LATEST NEWS

- News from the industry

Barnen byggstartade unik fritidsgård

En fritidsgård utöver det vanliga
AB Kristianstadsbyggen (ABK) bygger en ny multifunktionell fritidsgård på Gamlegården, åt Kristianstads Fritidsgårdsforum (KFGF) med bland annat lek- och idrottsytor både inne och ute. Projektet byggstartades symboliskt med skruvautomat och VR-glasögon av ett tiotal av barnen på området som varit med och tagit fram innehåll och utförande.

– Vi har velat skapa en fritidsgård utöver det vanliga, för att ge goda förutsättningar för en bra fritid och gemenskap, säger ABK:s vd Henrik Strand. Vi gör en stor investering för ökad trivsel och trygghet med särskilt fokus på flickor och kvinnor, som en del i vårt långsiktiga sociala arbete.

Utformningen av fritidsgården har ABK tagit fram tillsammans med Kristianstads Fritidsgårdsforum (KFGF) - med hjälp av barnen på området och Sesam arkitekter.

– Vi på ABK och KFGF har haft workshops tillsammans med de barn som besöker fritidsgården idag, för att ta reda på vad de vill ha och behöver, säger Karl-Henrik Persson, byggnadschef på ABK.

Barnen och fritidsledarna fick en rundvandring på byggarbetsplatsen. De visades runt i vad som ska bli en flexibel lokal med många funktioner. Bland annat ska det finnas 111 m2 yta för multisport inomhus. I direkt anslutning en multisportyta utomhus på över 150 m2 och en uteplats med grillyta.

– Inne på fritidsgården är det tänkt att finnas avgränsade delar för datorspel, musikstudio, gym, dans- och biorum, pysselrum, aktivitetsrum med exempelvis biljard eller bordtennis, lugna rum och rum endast för tjejer, säger Karl-Henrik Persson. Vi har också en förhoppning att lokalen ska kunna användas för andra bosociala satsningar, exempelvis som aktivitetslokal för verksamheter vidga åt kvinnor, under tider då lokalerna inte används som fritidsgård.

Som symbolisk "första spadtag" fick barnen skruva en gipsskiva på plats med en så kallad skruvautomat. Först ut att skruva var Khaled Alomar och näst på tur var kompisen Baker Aisadi. De båda killarna var nöjda med sina insatser och lämnade sedan över till sina kamrater som glatt skruvade vidare med den ganska högljudda maskinen.

Entreprenören Skanska bjöd på en uppskattad fika och Sesam arkitekter hade tagit med sig ett antal uppskattade VR-glasögon som visade hur lokalen skulle se ut när den kommer att stå färdig i början av hösten.

LATEST NEWS

- News from the industry
6/12/2024
Splunk lanserar avan­cerade AI-förbättringar Ny serie av svarta beslag förenar stil och styrkaKommuninvest emitterar 4,5 miljarder kronorTCS lanserar banbrytande plattform för generativ AIRexel driver på för en hållbar framtid
6/11/2024
Befintlig produkt, men i nytt material Volvo CE presenterar utökad flottaMagasinera i StockholmHLR utbildning StockholmFiberlaserteknik i plåtbearbetningsindustrin
6/10/2024
Kunderna är dom bästa ambassadörerna!Volvo CE utökar sortimentetMilltool fortsätter sin etablering Förstå hur TIG-svetsning fungerar IEC 62 433 höjer säkerheten
6/7/2024
Det du behöver veta om Tablet PCs Effektiva tjänster för industrirör Lanserar en AI-assisterad säkerhetsplattformGetacs robusta mobila arbetsstationSofting Industrial intro­ducerar edgeConnector
6/5/2024
Harts 3D-utskriftStegar med plattformBelysning och indikator i samma enhetBystronic väljer Water Jet Sweden Nu introduceras en ny lanseringskampanj