LATEST NEWS

- News from the industry

8 av 10 elever går direkt ut i arbete

På Landskronas vuxenutbildningar
Från 45 till 80 procent. Så mycket har andelen elever som direkt får jobb efter avslutad yrkesutbildning ökat på tre år. Nära samverkan med lokala företag är en förklaring till det positiva resultatet.

– Det är mycket glädjande att våra yrkesutbildningar i så hög utsträckning leder till att fler kommer i arbete. Ett tätt samarbete med näringslivet har gjort att vi skapat utbildningar som direkt matchar företagens behov, säger Ervisa Dani (L), ordförande i utbildningsnämnden.

En bransch som skriker efter arbetskraft är el. I dag startar därför en utbildning till installationselektriker som tagits fram i samarbete med elteknikbranschen. Genom en intensiv och målinriktad utbildning är eleverna redo för arbetsmarknaden efter bara 35 veckors heltidsstudier inklusive arbetsplatsförlagt lärande (APL).

– Genom samarbetet strävar vi efter att skapa en effektiv utbildningsmodell som rustar studenterna med de färdigheter branschen kräver av en nyutbildad elektriker. En motiverad student blir en ovärderlig tillgång för vilket företag som helst, säger David Levin, vd för GC-gruppen som har sitt huvudkontor i Landskrona.

I Landskrona kan man utbilda sig till yrken inom flera olika branscher. Utbildningarna är på gymnasienivå och några utbildningar finns i kombination med svenska som andraspråk. Utbildningarna är allt från 16 veckor till 1,5 år och inriktade på att eleverna ska kunna få jobb direkt.

– Att satsa på en yrkesutbildning är alltid ett klokt val. Är man engagerad under sin utbildning är chanserna mycket stora till ett jobb, säger Verica Abrahamsson, rektor på vuxenutbildningen.

Det senaste året har Landskrona stad tagit fram nya korta utbildningar, till lokalvårdare och måltidsbiträde, där en hög andel av eleverna också fått anställning direkt efter studierna.

Fakta – Yrkesutbildningar på Komvux i Landskrona

Yrkesutbildning på Komvux är till för den som vill skaffa ett yrke, omskola sig eller höja sin kompetens. I yrkesutbildningarna ingår alltid praktik på en arbetsplats.

Yrkesutbildningar på Komvux i Landskrona:

• CNC-operatör
• Elektriker
• Hotellreceptionist
• Kock
• Lokalvårdare
• Måltidsbiträde
• Servitör/Servitris
• Svetsare
• Undersköterska
• Ventilationsmontör

Mer information om utbildningarna finns på landskrona.se

För mer information:
Verica Vasic Abrahamsson, rektor, Vuxenutbildningen i Landskrona, telefon 0418–47 46 50
verica.vasicabrahamsson@landskrona.se

Peter Aavall Åkerblom, biträdande rektor och projektansvarig, Vuxenutbildningen i Landskrona, 0418–47 42 87, peter.akerblom@landskrona.se

Ervisa Dani (L), ordförande i utbildningsnämnden, telefon 0737–39 01 34, ervisa.dani@landskrona.se

David Levin, vd GC-gruppen, telefon 0418–48 88 80, david.levin@gcgruppen.com

LATEST NEWS

- News from the industry
5/15/2024
Jordfelsbrytare uppfyller europeiska standarder 71% av styrelser tonar ner cyberriskernas allvarGenerativ AI förändrar mjukvaruutvecklingenSårbarheter utnyttjas 43 procent snabbare Jättetak får nytt luftrenande tätskikt
5/14/2024
Montico ny utbildningsaktörYstaMaskiner present­erar nytt kättinghuvud Vårt modulära PLC Handla bra grejer till jobbetAllt fler superdatorer drivs med AMD
5/13/2024
FactoryTalk Optix FANUC Nordic välkomnar Bob Struijk som VDAnpassning och bearbetning Swecons marknadschef framtidsspanarLättanvänd mjukvara för byggledning
5/10/2024
Swecon ny återförsäljare Ruggade IT-lösningar för försvar och säkerhetProduktivitet i fokusRädda reliken En vecka kvar till Elmia Produktionsmässor
5/9/2024
Nyttja både plastens och metallens egenskaper