LATEST NEWS

- News from the industry

CASE nya hjullastarserie, G2 Evolution, är här!

CASE Construction Equipment lanserar nu sin nya serie, G2 Evolution. Det är nya hjullastare, sju olika modeller, som tar förarkomforten till en ny nivå och som har CASE tidigare beprövade produktivitet och bränsleeffektivitet.
Steg V motor, stols integrerat fyrspaksställ och utökade serviceintervaller är en del av alla nyheterna i den nya serien!

Precis som den tidigare G-serien består även G2 Evolution-serien av sju olika hjullastarmodeller i storlekar från 12 ton till 30 ton, 521G-1121G. Samtliga uppfyller nu steg-V-kraven på motorerna och detta dessutom utan EGR-ventil.

–Som alla vet är EGR-lösningen en del på motorer som ofta krånglar och när den måste bytas handlar det om en hel del pengar. Jag är jätteglad över att kunna säga att vi har livstidsgaranti på EGR. Då vi inte har någon! Säger Fredrik Holmquist, VD och tillika försäljningschef för CASE på Maskinia.

Man kan nu även erbjuda hjullastarna i nya serien med stols integrerat fyrspaksställ som ett alternativ till joystick. Att få sin hjullastare med spakställ har varit efterlängtat från kunderna och man är nu glada att kunna leverera detta! Ett annat tillval på den nya serien är ett nytt vågsystem som är mycket tillförlitligt samtidigt som det ger tidsbesparingar. Vågen är direkt integrerad i maskinens huvudskärm och visar skopans nyttolast, antalet lastprocesser, den ackumulerade vikten, orderdata med mera.

En helt ny pekskärm som ger tillgång till alla viktiga maskininställningar och driftsdata är också en av de många nyheterna. Bland annat möjlighet att justera parallellyft och lutning på skopan oberoende av varandra för att anpassa den till förarens önskemål och lastningssituation. På detta sätt kan man automatiskt bibehålla vinkeln och inriktningen av skopan/gafflarna och därmed skapa en smidig och effektiv lastningsprocess. En nyhet som också märks i plånboken för entreprenören är den nya däcktryckssensorn som är standard och som ger föraren optimal kontroll över däcktrycket direkt i maskinens display, detta ger 20–30% längre livstid på däcken.

Med CASE G2 Evolution-serien utökas serviceintervallen från 500 till +1000 timmar vilket innebär att underhållskostnaderna minskat med upp till 20 procent jämfört med nuvarande hjullastarserie!

-Detta förlängda serviceintervall ger extremt låga servicekostnader och tillsammans med övriga förbättringar så kan vi erbjuda en hjullastare i toppklass med en överlägsen totalekonomi, säger Fredrik Holmquist.

Produktiviteten kan nu ökas ytterligare tack vare CASE telematiksystem, CASE SiteWatch, som ingår som standard i maskinerna där en stor fördel är att Maskinias eftermarknadsteam nu kan kontrollera, analysera och uppdatera maskinen på distans för att maximera driftstiden utan onödiga stopp. Som maskinägare har man även full kontroll på sin maskinflotta utan att behöva befinna sig på plats hos maskinen. Genom sin dator, mobil eller surfplatta kan man se sina maskiners maskin- och driftsdata, position, bränsleförbrukning, serviceåtgärder med mycket mera.

De första maskinerna ur den nya serien kommer till Sverige under hösten och premiärvisas på mässan Entreprenad Live i Göteborg 14–16 oktober 2021!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Daniel Gustavsson
Marknadsansvarig
daniel.gustavsson@maskinia.se

LATEST NEWS

- News from the industry
10/20/2021
Framtidens odlingar är härContinental 150-årsjubilerarAreco utvecklar kvalitets­arbetetSå väljer ni tillfälliga lokalerNy dansk-svenskjobbmässa ser dagens ljus
10/19/2021
Ny försäljningschef för ÅkerströmsNy truckmodell 35/40/45D 50DN-9VB från Hyundai Byt tätningsringar när du byter lager i maskinernaSå elektrifierar du din fordonsflotta Så påverkar rekordhöga elpriser industrinTeknik så smart att den inte synsUndvik smuts i avloppetHyr eller köp?Umelag tävlar i Korea den 23 oktoberUppmärk­sammar skickliga maskin­förareTIB auktoriserar företag inom takbranschenExklusiv live visning - ECOBOT städrobotar!Bosch lanserar världens kraftfullaste borrmaskinerNya teleskoplastare går åt som smör i solskenVertiv går med i Sustainable Digital Infrastructure Alliance Linde lanserar Linde GreenData kan bli Sveriges nästa stora framgångsbransch
10/18/2021
Ny truckmodell 25/30D 35DN-9V från Hyundai Fortsatt expansion av solceller i StockholmSweco satsar på hållbart producerade förpacknings­materialLambertsson löser logistiken åt Stora EnsoNytt webbhotell garanterar data på svensk markRekordmånga studenter i öppen innovationElbilar rusar på begagnatmarknadenBICO stärker IP-portföljen med patent i USA och SverigeSmartare och mer hållbart sätt att bekämpa dammFörsta spadtaget för Eleikos nya logistikcentral
10/15/2021
Här kommer våra fantastiska fyraInvesteringar för framtidens Smart Factory Volvo CE bidrar till en hållbar framtidIngersoll Rand kondenshanteringssystemABB firar stolt fem år av ABB Ability-innovationerVerksamhet som flyttar utomlands – tillverkningsindustrin hårt drabbadFörst i världen med autonom skotningDescartes kommenterar E-barometern Q2 2021Alelion förstärker säljteam efter mycket starkt orderinflödeÅteranvändning av komponenterRevolutionerande teknik för trottoardetekteringFör framtidens maskin­uthyrare, för nästa generation
10/14/2021
Tillsammans skapar vi Sveriges bästa material­hanteringInnovativ metod gör 3D-printning i koppar möjligtSMC lanserar nya produkter för batteritillverkningXano spänner musklerna på Elmia SubcontractorIntegrering av Topcon höjer ribban inom grävprecisionHur får man en dygnet runt produktion att fungera smidigt?Ankorstore fortsätter att expandera och tar nästa kliv i NordenSaab expanderar i USAEpiroc vinner stor gruvutrustningsorder CTC lanserar ett nytt koncept för större fastigheterEfterfrågan på begagnad elektronik är högre än någonsinNy säljare på Sennebogen hos Scantruck ABCO2-kompenseringstjänst får DEKRA-validering inom hållbarhet
10/13/2021
Intercut på Blechexpo 26 – 29 oktober 2021Etablerar sig på den svenska marknadenNCC bygger tunnel för skyfall i KöpenhamnHitta bra ergonomi när du jobbar hemifrånTurbo R-Line är här!