Ad

LATEST NEWS

- News from the industry

AMADA lanserar ny kantpress med ATC lösning

Med över 300 ATC (Automatic Tool Change) kantpressar installerade i hela Europa och mer än 1000 globalt, tar AMADA företagets unika ATC-teknik till sitt mellansegment för första gången.
Tidigare endast tillgänglig på mera avancerade kantpressar som AMADA HG-ATC och dess föregångare HD-ATC, svarar den nya AMADA HRB-ATC mellanklassmodellen direkt på marknadens efterfrågan på en lösning av denna typ med original AMADA-verktyg.

AMADAs HRB-ATC har ATC i full storlek och erbjuder exakt samma antal verktygslängder som företagets avancerade HG-ATC-kantpress. Den nya maskinen levereras med ett paket AMADA-verktyg baserat på en bedömning av kundens tillverkningskrav. Viktigt är att HRB-ATC är helt kompatibel med AMADA AFH standardverktyg. Som ett resultat kan alla befintliga kunder som använder dessa verktyg ladda dem manuellt till den nya maskinen om så önskas.

En CNC-kantpress med ATC-kapacitet ger många fördelar för företag som vill öka den tid deras kantpress producerar. ATC kan minska ställtiderna med upp till 80% jämfört med att en operatör laddar verktyg manuellt, vilket är en klar fördel för underleverantörer eller företag som genomför flera verktygsförändringar per dag. Dessutom, medan ATC arbetar kan operatören samtidigt slutföra andra uppgifter, vilket ökar den totala effektiviteten.

Närvaron av ATC och dess snabba inställningspotential gör den nya kantpressen särskilt idealisk för de som bearbetar små batchstorlekar. Tillverkare eller underleverantörer som betjänar marknader som kyl, köksutrustning, detaljhandel, möbler och konstruktion som exempel, kommer verkligen att gynnas.

Kundfördelar kommer också från knivrotering. AMADA ATC är den enda lösningen på marknaden som kan rotera öververktyg automatiskt. Som en ytterligare fördel, där operatören behöver använda specialverktyg eller längder som ATC inte kan ladda själv, är HRB-ATC utrustad med en hydraulisk låsning för både kniv och dyna för att påskynda det manuella stället av sådana verktyg.

Bland andra viktiga maskinfunktioner är automatisk bombering - kompensering för avböjningar i över- och underbalken när tryck appliceras - vilket kommer som standard för att öka precisionen.

Tillgängliga tillval för kunder inkluderar AMADA Bi-systemet för automatisk vinkelmätning. Denna lösning hjälper till att säkerställa eliminering av skrotdelar, en funktion som är särskilt användbar för företag som bearbetar små batchstorlekar eller dyra material.

Som tillval finns även den automatiska fotpedalen. När ett program har flera verktygsstationer längs presslängden behöver du inte längre flytta fotpedalen manuellt i sidled. Det är inte ovanligt att vissa kantpress operatörer flyttar sin fotpedal 100 gånger om dagen, vilket över ett år motsvarar mycket slöseri och försämrad ergonomi. AMADAs automatiska fotpedal innebär att positionering i sidled sker automatiskt, vilket ökar produktiviteten.

AMNC 3i med stor pekskärm och 3D-kontroll innehåller ett antal innovativa funktioner, inklusive det nya “Lite” -läget. I själva verket erbjuder Lite-läge förenkling av kontrollprogramvaran, vilket i sin tur gör styrningen snabbare och förenklar introduktionen av nyanställda.

Den nya HRB-ATC-kantpressen kommer att finnas tillgänglig för demonstration i AMADA-dotterbolag i hela Europa från juli 2021. Maskinen kommer initialt att finnas tillgänglig som en 100 ton / 3m-modell, med en 220 ton / 4m-modell planerad att släppas senare under året.
Contact information
Mailing address
Borgens Gata 16-18
44139 Alingsås
Region
Alingsås
Västra Götalands county
Sweden
Organization id:
556402-5814
Founded: 1991
Employees: 25
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Amada Scandinavia AB.

Vi är leverantör av plåtbearbetande produktionsutrustning från en av världens största tillverkare, japanska Amada. Företaget bildades 1991 i Sverige och är beläget i Alingsås. Vi erbjuder ett komplett program av plåtbearbetningsmaskiner. Där ingår CNC-styrda revolverstansmaskiner, laserskärmaskiner, kantpressar, automatiseringsutrustning, gradsaxar, verktygsslipar och mjukvaror.

AMADA Group har varit verksamma i Europa i över 40 år och kombinerar tradition med japansk erfarenhet och bästa europeiska know-how. Ett åtagande som gruppen genomförde genom att 2013 inrätta det europeiska huvudkontoret, AMADA EUROPE.

