5G kommer revolutionera tillverkningsindustrin och driva digital transformation - industritorget.com
FRIDAY, JULY 03 2020
Följ oss i sociala medier

LATEST NEWS

- News from the industry

5G kommer revolutionera tillverkningsindustrin och driva digital transformation

Varje tid har sina omvälvande tekniska framsteg. Nästa stora tekniksprång 5G – en teknik som kommer att leda till nya affärsmöjligheter även för tillverkningsindustrin. Det skriver Maria Sundvall, vd för Equinix Sverige.
Många förknippar 5G främst med mobila uppkopplingar och produkter för telekomindustrin. Men 5G kommer även att fungera som katalysator för tillväxt av nya och kommande tekniker inom många andra områden.

Ett flertal industrisektorer tittar just nu på hur 5G kan hjälpa företagen på olika sätt. Tillverkningsindustrin är inget undantag - faktum är att de tänkbara vinsterna i sektorn kan vara mer djupgående än på många andra områden. Enligt en studie utförd av Ericsson landar affärspotentialen för att rulla ut 5G-nätverk och -telefoner på 113 miljarder dollar, cirka 1,1 biljoner kronor, för den tillverkande sektorn under 2026.

Den största utmaningen för tillverkande företag är att kunna anpassa sig tillräckligt snabbt till förändringar på sina marknader, som förändrade krav från kunderna. Det handlar om att kunna skala en lösning med ögonblicklig verkan. För att lyckas med det behövs en värdekedja med tätt sammankopplade delar och en agil digital infrastruktur som underhålls på ett lämpligt sätt.

De här kraven blir allt viktigare i takt med att datadriven innovation transformerar den tillverkande sektorn.

Förhoppningen på 5G är att tekniken ska bidra till att hantera utmaningar med ett snabbt ökat antal uppkopplade enheter och en snabbt ökande datatrafik. IoT är typexemplet på den nya värld som håller på att ta form.

I vår Global Interconnection Index, där vi analyserar den globala datatrafikens utveckling ser vi att just tillverkningsindustrin är den bransch som upplever att de har stora utmaningar. Redan idag står man för tolv procent av all direktöverförd bandbredd globalt, det vi kallar för interconnection. En tillväxt som bara kommer att öka i takt med att 5G införs på bred front.

Tillverkningsindustin har historiskt sett snabbt tagit till sig ny teknik så som molnplattformar och molnhanteringsprogramvara för att skapa en skalbar och säker digital infrastruktur. Nu är det hög tid för företag börja planera för hur de ska att använda 5G-nätverkets ultra-låga latens för att optimera underhåll och öka produktiviteten. Allt för att även i fortsättningen befinna sig i framkant i denna mycket konkurrensutsatta sektor.

Mattias Tönnheim
mattias@cloudberry.se
+46 (0) 704-41 19 14

LATEST NEWS

- News from the industry
6/18/2020
Logistik finns överallt - oavsett om du är logistiker eller inte Vindkraftsparken i Sunne tas i drift lagom till midsommarHär utvecklas nästa generations 5G-nät Henrik Johannesson ny styrelseordförande för Eurobattery MineralsNominera en gruvinnovation till Swedish Mining Innovation Award 2020
6/17/2020
Stor amerikansk efterfrågan på tråddetaljer i medicinsk utrustningMOTOMAN MH900Elfordon skapar nya risker för landets verkstäderSafe Control Materialteknik utökar sin ackreditering med två nya metoderAdvanced Engineering flyttar till våren 2021Ny VD på ELKO - Peter Wotz tar över från 1 juli Reviderad standard för bränslecellerFörnyat avtal resulterar i minskade utsläpp om 6 500 ton koldioxid årligenLEJS – Animation av elektrisk linjärenhet med korta cykeltiderMartin & Servera inför strategisk ruttplanering för optimerade transporter – tar hjälp av DescartesSäkra lasten lätt, snabbt och säkert med ErgolashWibax rengör för maximal produktionskapacitet på SunpineÅTERHÄMTNINGEN DRÖJER FÖR KEMI- OCH PLAST- OCH GUMMIINDUSTRINWibax fortsätter jobba för ett fossilfritt Sverige
6/16/2020
EDMOLIFT TILLKÄNNAGER NYTT DIGITALT KONCEPTPumpen som först skär sönder och sedan pumpar iväg, Netzsch såklart.Stålproduktionen minskade i majKonditionsanalys – Vad gäller egentligen?Framtidstron i handeln på väg tillbaka efter coronarasetSommarens största järnvägsarbeten – för punktligare tågresorPressinbjudan till Elmiadalen
6/15/2020
Energihantering allt viktigare i företagens hållbarhetsarbete, rapport från Schneider Electric​Miljonstöd för att nå helt fossilfria byggskivor och byggelement i träMRF justerar prognosen för tunga lastbilar (>16 ton)141 startup-bolag får dela på 42 miljonerAlgeco förvärvar WexusDEHNclip – ny klämma för armeringsjärn som halverar monteringstiden vid installation!Internationellt logistikföretag skapar hållbara transporter i Malmö hamnSolör Bioenergi förvärvar Vasa Värme
6/12/2020
Standardmässigt traverser upp till 42 m. spännvidd.CiRo XL maximerar livslängden på robotkablage Protolabs lanserar ny tjänst - levererar CNC-frästa delar från stora block på bara en dagSpridarplattor – höjer prestanda och sänker kostnader!Lansering av unik kunskapsdatabas för produktion och tillverkningKoldioxidavtryck från olika typer av avloppsreningsverkAluminium i slutet kretslopp har sparat 350.000 ton CO2-utläpp Tillverkningsindustrin drabbas hårt i andra vågen av pandemin
6/11/2020
Effektiv montering av små komponenter i medicinsk utrustning och elektronikprodukterStora Enso Paper AB, Nymölla Mill, har förlängt sitt avtal med JernbroFöråldrade teknologier hindrar IT-moderniseringNy uppfinning gör grävmaskinsförare 30 % snabbareHur mobil teknik kan lätta på bördan av covid-19 för transport- och logistikföretagNu byggs Beijers nya IT-organisation – ”Vi ska stärka våra kunder”
6/10/2020
VBN Components ökar takten med Swedish ScaleupsJMHZ2 – Animation av kompakt parallellgripdonPaulig-koncernen går över till CHEP:s koldioxidneutrala lastpallarOzon i ventilationskanaler och dess hälsoeffekterYstaMaskiner AB presenterar den helt nya släntklippare serien Scorpion 530/630 S samt 530/630 Plus modeller från GreenTec A/S.Poly presenterar ny flaggskeppsprodukt inom Blackwire-familjen – Blackwire 8225Vilka är de tretton största säkerhetshoten i din inkorg?
6/9/2020
DENIOS säkra lösning för tillverkning av handspritKonjunkturbarometer för andra kvartalet 2020 En driftsättning på ett företagshus i StockholmSvensk teknik tvättar speglar för väldens största spegelteleskop i ChileElmia lanserar ny mässa - Elmia MatbrukAI högsta prioritet för svenska företag​Kia är största märke för privatköpare – går starkare än marknadenChecklista för förvaring av brandfarlig handsprit
Advertisements