LATEST NEWS

- News from the industry

Åsa Ekdahl ny VD för ABAT

Efterträder Thomas Andersson efter 25 år på posten
Uniwater-bolaget ABAT i Örebro har utsett Åsa Ekdahl till ny VD. Åsa hade tidigare rollen som platschef på ABAT, och tillträdde som VD för bolaget den 1 maj. Åsa efterträder Thomas Andersson efter 25 år på posten.

Uniwater-bolaget ABAT, tillverkar specialdesignade luckor i aluminium, rostfritt och stål samt specialtillvekade produkter i rostfritt och stål som exempelvis lastbilsdetaljer, durkplan, och staket, har anställt Åsa Ekdahl som ny VD för dotterbolaget ABAT i Örebro.

– Det som lockade mig till ABAT var det gedigna hantverk och yrkesstolthet som ligger bakom varje lucka som vi producerar, samt att våra produkter är otroligt viktiga för att skydda kritisk infrastruktur i samhället. Jag ser fram emot att fortsätta utveckla ABAT och ser stora möjligheter till att hitta nya kunder och applikationsområden för våra luckor, säger Åsa Ekdahl, ny vd, ABAT.

Åsa som bland annat har en lång karriär inom polisen bakom sig, är inte ny för verksamheten. Hon kommer senast från en roll som platschef inom verksamheten, men innan dess arbetade hon bland annat som konsult åt H2O Teknik, som är de som ABAT har produktuvecklat säkerhetsluckorna och ventilationerna med. Åsa tillträdde sitt nya uppdrag den 1 maj, 2023.

– Jag är väldigt glad över att Åsa är på plats för att leda ABAT. Hon känner verksamheten väl och hennes erfarenhet som ledare i olika sammanhang är mycket värdefull för koncernen. Åsa är också den första kvinnan på en VD-post inom Uniwater-gruppen och detta är ett viktigt steg för oss. Vi är övertygade om att ökad jämställdhet hos oss, och i branschen generellt, är avgörande för att säkra den framtida kompetensförsörjningen. Det känns fantastiskt bra att ha Åsa på plats helt enkelt, säger Fredrik Jonsson, koncern-VD för Uniwater.

Åsa Ekdahl efterträder Thomas Andersson, som har lett företaget sedan 1997. Thomas är kvar inom verksamheten och fortsätter som produktutvecklare.

Läs mer om ABAT: www.abat.se

För mer information kontakta
Åsa Ekdahl VD ABAT asa@abat.se tel. 0708-191991

Carolina Jaworski, kommunikationsansvarig Uniwater
carolina.jaworski@uniwater.se tel. 0708-749489

LATEST NEWS

- News from the industry
6/2/2023
Peter tävlar i världsfinalen i entreprenörskapCastellumfastighet i Hyllie först att erhålla certifiering
6/1/2023
Serviceinriktade säkerhets­lösningarÄnnu en årskull av fram­tidens ledare examineradABB presenterar revolutionerande konceptGesac imponerar - IgenSå väljer du rätt jordfels­brytare
5/31/2023
Alicat flödes- och tryckinstrument Tjäna pengar och bidra till återvinningVerderflex Slangpumpar från Telfa Maskinförsäljning - Ny grävmaskin eller hjullastare?Entreprenadmaskiner på auktion
5/30/2023
Design & ergonomi: Herman Miller kontorsstolar har alltGlobal marknadsplats för begagnade maskinerHårdhetsprovare: Vad är det och varför är det viktigt? Industriell 3D-mätning med hjälp av TBMXMandalons tips vid design av chip och sensorer
5/29/2023
Vepax: Komplett lösning för verktyg och maskinerEn lång kedja av flexibla lyftRope Access: En effektiv lösning på fågelproblemPersonskydd - en investering i säkerhetSäker truckhantering på arbetsplatsen