LATEST NEWS

- News from the industry

40% i ökad omsättning 2022

En miljöbesparing på 2646 ton CO₂
Varje återbrukad kontorsplats sparar cirka 300 kilo koldioxidutsläpp jämfört med en nyproducerad. Att handla återbruk har aldrig varit viktigare – och allt fler företag och aktörer väljer nu begagnat när de inreder kontoret. När återbrukspionjärerna på Rekomo summerar rekordåret 2022 har omsättningen ökat med 40% bara senaste året – och landar på rekordhöga 150 miljoner. Under året sålde Rekomo mer än 10 000 återbrukade arbetsplatser samt möbler till konferensrum, loungeytor och fikarum – en insats som sparade samhället utsläpp på 2646 ton koldioxid.

2022 firade svenska Rekomo 30 år av återbrukade kontorsmöbler – och när jubileumsåret nu summerats märks en rekordstor efterfrågan bland företagets kunder. Rekomos omsättning för 2022 landade på 150 miljoner kronor, en ökning med 40% jämfört med fjolåret. Sammanlagt sålde Rekomo mer än 10 000 återbrukade kontorsplatser, vilket genererade en utsläppsbesparing på 2646 ton CO₂ jämfört med om kunderna valt att köpa nytt.

Under 2023 väntar ytterligare expansion. En etablering i Östergötland är ett exempel och en flytt till större lokaler i Malmö är ett annat. I Malmö öppnar under våren en 3000 kvadratmeter stor butik med begagnad kontorsinredning till halva nypriset. Återbrukspionjären siktar på att nå upp till en omsättning på 170 miljoner kronor redan 2023 – och 200 miljoner kronor inom två år.

Under 2022 handlade 3174 kunder av Rekomo. Dessutom var det allt fler som intresserade sig för möjligheten att hyra in begagnad inredning till kontoret. I tider då mångas lokalbehov förändras i snabb takt vill allt fler söka sig till flexibla lösningar.

Stor klimatnytta när fler väljer återbruk
Nyproduktionen av kontorsmöbler genererar 170 000 ton CO₂-utsläpp i Sverige, varje år. Att köpa begagnad kontorsinredning bidrar till en minskad klimatpåverkan, och sparar både resurser och pengar. En enda återbrukad kontorsplats med skrivbord, skrivbordsstol, bordsskärm och lampa sparar cirka 300 kilo koldioxidutsläpp jämfört med en nyproducerad.

– I Sverige säljs det nyproducerade kontorsmöbler för cirka 7 miljarder varje år medan det säljs återbrukade kontorsmöbler för cirka 500 miljoner kronor. Här behöver andelen återbruk bli avsevärt högre. Om man förstår effekten av att handla begagnat blir det lättare att göra medvetna val – och det har samhället börjat upptäcka. Våra fantastiska försäljningssiffror under 2022 är ett tydligt tecken på att branschen har vaknat – men vi är fortfarande bara i början på vår expansionsresa, säger Rekomos VD, Jonas Åström.

Therese Kockum
Marknads & Kommunikationsansvarig Sverige
therese.kockum@rekomo.se

LATEST NEWS

- News from the industry
12/1/2023
Stålåret 2023: Världsliga ting?Stärker relationen mellan kund och tillverkareNSK arrangerade European Distributor Convention 2023Steute strukturerar om sina affärsområdenMomentum Group förvärvar Swerub
11/30/2023
Viktigt med reservdelar för vattenskärmaskinerDra tunga laster mer mobilt Höj precisionen med krysslaser Varför du måste ha rätt analysinstrument Optimera din verksamhet med svarv och fräsverktyg
11/29/2023
En extra tia per dag – ger enorma fördelarEffektiv formmätning för precision Nitdragarens funktion och användningsområde Rätt kläder när du svetsar Ont i armen under och efter arbetsdagen?
11/28/2023
Idealiska maskiner för stora arbetsstycken Plasmaskärbord är en revolution inom skärning Undvik skador från fukt och mögel Brandmanschetter för över­gången från metall till plast Vår verkstadsinredning samlat på ett ställe!
11/27/2023
Treston Quick Edge ArbetsstationSäkra driften av dina maskiner Ett sekel av metallåtervinning Utrustning för att säkerställa en effektiv rivning Välj en certifierad leverantör för trådbondning