TUESDAY, JUNE 22 2021
Följ oss i sociala medier

LATEST NEWS

- News from the industry

95 procent av AC Flobys transporter går på tåg

AC Floby har som ambition att vara ha en klimatneutral verksamhet i Floby redan 2024.
De ser återkommande över hur de kan minska klimatavtrycket i hela leverantörskedjan.

– Kollar vi på våra två största leverantörer som vi idag kör med DB Schenkers tåglösning och jämför det med att köra samma sträckor med vägtransport, så har vi sänkt våra koldioxidutsläpp med 75 procent, säger Ida Josefsson, inköpare på AC Floby.

AC Floby har tillverkat fordonskomponenter till person- och kommersiella fordon i över 60 år. De är specialiserade på bearbetning, montering och ytbehandling av bromsskivor, hjulnav och vevstakar.

– Dessutom ligger vi långt fram i utvecklingen av lättviktsmaterial som är en viktig del i utvecklingen av framtidens fordon, berättar Ida Josefsson.

Fyra tågleveranser i veckan och 55 000 ton per år
Fyra dagar i veckan fraktas materialet från två av AC Flobys största leverantörer med konventionella järnvägsvagnar med hjälp av DB Schenkers tåglösning från Tyskland till Falköping.

– När godset ankommer till Falköping dras det in i godsterminalen GreenLogs tåghall och godset lossas och lagras i en lagerlokal. GreenLog driftas av ett lokalt företag, TBN Sweden, som sköter all hantering och fungerar som ett externt mellanlager åt oss på AC Floby, säger Ida.

– Varje dag avropar vi material för nästa dags produktionsbehov, det lastas på en lastbil och körs ut till Floby. Det är sju till åtta bilar med släp som går till Floby varje dag från Falköping. Avståndet mellan lagret i Falköping och Floby är 15 km, fortsätter hon.

Minskat koldioxidutsläpp och pengar på tåglösningen
Innan tåglösningen sattes upp transporterades materialet med lastbil i snitt 130 mil, nu transporteras det ungefär 3 mil med lastbil.

– Den här lösningen passar väldigt bra för oss som fraktar tungt material långa sträckor. Och vi gick faktiskt all in direkt. Den rejäla minskningen av koldioxidutsläpp med 75 procent var viktig för oss. Vi har även sparat en rejäl slant genom att byta till tåg, säger Ida.

AC Floby är en föregångare i branschen och hoppas nu att andra ska ta efter.

– Inom vår bransch anser vi oss varit tidiga med att använda den här tågtransporten. Min förhoppning är att fler aktörer på marknaden ser fördelarna, så som vi gjort, med att frakta långa sträckor på tåg. Det i sin tur kommer att bidra till utveckling och förbättring i hur man fraktar material på tåg, säger Ida.

Många miljösatsningar
– Vi tittar även på lösningar för att reducera avfallsmängder. År 2022 kommer vi att använda oss av 100 procent förnybar elenergi, och vi har som energimål att minska elenergiförbrukningen med tre procent årligen. Vi har också en kemikaliegrupp som ser över hanteringen av kemiska produkter, och möjligheten till att byta ut dem till bättre alternativ, berättar Ida.

Det här gör DB Schenker för AC Floby
DB Schenker transporterar AC Flobys gods från två olika leverantörer i Tyskland med tåg till en terminal i Falköping.

Vagnarna lastas med 64 ton vilket motsvarar 2,5 lastbilar. Det innebär att belastningen på vägnätet reduceras med över 2000 FTL* per år.

*Full Truck Load, en hellast på lastbil.

Intresserad? Kontakta sebastian.hemme@dbschenker.com.

Pierre Olsson
Head of Corporate Communications
pierre.olsson@dbschenker.com
+46730 68 31 07
Contact information

Schenker Logistics AB

Mailing address
Daléns Gata 3
19561 Arlandastad
Region
Sigtuna
Stockholms county
Sweden
VAT number:
556513-5471
Founded: 1995
Employees: 176
English description is missing, swedish description below.

Vi älskar logistik!

Från Japan i öst till Chile i sydväst och överallt däremellan. Från små kretskort till enorma fartygsdelar. Vi på DB Schenker i Sverige transporterar det mesta du kan tänka dig över hela världen.

Med ett transportnätverk som täcker hela jordklotet har du som kund möjligheten att få ett komplett flöde i dina transporter, oavsett var du skickar det eller om det är med flyg, båt, lastbil eller tåg. Utöver själva transporten kan vi erbjuda fullständiga logistiklösningar som lagerhållning och en rad informationstjänster. Sa vi att vi älskar logistik?

För oss är samlastning med gods och paket lika självklart som att solen går upp på morgonen och ned på kvällen. Det var så allt började för oss en gång i tiden när vår grundare Gottfried Schenker lanserade idén att samla gods från avsändare och transportera ut det i samma sändning.

