LATEST NEWS

- News from the industry

Skärning och formning på en ny nivå med rätt maskiner

Fräsmaskiner – en oersättlig verktygsmaskin
Inom den moderna tillverkningsindustrin är CNC-fräsmaskiner fundamentala för att möjliggöra hög precision och effektiv bearbetning av material. Denna artikel ger en inblick i dessa maskiners betydande roll och användningsområden.

Vad är en fräsmaskin?


En fräsmaskin är en verktygsmaskin som används för att forma och skära olika material genom att avlägsna överskottsmaterial. Dess funktion grundar sig i roterande skärande verktyg som skapar precisionsdetaljer genom att bearbeta material i olika riktningar.

Vad är en CNC-fräsmaskin?


CNC-fräsmaskiner, eller datorstyrda fräsmaskiner, tar fräsmaskintekniken till nästa nivå genom att integrera datorstyrning. Genom exakt programmering styr dessa maskiner rörelserna hos skärande verktyg, vilket möjliggör hög automatisering, repetitiv precision och komplexa bearbetningsmönster.

Så fungerar maskinerna


När det kommer till deras funktion består en fräsmaskin generellt av en spindel som håller skärverktyget och ett bord som stöder arbetsstycket. Maskinens datorstyrning möjliggör exakta rörelser av spindeln och bordet för att forma arbetsstycket. En motor driver skärverktyget och kan programmeras för att utföra olika typer av snitt och former.
Det finns flertalet olika kategorier av fräsmaskin, med olika egenskaper, däribland är några vanliga:

• Horisontella fräsmaskiner
• Vertikala fräsmaskiner
• Portalfräsmaskiner

Vilka har användning av dessa maskiner?


Fräsmaskiner används i en mångfald av sektorer, inklusive metallbearbetning, fordonsindustrin, flygindustrin och prototyptillverkning. Deras mångsidighet och automatiserade precision gör dem oumbärliga för företag som söker effektiva lösningar för materialbearbetning.

Ta hjälp av Duroc Machine Tool för att hitta rätt maskin


När du överväger att investera i en fräsmaskin är det avgörande att välja en maskin av hög kvalitet som är skräddarsydd för att möta dina specifika krav. Aspekter som maskinens storlek, kompatibilitet med olika skärverktyg och dess kapacitet för skärning bör beaktas. Det är också väsentligt att säkerställa att maskinen används korrekt och underhålls regelbundet för att garantera både säkerhet och lång livslängd.

Företaget Duroc Machine Tool förstår vikten av att ha pålitliga industrimaskiner. Som ett led i detta åtagande bjuder Duroc Machine Tool in sina kunder att besöka en av deras befintliga kunder för att få en förstahandsupplevelse av hur deras fräsmaskiner fungerar i praktiken. https://www.industritorget.se/f%C3%B6retag/duroc+machine+tool+ab/20575/ |Duroc Machine Tool| tar även hand om installationen av dina nya maskiner och erbjuder omfattande utbildning för din personal, både vad gäller användning och underhåll av fräsmaskinen.
Contact information
Mailing address
Sned­gatan 1
34250 Vislanda
Visiting address
Sned­gatan 1
34250 Vislanda
Region
Alvesta
Kronobergs county
Sweden
Organization id:
556282-7633
Founded: 1986
Employees: 30
English description is missing, swedish description below.

Vi finns för närvarande representerade på sju marknader: Danmark, Estland, Finland, Lettland, Litauen, Norge och Sverige, vilket gör oss till den största leverantören av maskiner, verktyg, service och support till verkstadsindustrin i Norden och Baltikum.

Vårt motto är ”simply better performance” och vi anser att vår roll är att ge dig förutsättningar för att prestera bättre. Vi fokuserar på goda arbetsrelationer, öppen kommunikation och sunt förnuft, vilket vi ser som ett recept för ett gott samarbete över nationsgränser, språk och kulturer.

Duroc Machine Tool är en del av det börsnoterade bolaget Duroc AB som äger, driver och utvecklar företag som är verksamma inom industri och handel.

