Mailing address
Amilons­vägen 2 D
21376 Malmö
Visiting address
Amilons­vägen 2 D
SE-21228 Malmö
Region
Malmö
Skåne county
Sweden
Organization id:
556483-9453
Founded: 1984
Employees: 7
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Plexlite AB!

Plexlite startades 1984. 1994 förvärvade Mikael Nevhage bolaget; två år senare gick Göran Lindsjö in som delägare.
Tillsammans har vi byggt verksamheten enligt principen att Plexlite alltid ska ligga i framkant tekniskt och hantverksmässigt. Vi investerar därför ständigt i vår maskinpark och kompetensbank.

Plexlite AB erbjuder det mesta inom plastbearbetning. En stor del av produktion består av kundanpassade plastprodukter (legotillverkning). Vi hjälper gärna till i konstruktions fasen att välja rätt material. Det kan spara mycket pengar att välja rätt material. Och små ändringar av konstruktionen kan betyda mycket på slutpriset på detaljen.

Vi har termoplaster, akryl (plexiglas, PMMA), PVC, PET, Polykarbonat, ABS, PE, POM och PS PEEK PFTE (Teflon). Och Composite material som DESIGN COMPOSITE och DIBOND ett Aluminiumkomposit Material.

DESIGN COMPOSITE som är höghållfasta lätta paneler och genomskinliga arkitektoniska termoplastiska paneler. Det är ett material med många användnings område. Det är ett lättviktmaterial för lastbils skåp med en kärna och ett lättvikts design material för kontors landskap och utställningar med en annan kärna m.m. Gå in under länkar och tryck på Design Composite länken och upptäck en värld av möjligheter.

Dibond är en plastkärna med ett lager av 0,3 mm Aluminium på bägge sidor. Det är väldigt bra att trycka på. Kan fås med spegel yta. Och används som allt från Maskin skydd till skyltar eller bockade fäste.

Vi jobbar med snabba beslutsvägar och engagerad personal och korta ledtider.

Välkommen att kontakta oss!

Agents

Design Composite GmbH, Austria (General agent)
Som en innovativ tillverkare av tekniskt högkvalitativa element ligger kärnkompetensen hos Design Composite främst i bindning av olika högteknologiska material till nya sandwich element. Standardsortimentet omfattar höghållfasta lättviktspaneler med olika kärnor och fasader samt genomskinliga arkitektoniska termoplastpaneler. Hela produktsortimentet präglas av en hög grad av flexibilitet och individualiseringsalternativ. Används som väggar och golv till lastbils påbyggnader. Och som kontorsväggar med ljudabsorberande egenskaper. Eller varför inte i en Mäss monter. Möjligheterna är oändliga och det är bara fantasin som sätter gränser.

Contacts

Mikael Nevhage
-