AMD
5/13/2024
FactoryTalk Optix FANUC Nordic välkomnar Bob Struijk som VDAnpassning och bearbetning Swecons marknadschef framtidsspanarLättanvänd mjukvara för byggledning
5/10/2024
Swecon ny återförsäljare Ruggade IT-lösningar för försvar och säkerhetProduktivitet i fokusRädda reliken En vecka kvar till Elmia Produktionsmässor
5/9/2024
Nyttja både plastens och metallens egenskaper