TL Bygg går mot strömmen – satsar på yrkesarbetare - industritorget.com
SUNDAY, MAY 31 2020
Följ oss i sociala medier

LATEST NEWS

- News from the industry

TL Bygg går mot strömmen – satsar på yrkesarbetare

Byggentreprenören TL Bygg väljer en annan väg än många av sina konkurrenter. Istället för att kraftigt minska ner i rekryteringen eller i antal av yrkesarbetare har företaget under de senaste 12 månaderna ökat antalet yrkesarbetare med 20 %.
TL Bygg är nämligen övertygade om att egna yrkesarbetare är både en konkurrensfördel och en väg till framgång. Att egna yrkesarbetare ger affärsnytta ger vd Johan Edlund flera exempel på.

- Vi ser massa fördelar med att ha en stor del egna yrkesarbetare jämfört med att hyra in personal för projekten. Förutom att vi ser att egen personal ger en större stolthet för de enskilda projekten så känner de också ett eget ansvar för slutprodukten, berättar Johan. Våra väldigt kompetenta yrkesarbetare är bra på att se helheten och tar ansvar för olika delar av bygget och på så vis kan vi effektivt säkra kvaliteten i våra projekt. Genom att de är kvar i företaget behåller vi dessutom massa kompetens inom våra väggar vilket är ovärderligt i erfarenhetsåterföringen, där vi alla kan lära mycket av varandra, fortsätter Johan.

TL Bygg har på senare tid upplevt både att många yrkesarbetare från större byggföretag söker sig till dem för trygghetens men också att många som tidigare sökt utmaningar på annat håll vill komma tillbaka. Bolaget tror att en stor del av anledningen till det är en kombination av deras familjära stämning och en ekonomisk stabilitet, t.ex. har bolaget aldrig sagt upp någon på grund av arbetsbrist.

Förutom den trygghet det ger både för beställaren och bolaget själv att ha en stor del yrkesarbetare så är det även ett sätt att stärka arbetsstyrkan även på tjänstemannasidan.

- Utöver den kvalitetssäkring vi ser med egna yrkesarbetare har vi även framgångsrikt lyft många av dem till att bli arbetsledare, och i en hel del fall senare även platschefer. Det är alltså även ett bra sätt att komplettera rekryteringen av tjänstemän i bolaget. Tjänstemännen i sin tur utvecklas även som ledare då de får ett personalansvar, tar ett än större ansvar för arbetsmiljön samt får en bättre blick för helheten i företaget, berättar Johan Edlund.

TL Bygg har idag fördelning på cirka 40 - 50 % yrkesarbetare i företaget där resterande är tjänstemän i produktion och stödenheter. Just idag har de inget ytterligare anställningsbehov men om omsättningen ökar enligt beräkningar kommer de anställa fler, företaget nämligen har inga tankar på att lämna sin framgångsrika strategi.

- Genom våra egna yrkesarbetare kan våra beställare känna sig trygga med att vi lämnar över en kvalitetsprodukt där vi inte tummat på vare sig våra egna eller beställarens krav på produktion och värderingar. Vi ser det som en ovärderlig strategi, avslutar Johan.

Johan Edlund
VD
johan.edlund@tlbygg.se
073-026 19 87

LATEST NEWS

- News from the industry
5/25/2020
Veidekke bygger vindkraftpark åt Stena RenewableTele2 har lanserat Sveriges första publika 5G-nätAllblästring AB förvärvar Britab ABRenta certifierar sin verk­samhet för kunder och miljöSvebio nöjda med Klimatpolitiska vägvalsutredningen men avvisar två av utredningens förslagBolt lanserar elsparkcyklar i Stockholm
5/22/2020
Technima NORDIC har utvecklat säkerhetshattar för sina aerosoler för säkrare och enklare användning28 nya Volvo hjullastare redo för tjänstgöringABB erbjuder skräddarsydda digitala verktyg och uppstartsservice i takt med att världen återvänder till arbetetSvårigheterna kring finansiering under den fjärde industriella revolutionenDanska personsökarsystem ger säkerhet och snabbare åtkomst till ramperna vid produktions- och logistikplatser.Färsk data från HubSpot visar positiva tecken på återhämtning i SverigePeanta Inventions AB ökar omsättningen med flera miljoner efter juridisk storsegerVattenfall tecknar avtal om klimatsmart fjärrvärme i London5G kommer revolutionera tillverkningsindustrin och driva digital transformation Från problem till lösning – Östersjöns alger ska förädlas till en biobaserad råvara för hygien- och rengöringsprodukter100 dagar med corona - antalet cyberhot har ökat med 33 procentKavli väljer Rejlers som helhetsleverantör av IT-tjänster
5/20/2020
Väderstad lanserar ett nytt innovativt stopphjul till TempoLyckade tester med Litiumjonbatterier Gnosjö Automatsvarvning nomineras till årets klimatprisNu lanseras Verizon Business Data Breach Investigations Report 2020 ABB Power Grids och Stena Recycling i cirkulärt samarbete kring transformatorerFörhoppningsfulla grabbar som investerar för framtidenOKQ8 hjälper Fastighetsägarna MittNords medlemmar till en grönare vardag Ohlssons är den enda certifierade aktören i Skandinavien för underhåll av hydrofilter Dränerande isolerskiva miljövarudeklarerad för ökad transparensLeica Geosystems satsar på uthyrning genom Leica RentalMirola lägger produktionen i SverigeMakita lanserar ny bilningshammare LXT®SeaTwirl får patent i USADells nya Precision Workstations: Mindre, Snabbare, CoolareAtt bygga med limträ har aldrig varit enklareProtolabs utökar kapacitet för 3D-print investerar 12 miljoner euro Tre leveransutmaningar att hantera i CoronatiderLogistic Contractor har rekryterat Johanna Kindlund som teknisk chefMätverktyg för hållbarhetsdata nu tillgängligt för IT produkter
5/19/2020
Finansierings möjlighet för Sveriges industriMagnetgripdon kan lösa uppgifter som andra lyftmetoder inte klararVälj rätt dykrörnorelems nya rullkedjor och kedjehjul boostar kedje­drivare i tunga tillämpningarSaknar du också känslan av att få gå runt på mässor och inspireras?Kommuninvest emitterar 5 miljarder kr i grön obligationPlastförpackningar hetare än någonsin! – Ny förpacknings­konferens i Malmö!Wibax säkrar tillgången till färskt dricksvattenKalmars hittills största sedumtak är på plats!Arbetskraft fördelas om för att hjälpa skogsbruk och lantbruk​Nytt högteknologiskt automationslabb i SkellefteåKalibrering av elsäkerhets­provare hos CA Mätsystem!Smarta val med hållbara lösningar från Procurator PackagingHCL lanserar Virtual Distributed Agile-ramverkDriftsäkerheten avgörande när Borås Schakt AB valde Manitou teleskoplastareZüblin Scandinavia AB och Renta har skrivit ett rikstäckande avtalLK Systems lanserar nytt PushFit-sortiment för både PE-X och PAL
5/18/2020
Ny serie fästen till robotarmarABB levererar laddinfra­struktur till norska ASKOProtek Norr växer genom förvärvVar tredje bil är nu laddbar hos Europcar!Xylem Emmaboda donerar 5000 ansiktsmasker ​Mercedes-Benz bästa generalagent för lastbilar i Sverige. För tredje året i rad!Makita lanserar kolborstfri kapmaskin​Areco Profiles fabrik i Finland återvinner allt
Advertisements