LATEST NEWS

- News from the industry

Automatisera verksamheten med kantlistmaskiner

En djupdykning i funktioner och fördelar
En kantlistmaskin automatiserar appliceringen av kantlister på trämaterial, såsom plywood och MDF-skivor. Typiska komponenter inkluderar kantlistmagasinering, limappliceringsenhet, kapningsenhet och tryckvalsar. Kantlistmaskiner sparar tid och arbetskraft genom att effektivisera och automatisera processen, samtidigt som de erbjuder estetisk förbättring och flexibilitet i materialhantering. Att integrera pålitliga kantlistmaskiner möjliggör ökad produktivitet och högre kvalitet inom träbearbetning.

Vad är en kantlistmaskin?En kantlistmaskin är en automatiserad verktygsmaskin som används för att applicera kantlist på kanterna av trämaterial såsom plywood, spånskivor och MDF-skivor. Kantlister, oftast tillverkade av trä, plast eller melamin, ger inte bara en estetisk finish utan fungerar också som ett skydd mot stötar, slitage och fukt.

Hur Fungerar en Kantlistmaskin?En typisk kantlistmaskin består av flera viktiga komponenter som arbetar i harmoni. Träplattor matas in i maskinen genom en matningsenhet. Kantlisten skärs till önskad längd och beläggs med lim. Maskinen positionerar kantlisten på träkanten och applicerar tryck för att säkerställa en stark och jämn limning. Komponenter som kantlistmagasinering, limappliceringsenhet, kapningsenhet och tryckvalsar är avgörande för maskinens noggrannhet och effektivitet.

Fördelar med kantlistmaskinerEffektivitet och tidsbesparing: Kantlistmaskiner automatiserar processen och applicerar kantlist på flera träplattor med hög precision och kvalitet, vilket sparar tid och arbetskraft jämfört med manuell applicering.

Estetisk förbättring: Genom att applicera kantlist får träprodukter en färdig och professionell look, samtidigt som de skyddas mot olika påfrestningar.

Materialhantering och flexibilitet: Kantlistmaskiner kan hantera olika kantlister i olika material och färger, vilket ger flexibilitet och designmöjligheter för olika projekt.

Investera i kantlistmaskiner för framgångsrik träbearbetningAtt integrera kantlistmaskiner i träbearbetningsprocessen är inte bara ett teknologisk framsteg utan också ett strategiskt steg mot ökad produktivitet och högre kvalitet. Genom att investera i pålitliga kantlistmaskiner, som de från Biesse, kan företag möta och överträffa kraven i den moderna träbearbetningsindustrin. Optimera träbearbetningen med kantlistmaskiner och skapa imponerande träprodukter som inte bara är funktionella utan också estetiskt tilltalande.

Kantlistmaskiner från BiesseBiesse tillhandahåller en variation av kantlistmaskiner som sträcker sig från mindre och medelstora företag till storskaliga tillverkare. Deras utbud inkluderar maskiner som Jade och Akron för olika produktionsbehov samt Stream-serien för storskalig produktion. AirForce-teknologin kan integreras i Akron och högre modeller för kostnadseffektiv kantlistning. Dessa maskiner erbjuder automatisering och precision vid applicering av kantlister på träbaserade material. Investeringen i Biesse möjliggör effektivitet inom träbearbetning, men omdömen och bedömningar om överlägsenhet överlåts till användarens specifika krav och erfarenheter.
Contact information
Mailing address
Maskin­vägen
36142 Lindås
Visiting address
Hedenstorps­vägen 8
SE-55475 Jönköping
Region
Emmaboda
Kalmar county
Sweden
Organization id:
556051-4548
Founded: 1947
Employees: Not specified
Welcome to Jon Stenberg AB!

Jon Stenberg AB sells processing machines and peripheral equipment for wood and other materials from Europe's best suppliers. We have a nationwide service organization that offers machine training, ongoing maintenance and a well-sorted spare parts warehouse.
The company was founded in 1934 in Lindås, Småland, where we still have our headquarters.
How can we help you?

Contact us!

