LATEST NEWS

- News from the industry

Årets vinnare av XL-Hjälpen

Tack till alla er som gör XL-Hjälpen möjligt
Under förra veckan uppmärksammade XL-Hjälpen årets projekt med en livesändning på expressen.se som leddes på plats hos XL-BYGG Sten & Son i Enköping av programledarna Hans Fahlén och Anna Haag.

XL-Hjälpen är XL-BYGG:s samhällsinitiativ där föreningar och organisationer kan nominera ett byggprojekt med hopp om att få detta utfört av en lokal XL-BYGG-handlare. Sedan starten 2019 har 39 byggdrömmar förverkligats och att behovet är stort märks bland annat på alla de nomineringar som kommer in år efter år.

- Det var en fantastisk kväll tillsammans med alla vinnare, byggare och leverantörer. Det är häftigt att känna en sådan gemenskap med alla de föreningar och eldsjälar som fanns samlade på plats. Alla vi har samhörigheten i den lokala förankringen och att man verkar på den lokala orten. Man bryr sig verkligen och det finns en vilja att hela tiden vilja göra saker lite bättre, säger Rickard Pettersson, XL-BYGG Sten & Son i Enköping.

Totalt sett var det sex stycken vinnare i årets XL-Hjälpen där föreningar och organisationer fick hjälp med alltifrån att bygga ett insektshotell, till att byta fönster på klubbhuset och att bygga en bastu.

- Tack till alla er som gör XL-Hjälpen möjligt. Utan alla eldsjälar, entreprenörer, byggare och leverantörer skulle många föreningars byggprojekt förbli en dröm. Tillsammans fixar vi allt, säger Carl Littlewood, Kedjechef XL-BYGG.

Tidigare under året har XL-Hjälpen fått ta emot två prestigefyllda utmärkelser, Native Advertising Awards samt Swedish Content Awards. Och på samma dag som livesändningen begav sig vann XL-Hjälpen silver i The International Content Marketing Awards 2023.

- Fantastiskt roligt och vilket erkännande XL-Hjälpen får. Man märker verkligen av hur mycket XL-Hjälpen berör och engagerar, säger Mischa Moszkowicz, Marknadschef XL-BYGG.

I samband med livesändningen öppnade även nomineringarna upp för nästa års XL-Hjälpen. Gå in och läs mer om årets vinnare och gör din egen ansökan på xlhjalpen.se.

-XL-Hjälpen betyder mycket för många och vi ser fram emot att få in nomineringar för nästa år, säger Maria Mellström, Projektledare XL-Hjälpen.

Fakta

• Livesändningen sänds på expressen.se klockan 20.00, torsdag den 23 november.
• 2021 utsågs XL-BYGG till årets byggmaterialhandlare av branschorganisationen Byggmaterialhandlarna för initiativet XL-Hjälpen. XL-BYGG och XL-Hjälpen har också nominerats till årets insamlare i kategorin företagssamarbete av branschorganisationen Giva Sverige.
• 2023 vann XL-Hjälpen Native Advertising Awards, även kallat VM i Native.
• Under hösten 2023 blev XL-Hjälpen nominerad till Swedish Content Awards och kategorin Årets Always On.
• Under livesändningen den 23 november vann XL-Hjälpen silver i The International Content Marketing Awards 2023.

LATEST NEWS

- News from the industry
2/26/2024
Klarar snöröjning i tuffa förhållandenSkärande verktyg för precision och effektivitetSäkerhetsoro bland svenska konsumenter Eaton lanserar DC snabb­laddare för elfordonBröderna Sjögrens Trafik firar 100 år som företag
2/23/2024
Forma framtiden med plåtbockning i 3DLuftfilterlösningar och aggregat för extrema miljöerUtforska vattenskärares mångsidighet och precisionISOBUS: En revolution för jordbruksmaskinerengcon lanserar ny storlek på markvibrator
2/22/2024
Förbättra din arbetsmiljöKvalitetssäkrade begagnade maskiner Tydlighet vid installations­märkningCarita Nero blir ny vd på KlaravikÖka effektiviteten i din tillverkningsprocess
2/21/2024
Det är viktigt att förstå termografins användbarhetFörsäkra dig om att hörseln inte tar skada vid arbetetUpptäck våra senaste produkterEn ny hydraul­cylinder eller renovera de befintliga? Mångsidiga verktyg för formning och bockning
2/20/2024
Effektiva lösningar för industriell luftkomprimeringEn väsentlig kugg i energi­försörjningens maskineriINTELLilight - Testa dig fram för bästa ljuset för stundenStranda AB har investerat i en ny bandsågautomatRätt lyftverktyg är kritiskt för effektiva lyftningar