LATEST NEWS

- News from the industry

Akamai utökar sin segmenteringslösning

Till hybridmolnmiljöer
Genom att utöka Akamai Guardicore Segmentation till molnet kan attackytor minskas och attacker mot molnbaserade arbetsbelastningar förhindras.

Akamai Technologies, molnföretaget som hanterar och skyddar din närvaro online, meddelade idag att de utökar sin branschledande segmenteringslösning, Akamai Guardicore Segmentation, till hybridmolnmiljöer.

Nätverkssäkerhetsansvariga kan hantera segmentering i sina offentliga molnmiljöer och få fördelarna med snabbare driftsättning av policyer, styrning av enskilda nätverk över datacenter och enklare hantering– allt via ett enda gränssnitt. Akamai Guardicore Segmentation är till en början tillgänglig för Microsoft Azure-distributioner via Azure Marketplace, och blir senare i år tillgänglig via Akamai Connected Cloud.

”Offentliga miljöer och miljöer med flera moln är avgörande för de flesta organisationers verksamhet. Många saknar dock en inbyggd insyn i hur datan hanteras, samt de säkerhetskontroller som krävs för att effektivt låsa ett moln. För att molnen ska vara säkra måste säkerhetspersonalen kunna se vilka program, arbetsbelastningar och trafikflöden som rör sig inom miljön”, säger Pavel Gurvich, Senior Vice President, General Manager, Enterprise Security på Akamai. ”Genom att tillämpa en mikrosegmenteringspolicy i molnet kan säkerhetspersonalen få omfattande insyn och kontroll över alla molnmiljöer, genom ett enda
gränssnitt med en uppsättning kontroller, utan behov av agenter. Vi kan skydda affärskritiska applikationer – oavsett om de är lokala, i molnet eller på äldre servrar – samtidigt som antalet säkerhetslösningar som behöver hanteras minskas.”

Trettiotre procent av IT-beslutsfattarna avsåg att öka användningen av distribuerade molntjänster för att förbättra säkerhet och tillförlitlighet. Detta enligt en nyligen genomförd undersökning som beställts av Akamai och som utförts av ClearPath Strategies. Nästan hälften (48 %) av IT-beslutsfattarna hävdar dock att säkerhetsverktyg saknades eller inte var tillräckligt utvecklade för en distribuerad molnvärld. Den bristen understryker behovet av bättre säkerhetsverktyg för att skydda arbetsbelastningar i molnet.

Fördelarna med Akamai Guardicore Segmentation i molnet är bland annat:

Omfattande agentlös molnbaserad insyn och tillämpning som gör det möjligt för administratörer att visualisera molnarbetsbelastningar med en interaktiv karta i nära realtid över verkliga nätverksflöden, förstå programberoenden och sammanföra DevOps- och SecOps-team inom säkerhetsstyrning av molnnätverk.

Hybridtillämpningsmotor med flera tillämpningspunkter gör det möjligt för en organisation att helt enkelt definiera avsikten med nätverkspolicyn och låta Akamai Guardicore Segmentation-policymotorn ta hand om resten. Segmenteringslösningen kan dynamiskt avgöra vilka agentbaserade och agentlösa tillämpningspunkter som används i datacentret.

Integrerade brandväggsfunktioner för ryktesanalys och hotinformation är utformade för att minska tiden för detektering och incidentsvarstiden i händelse av ett intrång.

Skalbar och säker lösning säkerställer att data inte lämnar molnmiljön och lösningsarkitekturen skalas automatiskt inom denna.

Läs mer om Akamai Guardicore Segmentation och hur den kan hindra attacker i offentliga molnmiljöer.

LATEST NEWS

- News from the industry
4/8/2024
Heimstaden tar hjälp av AI-teknik tado° introducerar smart laddningslösning AlixLabs announces EU-wide APS TrademarkAlutrade fortsätter tradi­tionen med vinstdelning Automatisk biltvätt med smart teknik
4/4/2024
Officiell återförsäljare av RotoclearXometry Förbättrar med Xometry.ProSG Maskin firar 60 årHMS Networks och Red Lion Controls samarbetarÖver 54 miljarder cookies på dark web
4/3/2024
Samarbetet Clip-Lok SimPak och Wing Lift™Hallå där Jens KjellssonDen osynliga hjälten Välj rätt grävskopa AMIC Group förvärvar Tramo ETV och Unitrafo
4/2/2024
Att välja rätt skyddsnätArmor™ PowerFlex® Den viktiga spridarplattan!IRC har fått sin största order hittills Besök Iscar Sverige på mässan
3/29/2024
Vad du behöver veta när du köper ny kompressorLaserskärmaskinernas kritiska roll Maskinsvärdens roll för effektivt skogsarbeteNyhet för massflödes­mätare och regulatorer Kabeltrumvagnar underlättar kabelarbetet