DB Schenker i Sverige är dotterbolag till tyska statligt ägda Deutsche Bahn, vi är sammanlagt 3.500 personer fördelade på 25 distrikt över hela landet.

Latest ads from Schenker Logistics AB

All 1 objects by this company

Contacts

Peter Sjöström / Ref.: 961
08-58510939

Videos

Vad som helst, när som helst, vart som helst!

LATEST NEWS

- News from the industry
6/14/2021
Krea lanserar ny rådgivningstjänst för större finansieringsaffärerSchneider Electric och Polarbröd utökar samarbetet när nya bageriet i Älvsbyn växer framUtvärdera din affärsmodell för lönsam tillväxtConcentric AB tillkännager ett nytt kontraktIntec fortsätter tillväxtresanByggPartner uppför Sveriges första byggnad enligt FSC-systemets projektcertifieringW3 Energy tecknar operativt avtal med LuxcaraEY har utsett världens främsta entreprenör
6/11/2021
Stor leverans till Pan Rental: ”Våra kunder vill köra Volvo”Ytskyddsbeläggning för dricksvatten-applikationerStålservice i Nyköping AB har investerat i en ny bandsågautomatFlexibel säkerhet för formsprutningDe 12 vanligaste misstagen vid köp av arbetsbelysning DICTATORS system för dörrslussar är det smartaste och enklaste Interlock­systemet på marknaden!Alkoskåp får hemtjänsten i Svenljunga att rullaNy konsultjätte på den svenska marknaden tar krafttag med digitaliseringRejlers får förnyat förtroende från ElviaVäderstad stöttar yrkesutbildning i Motala: ”Vi måste stötta skolorna mer”NCC moderniserar reningsverk i UppsalaNu försvinner stenarna från Södra PortenTvå år med Dachser Air & Sea Logistics Sweden
6/10/2021
Ethernet-switchar för fältapplikationerVBN Components får genombrottsorder från amerikanska försvaretFC Maskin har sålt ytterliggare 1 Mitsubishi trådgnist!ABB PixelPaint vinner prestigefulla IERA-priset för innovation och entreprenörskapSvenska spelindustrin under Corona-pandeminGeomatikk lanserar GeoDig, appen för gräventreprenörerKAMIC Group förvärvar Talema Group, en global tillverkare och leverantör av magnetkomponenterGasellföretag inom V/A köpte unik Manitou teleskoplastare från Scantruck ABStörre möjligheter för årets nyexaminerade – ingångsjobben ökarTillverkare av akustik­lösningar vill öka trivsel med nytt sortiment av färgerSvenska företag bland de mest utsatta för cyberangrepp
6/9/2021
Robusta miniatyrtryckgivareAdvanced Engineering Göteborg flyttar mässan till 19–20 april 2023ABB lanserar ny skräddarsydd digital övervakningstjänst för prediktivt underhåll av transportbandNytt ljus över tillverkningen av ultratunna polymererHögskolan Väst digitaliserar och utvecklar utbildning inom elektriska fordonUltraplatt bakgrundsbelysningAttraktiv kontorsmiljö lockar efter pandeminElektronikmässan Göteborg flyttar till 2023Cisco tar steget in i fram­tiden med nya Webex SuiteNCC bygger ut vattenkraftverk i Skellefteå
6/8/2021
ifm tilldelas: Årets fabrik 2020Ny teknik och rätt personal är utställaren Hygaps framgångsfaktorer Spara pengar med noggrann CIP-övervakningBli certifierad ventilations­montör – på nätetFrån smarta komponenter till Industry 4.0 Hur kan stål bidra till ett hållbart samhälle?MTRX inleder samarbete med EuropcarMångmiljonsatsning med fossilfri ånga till Örtofta sockerbruk utanför Eslöv ger betydande klimatfördelarGunnebo Fastening lanserar - Nytt koncept Ny förpackningFlexibel och enkel att installera - det nya operatörsassistanssystemet ifm mateMats Norberg ny vd för SwerockDana Lim anställer säljexpert för att stärka närvaron i SverigeÅrets Tjänstebilsbarometer från LeasePlan
6/7/2021
Schneider Electric levererar automationslösning till svenska exportföretaget PrimozoneKonfigurera givarparametrar via en app med BluetoothSoftronic bygger upp nytt specialistområde inom IT-arkitekturVi bygger hållbarhet, tillsammans - Saint-Gobain Sweden ABSmidmek fortsätter sin satsning - My Becker ny projektchefOOF Group och Eleiko Group bildar joint venture och uppför 18 700 m² logistik i HalmstadMowida förenklar livet i fastighetsbranschen
Advertisements