Det nya huvudkontoret har blivit en samlingspunkt för koncernens europeiska strategier, samordning av synergier mellan filialer och tillhandahåller idag riktade, innovativa lösningar för våra kunder. AMADA har idag 10 filialer i 13 länder i Europa med 8 produktionsanläggningar och 1 500 anställda som betjänar cirka 30 000 kunder.

Välkommen att kontakta oss.

Latest ads from Amada Scandinavia AB

All 21 objects by this company

Contacts

John Wallace
032 28 50 83
Peter Book
0708 998 673
Per Andersson
0708 998 682
Per Nilsson
0708 998 660
Philip Berg
0708 998 671
Anders Erixon
0708 998 663

Videos

The Engineering AMADA 2020

The Engineering AMADA 2020
AMADA HFE3i High Tonnage Pressbrake

LATEST NEWS

- News from the industry
9/14/2021
Stora värden med nationella yrkesprofiler och validering på VakineComExpo – ny mässa för framtidens elektrifierade nyttofordonWebinarium ska sätta jämställdhet på byggbranschens agendaHultafors lanserar Digitalt minivattenpass med BluetoothAlfa Laval och Wayout utvecklar mikrofabriker för hållbar vatten- och dryckesförsörjningNy räckviddsprestation för E-WAY: 543 km på en fulladdningHögre kapacitet och precision med enkelaxelNy allt-i-ett-lösning för maximal säkerhetSolceller startklara på Campus Solna
9/13/2021
Hexagon lanserar plattform som ökar den autonoma kvalitetsgarantin för Industry 4.0.Effektiv drivtransmission med norelems kilremssystemOKQ8 först i Sverige med att sälja förnybar bensinRobotar viktig del av lösningen vid framtida pandemierHydroscand lanserar två nya spiralslangar för fordonNy metod möjliggör detaljstudier av mänskliga organ i 3DD-Link presenterar trådlösa accesspunkter för avstånd upp till 20 kmBred samverkan krävs för en trygg cementförsörjningSmåblock och digitalisering resulterar i billigare husPeab bygger produktions­anläggning i SeinäjokiVi har öppnat i trollhättan!Eitech ansvarar för elteknik i utbyggnad av laboratorier på sjukhuset i LundHCL Technologies presenterar tillgängligheten av en GLAM-lösning på Microsoft Azure Marketplace
9/10/2021
Solid leverantör till en expansiv byggindustriMultiline – Effektiv och flexibel materialhanteringLecsa Mekan – växer på flera hållÅrets plåtslagare gillar tekniskt avancerade uppdragUtech blev valet när Rototilt etablerar sig i PolenSSG lanserar SSG Safety Culture – En kurs om hållbar säkerhetskulturParkers nya slang för ultrahögt tryck förlänger livscykeln vid användning av vattenstrålarReturbagen bidrar till ökad återvinning av byggavfallNy branschstandard för elbilarVarner expanderar sitt distributionslager och Inhouse Tech är med igen!Bjelin tar produktionen av trägolv till en ny nivå
9/9/2021
Koncernsynergier ger globala leveranser till elbilstillverkareTeleskoplastare – ett perfekt val för skidanläggningenMycket prestanda i litet format – poc datorserie från neousysFramtiden är härTingstad Rörinstallationer får Higabs EntreprenörsprisNy tjänst från Greenely gör det billigare att köra elbilVindskyddsskivan Glasroc X Storm tillverkas på Gyproc i BålstaBalanserade godsflöden öppnar vägar för svensk exportNovedo förvärvar VE Sten AB samt Valter Eklund Stenentreprenader ABRedClean lanserar tvättsystem för rengöring av komponenter till elfordon
9/8/2021
SFDA – Smidigt bakterie­filter med hög reningsgradSchneider Electric lanserar nästa generation motor­startare i serien TeSys Deca ABB presenterar banbrytande ABB Ability™ eMine för snabb övergång till helt eldrivna gruvorMöjlighet till miljardvinster tack vare ökad “reshoring”, visar ny rapport Vi kundanpassar din tryckknappslådaSnart tar tusentals robotar över 100,000 svenska jobbNy serie fordonskopplingar hos HydroscandKraftringen erbjuder lokalproducerad el från Örtoftaverket i EslövProjektstart för bioflyg­bränsle av skogsrester vid SandviksverketFortum och Uniper inleder samarbete inom nedmontering och rivning av kärnkraftPeab Asfalt asfalterar med 97,6% återvunnen asfaltEmballator lanserar monotub i 100% aluminiumGratis startpaket till UF – unga företagareParker Hannifin presenterar ett nytt 2-dagars online­evenemang om olja och gasUtan kvinnor stannar industrinCamptoo slår sig samman med konkurrenten Out2Camp för fortsatt tillväxt i SverigeRejlers hjälper Gävle Energi i unikt fjärrvärmeprojektTillgänglighet byggs in i verktyg för redaktörer
9/7/2021
Den minsta ytmonterade plinten från Sauro