LATEST NEWS

- News from the industry

Är dubbelriktad laddning framtiden?

För en stabilare elvardag?
Dubbelriktad laddning är elbilsladdning som går i två riktningar, från energikällan till elbilen eller från elbilen till energikällan/byggnaden, snarare än att bara strömma elektricitet från elnätet till elfordonet. Denna lösning gör att den redan köpta energin som fordonet har laddats med eller energin som produceras från eventuella solpaneler på husets tak kan matas tillbaka till hemmet, byggnaden eller nätet, vilket gör bilbatteriet till ett lagringssystem.

Även om dubbelriktad laddning för många representerar framtiden, är det redan en realitet med exempelvis Wallbox Quasar, som är den första dubbelriktade laddaren på marknaden.

Wallbox har som exempel sömlöst integrerat Quasar på sitt huvudkontor i Barcelona, som nu drivs på ett hållbart och effektivt sätt. Där kombinerar de Quasar med annan infrastruktur som solpaneler, stationär batterilagring och elnätet. Denna lösning hanteras med hjälp av intelligensen från Wallbox Sirius, en energihanteringslösning som sömlöst integrerar elnätet med förnybara energikällor och balanserar distributionen i realtid för att täcka hela byggnadens energibehov, vilket optimerar energikostnader och minskar miljöpåverkan väsentligt.

Vilka är de största fördelarna med dubbelriktad laddning?
Ekonomiska fördelar - Genom att återföra ström till hushållsnätet kan du ladda ditt fordon genom att dra fördel av de tider på dygnet som priserna är som lägst, och sälja tillbaka strömmen vid tidpunkter med störst energibehov och få ett ännu bättre pris.
Miljöfördelar - Elbilar är idag nyckelpelarna i en ny energihanteringsparadigm där energin är grönare och kunden har mer makt att bestämma. Dubbelriktad laddning kommer att hjälpa människor att göra sina hem mer miljövänliga, särskilt i kombination med förnybara energikällor. Ibland finns det en rädsla för att förnybara energikällor kan vara opålitliga, mindre planerbara, men genom att kombinera dem för användning med en dubbelriktad laddare kommer de som äger ett elfordon att kunna använda dess batteri som energilagring för en mer pålitlig energitillförsel.
Sociala fördelar - Att använda elbilar som energikälla i hemmet kan bli bekvämt för hela grannskapet där man bor: om flera elbilsägare väljer att använda dubbelriktade laddare och utnyttjar energin som lagras i bilen för att driva sina hem, kan lokala överspänningar under tider då energipriserna är höga undvikas.??

Skillnaden mellan dubbelriktad laddning och smart laddning
Dubbelriktad laddning gör att energiflödet kan färdas i två riktningar. Smart laddning, å andra sidan, hänvisar till alla typer av elbilsladdning (enkelriktad eller dubbelriktad) vars varaktighet och hastighet styrs av en "smart" enhet - tack vare dataanslutningen mellan elfordonet, laddaren och energikällan - snarare än genom en manuell strömbrytare.

Ser man bortom den omedelbara elkrisen kommer dubbelriktade laddare att spela en ännu större roll i ett hållbart energinät, i Sverige och globalt. Tekniken finns, konsumenternas efterfrågan finns och lagstiftningen måste nu följa efter. Sverige är en ledande marknad inom elektrifiering, och det vi alla kan uppnå tillsammans här kommer att kopieras över hela världen när EV-revolutionen fortsätter utvecklas i en allt snabbare takt.

Av: Daniel Utges, produktchef inom området energi på Wallbox.
Contact information

Northern Link PR i Sverige AB

Mailing address
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Visiting address
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms county
Sweden
Organization id:
556834-7198
Founded: Not specified
Employees: Not specified
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Contacts

Henrik Aare
070-598 22 82

LATEST NEWS

- News from the industry
2/26/2024
Klarar snöröjning i tuffa förhållandenSkärande verktyg för precision och effektivitetSäkerhetsoro bland svenska konsumenter Eaton lanserar DC snabb­laddare för elfordonBröderna Sjögrens Trafik firar 100 år som företag
2/23/2024
Forma framtiden med plåtbockning i 3DLuftfilterlösningar och aggregat för extrema miljöerUtforska vattenskärares mångsidighet och precisionISOBUS: En revolution för jordbruksmaskinerengcon lanserar ny storlek på markvibrator
2/22/2024
Förbättra din arbetsmiljöKvalitetssäkrade begagnade maskiner Tydlighet vid installations­märkningCarita Nero blir ny vd på KlaravikÖka effektiviteten i din tillverkningsprocess
2/21/2024
Det är viktigt att förstå termografins användbarhetFörsäkra dig om att hörseln inte tar skada vid arbetetUpptäck våra senaste produkterEn ny hydraul­cylinder eller renovera de befintliga? Mångsidiga verktyg för formning och bockning
2/20/2024
Effektiva lösningar för industriell luftkomprimeringEn väsentlig kugg i energi­försörjningens maskineriINTELLilight - Testa dig fram för bästa ljuset för stundenStranda AB har investerat i en ny bandsågautomatRätt lyftverktyg är kritiskt för effektiva lyftningar