LATEST NEWS

- News from the industry

Wavin lanserar nya slingbrunnar

Godkända för 3,5 ton marktryck
Nu lanserar Wavin sina nya slingbrunnar, avsedda för optokanalisation. Slingbrunnarna kommer i två varianter, båda i diameter 800 mm: en slitsad variant för eftermontage över en befintlig kanalisation, samt en oslitsad standardvariant som tål ett marktryck på hela 3,5 ton. Detta innebär att entreprenören nu får en mer robust produkt, som är mer förlåtande vid svåra installationsmiljöer. Båda brunnarna levereras kompletta med centrumrör samt packning till locket.

Wavin har länge varit en innovativ leverantör av lösningar för bygg och infrastruktur och nu tar företaget nya steg framåt genom att introducera sina nya slingbrunnar på den nordiska marknaden.

De nya slingbrunnarna tillverkas i rotationsgjuten polyeten och klarar ett högre marktryck, vilket erbjuder stora fördelar.

- Brunnarnas materialegenskaper gör att de tål slag och stötar, värme och kyla, samt är resistenta mot de flesta kemikalier och aggressiva vätskor. Våra produkter är dessutom lätta och därmed enkla att hantera vid förvaring, transport och installation. Den oslitsade varianten klarar ett marktryck på 3,5 ton, vilket är ovanligt, säger Jonas Nilsson, försäljningschef för Kraft och Telekom på Wavin, och fortsätter:

- För entreprenören som använder de nya brunnarna gör robustheten att de tål en helt annan behandling och är mer förlåtande vid svåra miljöer. Dessutom är de mycket mer kostnadseffektiva och levereras kompletta med tillbehör.

Strävar efter att möta kundens behov
För Jonas Nilsson och hans kollegor inom kraft och telekom på Wavin, har målet under de senaste åren varit att stärka deras segments position på den svenska marknaden. Lanseringen av slingbrunnarna kommer att vara en del av detta, men det slutar inte där.

- Vi ser att vi tar fler och fler marknadsandelar genom det hårda arbetet vi lägger ner idag, men vi ser också stor potential för framtiden. Vi har en fabrik i Mellansverige med stora lager nära våra kunders transportcentrum, en uppdaterad tillverkningsprocess och vi jobbar med alla grossisterna i Sverige. Dessa mervärden vet jag att våra kunder uppskattar, säger Jonas Nilsson och avslutar:

- Genom att hela tiden vidareutveckla vårt sortiment för att passa våra kunders behov kan vi se till att stärka vår roll som infrastrukturleverantör på marknaden. Det är ett segment som vi ser ökar och det ska vi fortsätta att arbeta för.

LATEST NEWS

- News from the industry
5/15/2024
Jordfelsbrytare uppfyller europeiska standarder 71% av styrelser tonar ner cyberriskernas allvarGenerativ AI förändrar mjukvaruutvecklingenSårbarheter utnyttjas 43 procent snabbare Jättetak får nytt luftrenande tätskikt
5/14/2024
Montico ny utbildningsaktörYstaMaskiner present­erar nytt kättinghuvud Vårt modulära PLC Handla bra grejer till jobbetAllt fler superdatorer drivs med AMD
5/13/2024
FactoryTalk Optix FANUC Nordic välkomnar Bob Struijk som VDAnpassning och bearbetning Swecons marknadschef framtidsspanarLättanvänd mjukvara för byggledning
5/10/2024
Swecon ny återförsäljare Ruggade IT-lösningar för försvar och säkerhetProduktivitet i fokusRädda reliken En vecka kvar till Elmia Produktionsmässor
5/9/2024
Nyttja både plastens och metallens egenskaper