Agents

Biesse, Sweden (General agent)
Biesse är en av marknadens största tillverkare av bearbetningsmaskiner inom trä, plast och aluminium. Företaget grundades 1969 och har sedan dess stadigt vuxit på marknaden. Det är ett populärt varumärke som står för hög kvalitet och ett konkurrenskraftigt pris. Varje maskin går igenom inte mindre än 160 olika kontroller innan den släpps vidare för att säljas. Företaget lägger ett stort fokus på teknik och utveckling vilket kan förklara att de har säljer sina maskiner runt om i hela världen.
Leadermac, Sweden (General agent)
År 1972 grundades Leadermac och har sedan dess utvecklat maskiner som bearbetar trä. Idag säljer de sina produkter till hela världen och är väldigt framgångsrika. 2018 fick de inte mindre än två ärofyllda pris i Taiwan Woodworking Machinery tävlingen. Det är något få andra företag har lyckats med under årens lopp. Flera typer av hyvlar Leadermac har ett brett utbud av hyvlar som fungerar för allt från det minsta snickeriet till större industrier. Skapar allt från tavellister med vackra detaljer till ramar för fönster, dörrar och mycket mer. Robusta och smarta som håller hög kvalitet. Vi säljer kraftfulla hyvlar som alltid levererar bästa resultat varje gång. Är du ute efter en hyvel som hjälper till att skapa bra trä eller plastprodukter har du hittat rätt – kontakta oss så berättar vi mer.
Lesta, Sweden (General agent)
Lesta konstruerar och tillverkar sina användarvänliga, automatiska maskiner och robotar för ytbehandlingsindustrin några mil väster om Milano. Företaget strävar efter att bli globalt erkända inom innovativa robotlösningar för industriell ytbehandling. De är även kända för sin goda kundvård, vilket är en av de viktigaste parametrarna när vi på Jon Stenberg väljer ut våra leverantörer. Sedan 2021 kan företaget stoltsera med det prestigefyllda certifikatet ”100% Made in Italy”. Det betyder inte bara att företagets ägande är helt italienskt utan också att Lestas produkter tillverkas helt i Italien, av italienska halvfabrikat eller av certifierad kvalitet och förstahandsval. Det betyder att all design och planering är exklusiva för företaget och robotarna är tillverkade med omsorg om och uppmärksamhet på detaljer som är så typisk för hög italiensk kvalitet.
Makor, Sweden (General agent)
Det italienska Makor Group har varit aktiva på marknaden sedan 1968. I mer än 50 år har de tillverkat maskiner som hjälper till att bearbeta trä. Avancerade maskiner som har framstående teknologi. Makor Group vänder sig till både mindre snickerier och större industrier där det kan handla om allt från en enskild maskin till hela produktionslinjer. Företaget säljer produkter till hela världen och är rätt val för de som önskar att öka sin produktivitet på bästa sätt. Maskiner från Makor Group Sprutautomater från Makor Group hjälper till att minimera färgåtgången och har en helautomatisk paletthantering vilket fungerar särskilt bra i verksamheter där det ofta sker många färgbyten. Förutom sprutautomater tillverkar Makor Group lösningar för spackling, putsning och målning av smala ytor med hjälp av olika tekniker. Allt för att alltid kunna erbjuda den bästa lösningen till kunder runt om i hela världen som håller på med träbearbetning. De har även torkugnar som är anpassade för olika färgsystem och kombinerar olika torktekniker för att ge bästa resultat. Maskinerna förhindrar att lukt och farliga ämnen sprids i lokalen där de har placerats. Kantputsning och ytbehandling Maskinerna som ingår i Geminiserien gör det möjligt att utföra kantputsning och ytbehandling på MDF. Det ger produkter i trä som har en bra ytbehandling utifrån vilket ändamål de är tillverkade för att användas. Snabba och flexibla maskiner som håller hög kvalitet oavsett typ av arbete de förväntas att utföra. Flera av maskinerna har inbyggda flerfunktioner vilket gör att de kan användas inom ett brett område. Vi på Jon Stenberg finns här för att hjälpa dig välja rätt maskiner utifrån användningsområde. Varmt välkommen att kontakta oss redan idag för mer information om de maskiner från Makor Group som vi säljer.
Omal, Sweden (General agent)
År 1981 startade företaget Omal sin resa och började tillverka borr- och tappinslagning. Omal blev snabbt ett uppskattat företag runt om i hela världen och tillverkar maskiner som har en hög standard och riktar sig till företag som ägnar sig åt träbearbetning. Hög kvalitet Som kund kan du alltid känna dig trygg när du handlar produkter av märket Omal. De håller högsta kvalitet på sina produkter där framstående teknik används för att ge ett perfekt resultat varje gång. Maskinerna passar att användas i små och medelstora företag och Omal har ett stort fokus på att tillverka maskiner som inte gör allt för stor miljöpåverkan. Vi på Jon Stenberg hjälper er gärna att hitta rätt maskin utifrån användningsområde.
Riedex, Sweden (General agent)
Riedex grundades år 1970 och tog sikte på att tillverka robusta produkter som verkar inom träindustrin. De arbetar ständigt för att utveckla sin teknologi och ta lärdom av sina insikter. Alla produkter kommer med en tvåårig garanti även om företaget ofta hjälper till längre än så, eftersom att de tror på sina maskiner och därför säger att de ska hålla under många år av användning. Spånsug Från Riedex hittar ni en rad olika spånutsugar för placering inomhus och utomhus. Välj spånsug utifrån den sugkapacitet som behövs. Sugkapacitet kan påverkas utifrån vilka maskiner som används och i vilken omfattning. I varje maskin finns det en uppsamling för spånavfall som hamnar i en säck eller rotosluss för vidare transport till container. Det är lättanvända produkter som dessutom gör det väldigt lätt att hålla rent på företaget. Är du intresserad av en spånsug från Riedex är du välkommen att kontakta oss på Jon Stenberg så kan vi berätta mer.

Contacts

Kristian Blomén
0724-52 81 03
Roger Svärd
0702-21 50 36
Linnea Remnemark
-

Videos

Biesse Brema EKO 1.1

LATEST NEWS

- News from the industry
7/2/2024
engcon tecknar strategiska avtal i JapanOKQ8 öppnar bilpool i AlingsåsMed rätt volym slår stansning allt
7/1/2024
Lär dig om vakuum­mätarens viktiga rollEffektiviteten av värmekamerorHur man förstärker delar Samuel Sollenby återvänder till OlsonsEn historia inom skärande bearbetning
6/28/2024
Kantvikars betydande roll Kompressorns roll i kylanläggningarOTTO Digital Services för systemSäkerhet med väggrindar och vägbommarNyhet i sortimentet från Western Fabrications
6/27/2024
Födelsedag 60-års Rockwell arrangerar år­ets automationshändelse Optimera kabelhanteringen Saab tecknar kontraktOKQ8 Bank har tecknat ett 3 årigt avtal
6/26/2024
XMOR® revolutionerar grävandetInga maskiner är för stora för ossTrejon lanserar CONDORÅtervunnet material möter AI ROCKWOOL bygger stenullsfabrik i Sverige