Ad

LATEST NEWS

- News from the industry

Whiteboardtavlor för alla kontor

Vilken typ av whiteboardtavla är mest anpassad för industrin?
De flesta av oss har nog använt eller använder en whiteboard tavla dagligen. Det kan handla om att visualisera dagens aktiviteter, göra det enkelt att komma ihåg något viktigt eller helt enkelt för att sketcha fram designförslag under dagens möte. Det finns alltså ingen gräns vad man kan göra med en whiteboardtavla. Men vad är egentligen en whiteboardtavla och vart kommer den ifrån?

Vad är en whiteboardtavla?


Vi börjar med lite historia. Whiteboardtavlor dök upp runt 1960 som ett svar på den långvariga svarta tavlan. Denna efterträdare till den gamla och hederliga svarta tavlan eller blackboard som den också kallas är uppkom av en del orsaker. För det första kunde kritdammet från tavlan irritera eller till och med framkalla allergiska reaktioner för personer. Samtidigt kunde dammet förstöra eller i alla fall skapa problem för elektroniska apparater. De första whiteboardtavlorna var ganska dyra och det var faktiskt inte för ens 30 år senare som whiteboard tavlan slog igenom. Nu finns det whiteboardtavlor i de flesta klassrum och antagligen på alla arbetsplatser. Det är också väldigt vanligt att hitta dessa tavlor i vanliga hushåll. Där hittar man antagligen mindre tavlor för att skriva upp matlistan eller gulliga meddelanden till partnern.

Innan vi hoppar vidare till köpguiden kommer här lite tips hur man rengör och håller whiteboardtavlan fräsch. För det första ska du undvika att använda tvål och andra hushållsprodukter för att göra rent tavlan. Detta för att sådana produkter kommer att förstöra membranet på tavlan. Använd i stället ljummet vatten eller speciella rengöringsprodukter. Håll också koll på tavellsuddet då detta behöver bytas ut med jämna mellanrum för att tavlan ska hålla sig ren och fräsch.

köpguide för whiteboardtavlor


Som sagt finns det flertalet olika användningsområden för whiteboard tavlor, men samtidigt finns det olika typer av whiteboardtavlor. Här kommer därför en lite guide om vad du ska tänka på när du väljer en whiteboardtavla. Det första du bör ha i åtanke innan du köper en tavla är vad du ska använda den till. Om du är designer och ska ha en hel grupp som sketchar snabba idéer är det antagligen en stor eller till och med några stycken tavlor du behöver. Men om du sitter själv på ett kontor och bara behöver organisera dagens arbete, kan det vara en idé att köpa en liten whiteboardtavla för att placera på väggen.

Nästa fråga handlar om dessa tavlor ska hängas upp på designavdelningen eller behöver rullas runt. Att ha en whiteboardtavla på hjul är super om du vet med dig att du eller någon på ert företag ofta använder en whiteboardtavla. Till exempel under möten eller genomgångar i olika rum på kontoret. Sitter ni dock i samma lokal och i samma avdelning kanske det är smart att hänga upp tavlan då alla vet vart den är och så kan den fungera som en samlingsplats på morgonen där man går igenom dagen. Glöm inte bort att hålla tillgängligheten god genom att sänka tavlan så att alla kommer åt att medverka och använda whiteboardtavlan.

AZ design är ett företag som säljer whiteboardtavlor i kvalitet som kommer att fylla era behov oavsett om det är en liten eller stor mobil whiteboardtavla ni behöver. AZ design kan förse ert företag med allt från A till Z. Behöver ni personalskåp? Inga problem AZ design löser allt med god kvalitet.
Contact information
Mailing address
Träff­gatan 2
13644 Handen
Region
Stockholm
Stockholms county
Sweden
Organization id:
556777-4319
Founded: 2009
Employees: 7
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till AZ Design!

MÖBLER OCH INREDNING FÖR OFFENTLIG MILJÖ (B2B)Skräddarsydda möbler online
2009 startades AZ Design av grundaren Andreas Zwahlen. Med gedigen erfarenhet och kunskap inom möbeldesign erbjuder vi nu ett av Nordens största sortiment av möbler och inredning för offentliga miljöer. Det innebär bland annat restauranger, konferenser, hotell och kontor. Företaget är en stark aktör inom business-to-business (B2B).

Hos oss hittar du ett enormt utbud av högkvalitativa produkter för både inne- och utemiljö till marknadens bästa priser och med korta leveranstider. I vår webshop hittar du bland annat ett enormt utbud av restaurangmöbler, konferensmöbler och kontorsmöbler. Totalt finns det över 5000 produkter. Vi riktar oss till företag och organisationer inom hela Norden.

105 % PRISGARANTI
Hos AZ Design får du alltid 105% prisgaranti på våra redan låga priser. Detta innebär att om du hittar våra produkter till ett lägre pris någon annanstans, så lägger vi oss 5% under deras pris.

ÅRETS SUPERFÖRETAG 2019, 2020
AZ Design har av Veckans Affärer och Bisnode utsetts till "Superföretag 2019" och även "Superföretag 2020". Kriterierna för att komma med på listan är mycket höga. Företaget ska under minst 4 år i rad ha uppnått höga krav på ökad tillväxt, lönsamhet och avkastning på kapital som krävs för att komma in på listan.

Contacts

Andreas Zwahlen
08 - 660 20 30
0709-28 71 62
Marie Nilsson
08 - 660 20 30
Stefan Bölke Göthe
08 - 660 20 30
Vendela Hult
08 - 660 20 30

LATEST NEWS

- News from the industry
1/24/2023
Sätter en ny standard för branschenNu blir det enklare för industrin att mäta flödeNär rostfritt stål inte räckerNya sladdlösa sticksågar från Bosch ProfessionalNy VD tar plats hos fischer Norge
1/23/2023
Massflödesmätare och massflödeskontrollersDuroc Machine Tool kan sina fräsarKlassificering av laser för lasermärkningTruckutbildning i Stockholm Wexoe AB nyanställer
1/20/2023
Presenterar lösningar för en industri i förändringMinimera risker med low speed (lsa)-lösningarnaDetta formar cyberspace 2023Upptäck 5GigE-lösningarna från BaslerVärmare för IBC-behållare
1/19/2023
Lämnar rollen som CFO i AhlsellkoncernenLivet med ett smart låsStor internationell efterfrågan på maskinerProjekterar byggnad till nytt kraftvärmeverk i ÖrtoftaByggArvid gjorde det omöjliga möjligt
1/18/2023
Visste du att LOCTITE® erbjuder mer än bara lim? Inbjudan till Stora Ensos Q4 2022ABB investerar i ny automationsprogramvaraVäljer Zoom X som kommunikationslösning Claudio Christensen blir del av Ahlsells koncernledning