Sju tips för dig som jobbar hemifrån - industritorget.com
SATURDAY, NOVEMBER 28 2020
Följ oss i sociala medier

LATEST NEWS

- News from the industry

Sju tips för dig som jobbar hemifrån

Under rådande omständigheter tvingas allt fler prova på att jobba hemifrån – och lär då snart upptäcka att det kanske inte är lika bekvämt som det låter. Utöver hemmets ergonomiska brister finns även andra svårigheter, som att hitta fokus och en gräns mellan arbete och fritid. Men allting går och här följer sju tips på hur du jobbar effektivt även i hemmet.
1. Välj en dedikerad arbetsyta

Prio ett är att avdela en särskild yta så att arbetsplatsen hålls åtskild från resten av hemmet. Dels för att slippa städa undan efter varje arbetspass, dels för att få ”ett jobb att gå till” – ett mentalt utrymme som gör det lättare att skilja jobbet från ledig tid. Bäst är att ha ett separat rum som du kan stänga om och bara använda till att jobba i. Har du inget rum till övers får du välja en annan avgränsad yta, till exempel området under trappan.


2. Se till att sitta bekvämt

Köksstolen är inget alternativ i längden, du behöver bekvämligheten och funktionaliteten i en riktig kontorsstol. Eftersom du sannolikt kommer att sitta och jobba flera timmar varje dag, och felaktigt sittande orsakar många problem, är det viktigt att ha en stol som följer kroppens rörelser och hjälper dig att sitta rätt.


3. Skaffa ett bra skrivbord

En av fördelarna med att ha ett särskilt arbetsbord är att du kan låta saker ligga kvar efter arbetsdagens slut. Och det finns skrivbord i många olika format och utföranden att välja mellan. Ett höj- och sänkbart bord kostar lite mer, men lönar sig snabbt. Att kunna byta ställning under långa arbetsdagar är skönt för kroppen, dessutom blir du både mer produktiv och kreativ vid stående arbete!


4. Uppgradera tekniken

För att kunna jobba effektivt bör hemmakontorets tekniska kapacitet helst ligga i nivå med din ordinarie arbetsplats. Tänk på vilka funktioner datorn och telefonen ska ha och välj professionella versioner av programvarupaketen. Se även till att uppgradera internetanslutningen vid behov.


5. Se över belysningen

Bra belysning gör stor skillnad på arbetsinsatsen. Naturligt ljus är alltid det bästa, så försök att placera skrivbordet så nära ett fönster som möjligt. Din arbetsplats bör även ha tillräcklig takbelysning så att du inte behöver lita på dagsljus. En bordslampa gör det lätt att jobba även under kvällspasset. För att inte anstränga ögonen i onödan bör ljuset inte lysa direkt på datorskärmen.


6. Strukturera din dag

Försök att ha struktur på arbetsdagen även när du jobbar hemma. Stig upp i samma tid som vanligt. Ta gärna en kort promenad innan arbetet, då får du frisk luft samtidigt som du mentalt ställer in dig på att du ”går till jobbet”. Håll dina rutiner, ta lunch som du brukar och sluta för dagen i vanlig tid. Avsluta med att skriva en checklista på vad du ska göra dagen därpå. Då har du alla förutsättningar att lyckas.


7. Umgås med kollegorna

Den kanske största skillnaden initialt är att du inte är omgiven av glada kollegor. Det kan kännas trist, men jobbet hemifrån behöver inte betyda ett slut på dina sociala kontakter. Du och dina kollegor kan exempelvis testa att ta gemensamma kaffepauser via FaceTime eller Skype. Men eftersom var och en kan ha sina unika behov – försök att inte ”störa” varandra under lunchrasten.
Contact information
Mailing address
Transport­vägen 23
30230 Halmstad
Visiting address
Transport­vägen 23
30230 Halmstad
Region
Halmstad
Hallands county
Sweden
VAT number:
556190-7329
Founded: 1975
Employees: 206
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till AJ Produkter AB!

I över 40 år har AJ Produkter levererat inredning till kontor, skola, lager och industri. Konceptet har varit detsamma sedan starten – att vara ett ledande företag som erbjuder förstklassiga och attraktiva produkter till rätt pris. I vårt sortiment finner du tusentals produkter att välja mellan, levererat till din dörr precis när du behöver dem.

Allt detta lättillgängligt via vår inspirerande katalog, vår E-handel som är öppen dygnet runt eller via ett samtal till någon av våra säljare. Ett koncept som utan tvekan är lika aktuellt idag som när det startade.

Välkommen att kontakta oss!

