LATEST NEWS

- News from the industry

Vi ska bidra till effektiv­iteten och säkerheten

Jesper Salskov har precis tillträtt som ny VD
Ny VD för PERI i Sverige och Danmark.

Den branscherfarne profilen kommer i sin nya roll att utgå från form- och ställningsleverantörens mission om att göra byggandet enklare, säkrare och mer effektivt.

I juni började Jesper Salskov som ny VD hos PERI, som levererar form- och ställningssystem till bygg- och anläggningsbranschen. Med ledande positioner hos färgtillverkaren AkzoNobel och vägmarkeringsleverantören Geveko Markings, samt 17 år hos Velux, har han gedigen branscherfarenhet med sig i bagaget.

Det är också ett välgrundat familjeägt företag med starka värderingar som Jesper Salskov kliver in i. Den tyska PERI-koncernen har funnits i 55 år och dotterbolaget i Sverige, som idag har över 150 anställda, firade förra året 30-årsjubileum.

Börjar med att känna av läget
De senaste åren har form- och ställningsleverantören upplevt kontinuerlig tillväxt, med en omsättning på cirka 450 miljoner SEK bara i Sverige, och Jesper Salskov hoppas med sin erfarenhet inom byggbranschen och infrastrukturprojekt kunna bygga vidare på denna framgång.

Han beskriver sig själv som en "hands-on" ledare och ser fram emot att komma ut och möta PERI:s kunder tillsammans med sina medarbetare. Men inledningsvis kommer han att prioritera att få en god förståelse för företaget:

- Det är en oerhört välfungerande organisation med ett gott rykte på marknaden och bland kunderna, så det finns inget behov av snabba beslut eller förändringar i riktningen. Därför vill jag gärna börja med att känna av läget, dra mina egna erfarenheter och lära känna kulturen och medarbetarna väl innan jag funderar på vad strategin ska vara. Jag tror generellt att långsiktiga mål bäst uppnås genom att ta dem steg för steg, säger Jesper Salskov.

Kompromissar inte med missionen
En sak är dock säker. Den nya VD:ns beslut kommer att utgå från företagets mission om att göra byggandet enklare, säkrare och mer effektivt.

- Alla våra lösningar ska bidra till att säkerställa våra kunders effektivitet i form av till exempel platsbesparing eller tidsbesparing. I många fall kräver det rådgivning och differentierade lösningar särskilt anpassade till de enskilda projektens krav, vilket vi är kända för, förklarar Jesper Salskov och avslutar:

- En parameter som säkerhet är också avgörande för oss. Vi säger hellre nej till ett uppdrag än att kompromissa med säkerheten. När det till exempel gäller våra ställningssystem, måste och ska vi garantera att ställningarna är stabila och säkra under alla väderförhållanden.

Läs mer om PERI här: https://www.peri.se/

LATEST NEWS

- News from the industry
7/1/2024
Lär dig om vakuum­mätarens viktiga rollEffektiviteten av värmekamerorHur man förstärker delar Samuel Sollenby återvänder till OlsonsEn historia inom skärande bearbetning
6/28/2024
Kantvikars betydande roll Kompressorns roll i kylanläggningarOTTO Digital Services för systemSäkerhet med väggrindar och vägbommarNyhet i sortimentet från Western Fabrications
6/27/2024
Födelsedag 60-års Rockwell arrangerar år­ets automationshändelse Optimera kabelhanteringen Saab tecknar kontraktOKQ8 Bank har tecknat ett 3 årigt avtal
6/26/2024
XMOR® revolutionerar grävandetInga maskiner är för stora för ossTrejon lanserar CONDORÅtervunnet material möter AI ROCKWOOL bygger stenullsfabrik i Sverige
6/25/2024
ISCAR LOGIQ6TURN - NYA unika svarvskär Modernt tillverkningssätt för framtidens industriProdukter som sprider glädjeNytt produktsortimentLanserar avancerad kaffebryggningslösning