LATEST NEWS

- News from the industry

Camptoo slår sig samman med konkurrenten Out2Camp för fortsatt tillväxt i Sverige

Det holländska bolaget Camptoo lanserade under sommaren sin delningstjänst för campingfordon i Sverige med stor framgång.
Nu slår de sig samman med den tidigare konkurrenten Out2Camp, som med en fordonsflotta på 400 husbilar och husvagnar i Sverige och Danmark gör dem till en storspelare inom delningstjänster för campingfordon. Målsättningen är att bli den ledande campingtjänsten i Sverige genom att erbjuda en fordonsflotta på över 1000 olika campingfordon i Sverige i slutet av 2022.

Affären innebär att Camptoo övertar 100 procent av aktierna i Out2Camp i utbyte mot en andel i Camptoo. Grundarna av Out2Camp kommer fortsättningsvis vara högst involverade i bolagets fortsatta tillväxtresa.

“Vi ser mycket fram emot att tillsammans med Out2Camp växa fordonsflottan till fler än 1000 campingfordon i Sverige i slutet av 2022. Inom de närmaste åren är det vår målsättning att kunna erbjuda fler än 5000 campingfordon i Sverige. Alla människor förtjänar att få uppleva friheten och flexibiliteten som resor med husbil och husvagn innebär”, säger Martijn Peeters, grundare och VD för Camptoo.

Camptoo lanserades i Holland 2014 och har sedan dess vuxit kraftigt på den europeiska marknaden, i USA och i Australien. Företaget rankades 2020 som det snabbast växande företaget i resebranschen i Europa av Financial Times (FT1000, 2020). Sedan Camptoo lanserades har användare bokat över 475 000 nätter i fordon som hyrs via webbplatsen.

Out2Camp grundades i Danmark hösten 2015 av Fredrik Rofors och Bo Christensen, redan 2018 lanserades de även i Norge, tätt följt av Sverige 2020. I och med detta blev de den första delningstjänsten för campingfordon i Norden. Out2Camp har hjälpt mer än 1 000 husbils- och husvagnsägare att hyra ut sina fordon och fler än 10 000 hyresgäster att uppleva campinglivet. Målsättningen med sammanslagningen med Camptoo är att tillsammans bygga en ännu mer framgångsrik delningstjänst för campingfordon i Norden.

”Out2Camp har växt snabbt sedan starten”, säger Fredrik Rofors, medgrundare av Out2Camp. “I och med samgåendet mellan Camptoo och Out2Camp finns stora synergier både i Sverige och i andra länder. Vi har höga ambitioner och ska se till att de Skandinaviska användarna får tillgång till en tjänst i världsklass.”

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
För pressfrågor, vänligen kontakta:
Björn Dahlgren, PR för Camptoo i Sverige via Northern Link PR, bjorn@nlpr.se
Contact information

Northern Link PR i Sverige AB

Mailing address
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Visiting address
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms county
Sweden
Organization id:
556834-7198
Founded: Not specified
Employees: Not specified
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Contacts

Henrik Aare
070-598 22 82

News related to the company

LATEST NEWS

- News from the industry
10/20/2021
Framtidens odlingar är härContinental 150-årsjubilerarAreco utvecklar kvalitets­arbetetSå väljer ni tillfälliga lokalerNy dansk-svenskjobbmässa ser dagens ljus
10/19/2021
Ny försäljningschef för ÅkerströmsNy truckmodell 35/40/45D 50DN-9VB från Hyundai Byt tätningsringar när du byter lager i maskinernaSå elektrifierar du din fordonsflotta Så påverkar rekordhöga elpriser industrinTeknik så smart att den inte synsUndvik smuts i avloppetHyr eller köp?Umelag tävlar i Korea den 23 oktoberUppmärk­sammar skickliga maskin­förareTIB auktoriserar företag inom takbranschenExklusiv live visning - ECOBOT städrobotar!Bosch lanserar världens kraftfullaste borrmaskinerNya teleskoplastare går åt som smör i solskenVertiv går med i Sustainable Digital Infrastructure Alliance Linde lanserar Linde GreenData kan bli Sveriges nästa stora framgångsbransch
10/18/2021
Ny truckmodell 25/30D 35DN-9V från Hyundai Fortsatt expansion av solceller i StockholmSweco satsar på hållbart producerade förpacknings­materialLambertsson löser logistiken åt Stora EnsoNytt webbhotell garanterar data på svensk markRekordmånga studenter i öppen innovationElbilar rusar på begagnatmarknadenBICO stärker IP-portföljen med patent i USA och SverigeSmartare och mer hållbart sätt att bekämpa dammFörsta spadtaget för Eleikos nya logistikcentral
10/15/2021
Här kommer våra fantastiska fyraInvesteringar för framtidens Smart Factory Volvo CE bidrar till en hållbar framtidIngersoll Rand kondenshanteringssystemABB firar stolt fem år av ABB Ability-innovationerVerksamhet som flyttar utomlands – tillverkningsindustrin hårt drabbadFörst i världen med autonom skotningDescartes kommenterar E-barometern Q2 2021Alelion förstärker säljteam efter mycket starkt orderinflödeÅteranvändning av komponenterRevolutionerande teknik för trottoardetekteringFör framtidens maskin­uthyrare, för nästa generation
10/14/2021
Tillsammans skapar vi Sveriges bästa material­hanteringInnovativ metod gör 3D-printning i koppar möjligtSMC lanserar nya produkter för batteritillverkningXano spänner musklerna på Elmia SubcontractorIntegrering av Topcon höjer ribban inom grävprecisionHur får man en dygnet runt produktion att fungera smidigt?Ankorstore fortsätter att expandera och tar nästa kliv i NordenSaab expanderar i USAEpiroc vinner stor gruvutrustningsorder CTC lanserar ett nytt koncept för större fastigheterEfterfrågan på begagnad elektronik är högre än någonsinNy säljare på Sennebogen hos Scantruck ABCO2-kompenseringstjänst får DEKRA-validering inom hållbarhet
10/13/2021
Intercut på Blechexpo 26 – 29 oktober 2021Etablerar sig på den svenska marknadenNCC bygger tunnel för skyfall i KöpenhamnHitta bra ergonomi när du jobbar hemifrånTurbo R-Line är här!