Certifications

ISO 14001:2004 – ISO 9001:2000

Contacts

AJ Kundservice
035-180 500

News related to the company

Videos

AJ Produkter | Kontorsförvaring | Förvaringsskåp

AJ Produkter | Kontorsförvaring | Förvaringsskåp
AJ Produkter firar 40år!
Väx med oss | AJ Produkter & MTA bygg
AJ Produkter | Så väljer du rätt kontorsstol

LATEST NEWS

- News from the industry
11/16/2020
Green Cargo och Schenker AS i samarbete med ny miljösmart lösning för tempererat godsABB tar hem priset för Bästa Elnyhet för andra året i radSkarpare lösning för rakelbladProtolabs nya e-handelsplattform ger utvecklingsingenjörer ännu snabbare service och ökad flexibilitetBäst i landet på klimatförbättrad betongDesignstolen ”Straw” - en hållbar uppstickare med skandinavisk touchZert skräddarsyr utbildningar inom riskbedömning och CE-märkningPandemin har snabbat på företags resa mot “IT-kanten”
11/13/2020
Spara energi med Intelligent VakuumteknikEn bilturné på 200 mil i norr med Jörgen WedmarkNCC undertecknar kontrakt för Lisebergs nya vattenparkKrandagarna 2020 – CERTEX med som föreläsareNya online-mätningar möjliggör effektivare och mer kostnadseffektiva uppstarter.Givande dialog om Sörgraninge mångfaldsparkBolt blir Europas största mikromobilitetsleverantör nästa år – siktar på att ha 130 000 elsparkcyklar i mer än 100 städer
11/12/2020
Fullspäckat digitalt seminarium om smarta industrilösningarDigitala checklistor underlättar vardagen100 gånger kvalitet med Trygg plåtMotala Verkstad Groups verksamhet i AB Motala Verkstad utser VD för framtidenSödra lanserar Wood Solutions för växande partnerskap inom hållbart träVälkommen till ett webbinarium om Trygg plåtDe utsågs till Svealands främsta entreprenörerArvals resultat för tredje kvartalet: +7% tillväxt för den finansierade vagnparken
11/11/2020
Smart Manufacturing och Logistics & Automation Malmö ställs in på grund av pandeminDurma Fiberlaser erbjuder tre olika optionerAnimation av digital flödesvakt för vatten - PF3WB/C/S/R Nu ska södra Sveriges främsta entreprenör utsesMimecast: Tre av fyra medarbetare äventyrar företagets IT-säkerhetCTEK E-Mobility lanserar nästa generations elbilsladdare Honeywell och Vertiv satsar på hållbara datacenter
11/10/2020
Den tunnaste rotationsenheten med elektrisk bromsHälften fortsätter permittera - stora variationer hos underleverantörernaVolvo presenterar F-generationens ECR50 - enastående mångsidighet och användarvänlighetSmart vattennät hjälper Anglian Water att förebygga vattenbristBoliden Rönnskär – världsledande på metallåtervinningFörpackningsändring och ny färgkodning på Q&E-ringarNy rapport: 2,6 miljoner laddbara personbilar kan rulla på svenska vägar inom tio årJönköping Energi investerar i företaget Primrock tillsammans med fyra energibolagNy rapport pekar på behovet av hybrida molnlösningar som möjliggör kontinuerlig drift
11/9/2020
Schuchardt Maskin AB är med och skapar nästa generations teknikerTAMTRON VANN UPPHANDLING OCH FÅR INSTALLERA ÄNNU ETT RFID-SYSTEMTruckar - Vilka regler är det som gäller, och vilka risker finns det?Hanterbara förpackningar för extraktionskåp.ComboExcelsior® - en ny hoppfällbar IBC anpassad internationell logistik.Industriell Switch med fiberopikVärldens största MarTech-grupp förvärvar AI-företagSå ställer du in rätt temperatur i dina olika rum hemmaDynabook lanserar portégé x30w-j – världens lättaste evo-certifierade 13-tums hybriddator med 11:e generationens intel-processor​
11/6/2020
Stranda AB har investerat i en bäddfräsmaskin av fabrikatet MTE från Mekana Maskin AB.Flexibla kylvätskeslangar hos ElesaAssemblin är märkesoberoende och säljer även nya elmotorer av önskat fabrikat. Tvåhandsdon med extra funktioner - S-2HAND-OAX00676 Snabb montering utan verktygBAGAs styrelseordförande är Blekinges kandidat till GuldklubbanLK Systems levererar till SkiStar Lodge Hundfjället, SälenLogistiksektorn efter Brexit
11/5/2020
E-handelsjätten Komplett effektiviserar internlogistikenFramtidens fordonsindustri - behöver ny kompetensABB använder återvunnen plast i tillverkningen av lock till installationsdosorDHL uppgraderade sin terminal i TrondheimÖkad effektivitet med visuellt planeringsverktygAD Plast – superautomatiserat med förarlösa truckar
Advertisements