FRIDAY, FEBRUARY 21 2020

LATEST NEWS

- News from the industry

Så kan marknaden för digitala lås växa

Digitala dörrlås är det senaste årets stora hemleveranstrend.
Enligt en ny undersökning från Best Transport kan närmare var femte svensk tänka sig att släppa in ett bud för en e-handelsleverans utan att vara hemma. Filmade leveranser och information om budet skulle göra att fler känner sig bekväma med att använda det digitala låset vid en hemleverans.

Digitala dörrlås har blivit allt vanligare på våra svenska dörrar. Att slippa nycklar eller kunna släppa in kattvakten på distans är några av fördelarna som gjort att de digitala låsen blivit så populära. Nu visar en ny undersökning från Best Transport att 18 procent av svenskarna också kan tänka sig att släppa in ett bud på distans för att få hem en produkt som inhandlats på nätet.

Undersökningen visar att kvinnor är mindre benägna att använda det digitala låset vid en hemleverans. Tolv procent av kvinnorna kan tänka sig att släppa in budet utan att vara hemma. Motsvarande siffra bland män är 24 procent. De vanliga­ste hindren som svenskarna upplever kring att låta en främling kunna låsa upp dörren är känslan av att det är för privat, oro för stöld och att det finns ett husdjur i hemmet. För att känna sig bekväm med funktionen vill svensken få information om eller komma i kontakt med budet på förhand och allra helst att leveransen filmas.

– Med digitala dörrlås kommer ökad flexibilitet. Både för hemleveransmottagaren som inte behöver vänta hemma på att leveransen ska komma, men också för oss som transportbolag då vi kan leverera vid fler tider på dygnet. Därför vill vi förstå vilka utmaningar mottagarna upplever i syfte att kunna lösa dem. Med digitala lås ser vi också att det finns möjligheter att erbjuda utökade tjänster som kan spara tid för mottagaren, exempelvis hjälp med att skruva ihop inhandlade möbler. Den utvecklingen ser vi fram emot, säger Niklas Knight, VD på Best Transport.

Var fjärde kan betala mer än tusenlappen
De digitala låsen är populära hos svenskarna. Faktum är att nästan halva befolkningen är beredd att betala för ett digitalt lås. Hela 26 procent kan tänka sig att betala mer än tusenlappen.

Därför släpper inte svenskarna in ett bud i hemmet genom digitala lås
1. Det känns för privat: 32 procent
2. Jag skulle vara orolig för stöld: 16 procent
3. Jag har husdjur: 11 procent
4. Jag vill inte att någon ska se hur jag bor: 4 procent

LATEST NEWS

- News from the industry
2/17/2020
CERTEX Svenska lanserar webshopE.ON och Trianon skapar omställning med mer förnybar energi2019: Ännu ett år av dynamisk tillväxt för arval
2/14/2020
Hanwha Cobots hos LichronLissmacs nyaste maskin SMD 335 Schneider Electric vinner guld för Mureva arbets­lampor LED i iF DESIGN AWARDNy hyresdepå för lyft­utrustning.85 % av eleverna har redan fått erbjudande om jobbMatHem bygger nytt, miljö­certifierat lager i LarsbodaBoden bygger för framtidenWürth ställer ut på Underhållsmässan 2020Besök Walraven på Nordbyggmässan!Nudging skapade säkrare byggarbetsplatsNy typ av konturmätning av gods Ökat intresse för Timbersports nybörjarläger – inte minst bland tjejer
2/13/2020
Produktnyhet Februari 2020 - Kulventil med högt handtagLys upp tillvaron i vintermörkret!Lätt, billigt att framställa och miljövänligt – ett nytt textilt material ser dagens ljusHydroscand utökar sortimentet med saneringssugslang M44Optimering på systemnivå gör internet energisnålareNytt eldrivet arbetsfordon gör fastighetsskötseln tyst och avgasfriSecure Meter AB säljer sin svenska undermätnings­verksamhet Cewe till Infometric ABTechbolaget Codemill tar in 30 miljoner och går globaltArbetsgivarna med de mest engagerade medarbetarna Konstfacks-elev vann skulpturtävling i Einar Mattssons kvarter SkulpturparkenXenits medarbetare får prestigefull utmärkelseTelenor Sverige och Ericsson rustar industrin för 5GECCO blixtljus klass 2 för dig med högre krav
2/12/2020
ABUS Kransystem ställer ut på Underhållsmässan i Göteborg 10-13 mars 2020Midroc deltar på Underhållsmässan!Energisnål pneumatisk närvarogivare lanseras med IO-linkDen är snabb, exakt och har låga vibrationer!Converflex väljer trygg fjärrvärme från ÖrnsköldsvikStor potential i den nya generationens elmätareByxan som förändrar förutsättningarnaAddSecure fortsätter att öka sin geografiska närvaro i EuropaeSite Power Systems får nya ägareProtolabs lanserar nya toleransgarantier för formsprutningSofthouse expanderar och växer ur 3 kontor samtidigtBesked från Mercedes-Benz, sopbilsfavoriten blir eldriven.Hydroscands SlangExpress växer i MalmöNu lanseras Galaxy Z Flip – Samsungs första mobil med vikbar glasskärmBravida förvärvar ventilationsföretag i Kiruna3 steg för att undvika phishing-bedrägerier om coronaviruset Optimera fortsätter att växa, köper Arboga Byggtjänst ABSvenska örter året om!
2/11/2020
Blinto expanderar inom nätauktionshandeln Verizon expanderar sitt internationella 5G-ekosystem med nya 5G Lab i LondonLesjöfors nya vd: ”Vi har både utmaningar och möjligheter för 2020”Nyhet! 1-skärig planfräs som ger en mycket fin ytkvalitetVakuumpumpar från Busch till kinesiska sjukhusOQTR-E – Helt nya tiltrotatorer från OilquickKompakt strypbackventil för trånga utrymmenMaskininvesteringar och ökat miljötänk viktiga prio­riteringar på Emballator i HjoFör att öka nöjdheten storsatsar Engcon på sina slutkunder genom sitt gedigna ambassadörsprogramNu byter vi till framtidens elmätare - ger bättre koll på förbrukningenOutSystems fortsätter att växa i SverigeGapwaves lanserar ny fasstyrd 5G-antennSLU och RISE tecknar nytt samarbetsavtalFinja utsedd till årets leverantörspartner 2019!Tre procents bränslebespar­ing för Wiklund TransportHisstillverkaren Aritco väljer hållbar inredning
Advertisements