LATEST NEWS

- News from the industry

Affären klar

Mestergruppen Sverige förvärvar Colorama
Sedan tidigare har Mestergruppen Sverige AB (Mestergruppen) ingått ett aktieöverlåtelseavtal med ägarna av Colorama avseende ett förvärv av samtliga aktier i Colorama AB och idag blev affären klar.

Coloramas medlemmar tackade på en extrainkallad stämma i början av mars ja till att bli en del av Mestergruppen. Samgåendet skickades sedan vidare till Konkurrensverket och under fredagen blev affären klar.

-Vi är glada över att hälsa Colorama välkomna till familjen. Precis som våra medlemmar och entreprenörer besitter de stor kompetens, erfarenhet och brinner för att göra det där lilla extra för sina kunder varje dag, säger Mia Malmros, tillförordnad VD för Mestergruppen Sverige.

- Nu är affären äntligen klar och vi ser verkligen fram emot att bli en del av Mestergruppen. Vi får nu en stark aktör som gör att vi framåt tillsammans kan skapa ett ännu bättre kunderbjudande och stärka vår position inom färgfackhandeln, säger Petter Ski, Styrelseordförande Colorama.

Nu påbörjas arbetet på riktigt med att integrera Colorama in i Mestergruppen.

-Vi ser många synergier med förvärvet. Genom vårt tidigare samgående med Happy Homes har vi stärkt vår kompetens inom området och vi får nu ännu större synergier inom kedjedrift, inköp och logistik, säger Mia Malmros.

Colorama är en medlemsägd färgfackhandelskedja med en försäljning som främst fokuserar på färg, tapet, golv och måleritillbehör. Kedjan finns representerad från norr till söder och kan med sin breda geografiska täckning leverera till både privatkunder och företagare över hela Sverige.

-Vi har goda erfarenheter inom färgfackhandeln i Norge. Mestergruppen är den ledande aktören i Norge inom färg med kedjorna Fargerike, Kulør och Mal Proff och nu blir vi även en av de marknadsledande aktörerna i Sverige. Nu ser vi fram emot att skapa än mer synergier över landsgränserna, säger Mikkel Sandvik, Styrelseordförande Mestergruppen Sverige AB och Koncernchef Mestergruppen AS.

Mestergruppen Sverige AB är en sammanslutning av fria företagare i samverkan som innefattar kedjorna XL-BYGG, BOLIST, Happy Homes och Colorama. Sammantaget är Mestergruppen marknadsledande inom byggmaterialhandeln i Sverige med ca 275 butiker över hela landet och tillsammans med ca 170 butiker inom färgfackhandeln har man ett av Sveriges största butiksnät. Bolaget har en total extern butiksomsättning på ca 14 miljarder kronor.

LATEST NEWS

- News from the industry
5/15/2024
Jordfelsbrytare uppfyller europeiska standarder 71% av styrelser tonar ner cyberriskernas allvarGenerativ AI förändrar mjukvaruutvecklingenSårbarheter utnyttjas 43 procent snabbare Jättetak får nytt luftrenande tätskikt
5/14/2024
Montico ny utbildningsaktörYstaMaskiner present­erar nytt kättinghuvud Vårt modulära PLC Handla bra grejer till jobbetAllt fler superdatorer drivs med AMD
5/13/2024
FactoryTalk Optix FANUC Nordic välkomnar Bob Struijk som VDAnpassning och bearbetning Swecons marknadschef framtidsspanarLättanvänd mjukvara för byggledning
5/10/2024
Swecon ny återförsäljare Ruggade IT-lösningar för försvar och säkerhetProduktivitet i fokusRädda reliken En vecka kvar till Elmia Produktionsmässor
5/9/2024
Nyttja både plastens och metallens egenskaper