LATEST NEWS

- News from the industry

BE Group lanserar Salcos gröna konstruktionsstål

Grönt Stål för Sverige och Finland
BE Group lanserar idag SALCOS® konstruktionsstål från Peiner Träger GmbH på den svenska och finska marknaden. SALCOS® är en serie stålprodukter med mycket låg koldioxidhalt, vilket gör det till ett betydligt mer klimatvänligt alternativ till konventionellt stål. Stålet produceras i en ljusbågsugn med 100% återvunnet stålskrot med hjälp av förnybar energi.

- Som VD för en ledande stålgrossist i Sverige, är jag stolt över att erbjuda skräddarsydda gröna lösningar. Vårt utbud inkluderar nu SALCOS® från Peiner Träger med lågt CO2-avtryck, vilket stärker vårt åtagande för en grönare bransch och stödjer kundernas hållbarhetsomställning, säger Peter Andersson, VD och koncernchef för BE Group AB

SALCOS® - en teknologi för en grönare framtid
Utsläppen av koldioxid mäts i så kallade CO2-ekvivalenter per producerat ton stål (tCO2/ton). Enligt beräkningar från World Steel Association har utsläppen för den globala stålindustrin ett medelvärde på 1,89 tCO2/ton. Det inkluderar allt slags stål samt tillverkning i såväl masugn som ljusbågsugn.

SALCOS konstruktionsstål skapas i en process som är beroende av gas, naturgas eller i framtiden, grön vätgas. SALCOS®-stål har en CO2-ekvivalent som är upp till 95% lägre än konventionellt stål. Tillgängligt SALCOS® konstruktionsstål från den skrotbaserade ljusbågsugnsmetoden har en CO2-ekvivalent som redan är 83 % lägre än genomsnittligt stål. Stålet uppfyller alla relevanta europeiska standarder och har samma goda mekaniska egenskaper som konventionellt stål.

- Stål, som kan återvinnas oändligt, är hållbart trots energikrävande produktion. Peiner Träger använder 100% återvunnet skrot, bidrar till lägre CO2-utsläpp och håller stålet i cirkulation. Genom att bli ambassadörer för SALCOS®-produkter, understryker vi vårt engagemang tillsammans med Peiner Träger för en mer hållbar framtid, säger Olof Berghell, produktchef på BE Group Sverige AB.

Framtida EPD:er
Med introduktionen av SALCOS® balk på den svenska och finska marknaden kommer BE Group inom en snar framtid att uppdatera befintliga EPD:er.

- Vårt val att samarbeta speglar en strategisk satsning på att tillhandahålla expertis och tillgänglighet av dessa låg-CO2-produkter på den svenska marknaden. Som grossist har vi ett stort ansvar att främja den gröna omställningen och aktivt informera våra kunder om dessa viktiga förändringar inom stålbranschen, säger Olof Berghell.

BE Group har ett starkt engagemang av att erbjuda innovativa och hållbara stålprodukter till sina kunder. Med lanseringen av SALCOS® konstruktionsstål från Peiner Träger GmbH befäster BE Group sin position som en av de ledande aktörerna i den gröna omställningen av stålindustrin.

- Den gröna omställningen inom byggsektorn är i full gång och efterfrågan på byggmaterial med reducerad CO2 kommer att öka under de kommande åren. BE Group har uppmärksammat tidens tecken och vi är glada över vårt gemensamma partnerskap, säger Dr. Jan Schmidt, Chairman of the Management Board på Peiner Träger GmbH.

Peiner Träger GmbH som sedan 2001 är en del av Salzgitter-koncernen, fokuserar på hållbar och innovativ ståltillverkning. BE Group har ett djupgående samarbete med Salzgitter och Peine sedan flera årtionden tillbaka.