Latest ads from Duroc Machine Tool AB

All 125 objects by this company

Agents

BIG, Japan (General agent)
Världsledande tillverkare av kraftspännchuckar. Fasverktyg och vändskärsfräsar.
Ceratizit, Switzerland
Komplett vändskärsprogram.
Conzella, United Kingdom
Doosan, Korea, Republic of (General agent)
(tidigare Daewoo) är en av världens största verktygsmaskintillverkare med en starkt ökande marknadsandel i Sverige och Europa. Doosan-gruppen är en av Koreas äldsta industrigrupper, grundat 1896 och startade tillverkningen av verktygsmaskiner 1976. Bred produktpalett av svarvar, fleropar och borrverk, avancerad teknik och enastående driftsäkerhet har gjort kunder och Doosan’s distributörer till vinnare. Huvudfabriken ligger i Changwon, Korea en timmes flygresa från Seoul. För Europamarknaden har Doosan ett supportcenter norr om Düsseldorf för reservdelar och service. Sedan 2010 är Doosan Technical Center öppnat hos Duroc Machine Tool
FORKARDT, Germany (General agent)
Svarvchuckar.
FPT, Italy (General agent)
Flerops maskiner
FRAISA, Switzerland (General agent)
Snabbståls- och hårdmetallfräsar, borrar och gängtappar.
HILMA, Germany (General agent)
Skruvstycken, fastspänningsutrustning.
HWR Spanntechnik, Germany
Präglingssystem för runda detaljer.
LANG, Germany (General agent)
Skruvstycken, präglingsutrustning, nollpunktssystem och automatiseringsutrustning.
MEP, Italy
Kapmaskiner för stål och metall.
MT Tool, Italy
Drivna verktyg.
Nagel, Germany
Heningsmaskiner och heningsverktyg.
NTR, United Kingdom
Verktygsrenovering.
OTT, Germany
Modulär spännteknik.
PIG, Netherlands (General agent)
Absorbenter.
RIGIBORE, United Kingdom
Arborrverktyg och stegverktyg.
Roemheld, Germany (General agent)
Fixturer och uppspänning
SAV Spann- Automations- Normteiletechnik, Germany
Magnetbord och magnetutrustningar.
Speroni, Italy
Verktygsförinställningsutrustning.
STARK, Germany (General agent)
Nollpunktssystem.
STEIDLE, Germany
Minimalsmörjning.
WAGNER, Germany
Drivna verktyg.
WITTE, Germany (General agent)
Fixtureringssystem, jiggar, mätutrustning.

Contacts

Lena Hammarström
0472-360 07
0767-761500
Anders Svensson
08-6302300
Mikael Högberg
0706706984
Robert Puekker
Sales manager Machine
+46(0)732542990
Christian Royal
+45 86 41 20 11

LATEST NEWS

- News from the industry
4/8/2024
Heimstaden tar hjälp av AI-teknik tado° introducerar smart laddningslösning AlixLabs announces EU-wide APS TrademarkAlutrade fortsätter tradi­tionen med vinstdelning Automatisk biltvätt med smart teknik
4/4/2024
Officiell återförsäljare av RotoclearXometry Förbättrar med Xometry.ProSG Maskin firar 60 årHMS Networks och Red Lion Controls samarbetarÖver 54 miljarder cookies på dark web
4/3/2024
Samarbetet Clip-Lok SimPak och Wing Lift™Hallå där Jens KjellssonDen osynliga hjälten Välj rätt grävskopa AMIC Group förvärvar Tramo ETV och Unitrafo
4/2/2024
Att välja rätt skyddsnätArmor™ PowerFlex® Den viktiga spridarplattan!IRC har fått sin största order hittills Besök Iscar Sverige på mässan
3/29/2024
Vad du behöver veta när du köper ny kompressorLaserskärmaskinernas kritiska roll Maskinsvärdens roll för effektivt skogsarbeteNyhet för massflödes­mätare och regulatorer Kabeltrumvagnar underlättar kabelarbetet