LATEST NEWS

- News from the industry

Spännande ägarkonstellation

Bakom tolv Lekiabutiker i södra Sverige
En spännande ägarkonstellation trotsar nätförsäljning av leksaker och satsar på tolv Lekia-butiker i södra Sverige, från Halmstad i norr till Trelleborg i söder. Delägarnas olika erfarenhet av leksaksbranschen skapar förutsättningar för att bygga en hållbar koncern med fysiska leksaksbutiker och med personal med stor kunnighet och lång erfarenhet.

Marcus Andersson, är VD för den nybildade koncernen. Butikerna finns i Halmstad, Helsingborg, Malmö, Lund, Trelleborg och Löddeköpinge. Marcus har 27 års erfarenhet av leksaksbranschen. De tolv leksaksaffärerna har tillsammans en personalstyrka på 100 personer och majoriteten av personalen har varit länge inom branschen.

- Personalens stora erfarenhet är vår största styrka och att vi kan erbjuda kunderna personlig service och den samlade kunskap som butikspersonalen besitter. Många som arbetar i våra butiker har arbetat där i många år och i flera fall mellan 15 och 30 år. Det visar hur spännande bransch detta är, säger Marcus Andersson.

Två av de övriga ägarna är företagarna Anna och Daniel Bertland som 2019 även förvärvade Classicum växthus och året efter även Kabbarps Trädgård. De står nu för 60 procent av ägarskapet i de tolv Lekia-butikerna. Daniel har även erfarenhet från andra kedjor, och har varit med på Smarteyes tidiga resa från sex till 36 butiker (nu över 70) och Glimra biltvätt där han köpte upp elva biltvättar som nu ingår i kedjan.

Övriga delägare och partners i bolaget är Anders Andersson, Simon Hammarström och Michael Katina. Den sistnämnde föddes in i leksaksbranschen. Hans farfar startade Eber Toys i Malmö redan på 1950-talet och som sedermera blev en av Sveriges största Leksaksgrossister.

Delägarnas olika intresse, bakgrund och erfarenhet av leksaksbranschen ger bra förutsättningar för att tillsammans bygga en hållbar koncern med visionen att erbjuda ett ännu bättre utbud av leksaker och till lägre priser än konkurrenterna på marknaden.

- Sammanslagningen möjliggör även att vi kan ha ett större kunskapsutbyte och samarbete mellan butikerna, och att vi kan erbjuda våra medarbetare möjligheten att arbeta i olika butiker hos oss. Det är en utveckling i helt rätt riktning och som kommer göra oss ännu bättre, säger Marcus Andersson.

Leksaksbranschen är växande och den totala leksaksförsäljningen i Sverige uppgår till cirka 5,8 miljarder kr (2021). Lekia-anknutna butiker står för cirka 27 procent av marknaden. De tolv butikerna har en omsättning på cirka 209 mkr, vilket gör att de är den största leksakskoncernen inom Lekia.

- Det är otroligt spännande att göra detta tillsammans i denna konstellation. I leksaksbranschen händer alltid något nytt. Vi vill erbjuda våra kunder fysiska butiker med ett stort utbud och vår vision är att alla skall kunna hitta något de är intresserade av i våra butiker, säger Daniel Bertland.

Bifogad bild med den nya ägarna: Simon Hammarström, Marcus Andersson, Anna Bertland, Michael Katina och Daniel Bertland.

För ytterligare information kontakta Marcus Andersson på 0707 235385
Eller maila Marcus.jattekul@lekia.se

LATEST NEWS

- News from the industry
7/2/2024
Ny försäljningschef på DematekMatlådor som sparar tid och energiVita varningsprodukter CEJN introducerar SmartflowSabroe presenterar den nya styrenheten unisab 4
7/1/2024
Lär dig om vakuum­mätarens viktiga rollEffektiviteten av värmekamerorHur man förstärker delar Samuel Sollenby återvänder till OlsonsEn historia inom skärande bearbetning
6/28/2024
Kantvikars betydande roll Kompressorns roll i kylanläggningarOTTO Digital Services för systemSäkerhet med väggrindar och vägbommarNyhet i sortimentet från Western Fabrications
6/27/2024
Födelsedag 60-års Rockwell arrangerar år­ets automationshändelse Optimera kabelhanteringen Saab tecknar kontraktOKQ8 Bank har tecknat ett 3 årigt avtal
6/26/2024
XMOR® revolutionerar grävandetInga maskiner är för stora för ossTrejon lanserar CONDORÅtervunnet material möter AI ROCKWOOL bygger stenullsfabrik i Sverige