- Salzgitter-koncernen investerar betydligt i att minska CO2-utsläppen i sina produkter. Vår strategi fokuserar på grön omställning och partnerskap, och vi ser ett betydande intresse för stål med låg CO2 på den nordiska marknaden. Det är uppmuntrande att se nyckelaktörer som BE Group och dess kunder investera i och prioritera hållbarhet, säger Roland Tomicic, MD för Sverige, Norge, Danmark och Finland på Salzgitter Mannesmann (Scandinavia) AB.

För mer information:

Peter Andersson, VD och koncernchef för BE Group AB
peter.andersson@begroup.com
+46706537655

Olof Berghell, produktchef långa produkter på BE Group Sverige AB
olof.berghell@begroup.se
+46 (0) 40-38 42 05

Magnus Thulin, marknadschef på BE Group Sverige AB
magnus.thulin@begroup.se
+46 (0) 40-38 40 02
Contact information

BE Group Sverige AB

Mailing address
Box 225
20122 Malmö
Visiting address
Kruse­gatan 19b
20125 Malmö
Region
Malmö
Skåne county
Sweden
Organization id:
556106-2174
Founded: 1885
Employees: cirka 500
English description is missing, swedish description below.

BE Group Sverige AB är ett rikstäckande företag som köper in, lagerhåller, vidareförädlar, säljer och distribuerar stål, specialstål, rör, armering, rostfritt stål och aluminium.

Men det finns mycket mer att tillägga. BE Group Sverige AB har varit med ända sedan 1885 så vi har hunnit bli både väletablerade och erfarna. Vi är länken mellan valsverk och verkstad och är till för att skapa bästa möjliga kontakt mellan förbrukare och tillverkare.

Vi sköter inköp, lagerhållning, vidareförädling, försäljning och distribution för att våra kunder ska kunna jobba flexibelt utan egna råmateriallager. Vi levererar över hela landet med ett order- och turbilssystem som arbetar snabbt och säkert. Dessutom förmedlar vi leveranser av stora poster från rätt tillverkare direkt till kund.

Produktionsservice är en allt viktigare del av BE Group Sverige AB verksamhet. Kunderna får materialet färdigt för att använda direkt i sin produktion. Detta tillsammans med att kunderna slipper göra dyra investeringar i maskiner leder till en betydande kapitalrationalisering för dem. Exempel på produktionsservice som tillhandahålls är; kapning, borrning, blästring, målning, gaskärning, klippning, spaltning, sågning och ILF (inläggningsfärdig armering).

Kunderna ställer ständigt ökade krav på service till allt lägre kostnad. Dessa önskemål möter vi med en flexibel och kunnig organisation där alla kostnader som inte ökar kundnyttan ifrågasätts löpande. ¨

BE Group finns etablerat i , Finland, Polen, Estland och Lettland utöver våra många kontor i Sverige.

Certifications

EN 1090-1 EXC3 – ISO 14001:1996 – ISO 9001:2000

Contacts

Försäljningsavdelningen
040-38 40 00

Videos

Koncernen BE Group

LATEST NEWS

- News from the industry
5/15/2024
Jordfelsbrytare uppfyller europeiska standarder 71% av styrelser tonar ner cyberriskernas allvarGenerativ AI förändrar mjukvaruutvecklingenSårbarheter utnyttjas 43 procent snabbare Jättetak får nytt luftrenande tätskikt
5/14/2024
Montico ny utbildningsaktörYstaMaskiner present­erar nytt kättinghuvud Vårt modulära PLC Handla bra grejer till jobbetAllt fler superdatorer drivs med AMD
5/13/2024
FactoryTalk Optix FANUC Nordic välkomnar Bob Struijk som VDAnpassning och bearbetning Swecons marknadschef framtidsspanarLättanvänd mjukvara för byggledning
5/10/2024
Swecon ny återförsäljare Ruggade IT-lösningar för försvar och säkerhetProduktivitet i fokusRädda reliken En vecka kvar till Elmia Produktionsmässor
5/9/2024
Nyttja både plastens och metallens egenskaper