SATURDAY, FEBRUARY 27 2021
Följ oss i sociala medier

LATEST NEWS

- News from the industry

Repay expanderar

Stålkoncernen Repay, som har sin bas i Skellefteå, expanderar. Det är Repay Mitt AB som förvärvar Wåhlins Skärteknik AB i Krylbo, ett företag som även de jobbar med gas- plasma och laserskärning av plåt.
- Wåhlins har vi känt till i många år. De verkar ju inom samma bransch och blir ett utmärkt tillskott i vår verksamhet, säger Jimmie Säll, koncernchef på Repay.

Repay skär och kapar stål via nio anläggningar runt om i Sverige. De är en stark aktör i norra Sverige och nu vill man ta en större position även i mellansverige

- Wåhlins anläggning kompletterar oss mycket bra i den regionen. Vi finns sedan tidigare i Sala, Ludvika och Köping sån där ser vi möjligheter till samarbete mellan anläggningarna, menar Jimmie Säll.

Wåhlins har 12 anställda och har efter några fina år nu passerat 60 Mkr i omsättning.

- Vi har kommit till ett läge där det krävs investeringar i både system och maskiner, så det var bra timing att se över ägarbilden. Tekniken går framåt och vi behöver utvecklas vidare. Vi vill trygga en fortsatt god tillväxt och framtid för företaget och våra anställda, förklarar vd Josef Wåhlin.

Att få tillhöra en större koncern blir en omställning som till största delen är positiv. Verksamheterna är väldigt lika och även kulturellt tycker Josef att de passar väl ihop.

- Det känns också bra att kliva in i Repaykoncernen. Vi har samma syn på våra affärer. Dessutom är ett bra gäng och tillsammans kan vi lyfta verksamheten ytterligare, säger Josef, som blir kvar som platschef på anläggningen.

Josef ser en breddning av erbjudandet som en stor fördel.

- Tillsammans med de tjänster inom förädling som finns hos Repay får vi ett starkare erbjudande gentemot våra kunder, vilket jag tror kommer att betyda mycket.

Övertagandet sker redan i februari och innefattar även fastigheten där verksamheten bedrivs.

Kontakt:
Jimmis Säll, koncernchef Repay.
070 345 30 84
jimmie.sall@repay.se

Josef Wåhlin, vd Wåhlins
073-8010367
josef.wahlin@wahlins.se
Contact information
Mailing address
Box 725
93127 Skellefteå
Visiting address
Truck­gatan 1
93127 Skellefteå
Region
Skellefteå
Västerbottens county
Sweden
VAT number:
556192-7038
Founded: 1992
Employees: 28
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Repay Skellefteå!

Vårt huvudkontor ligger i Skellefteå. Här har vi ett stort utbud av handelstål som är anpassat utifrån de kunder som finns i närheten. Vi utför termisk skärning i teknikerna gasskärning och laserskärning samt kapning av stål och bockning.

Är ni i behov av andra skärtekniker så löser vi det med hjälp av någon av våra andra enheter. Kontakta oss för mer information.

– Vi fokuserar alla våra resurser på att så effektivt som möjligt köpa in, figurskära, kapa och leverera ståldetaljer till våra kunder

– Vi etablerar våra verksamheter lokalt för att vara nära våra kunder och partners. Det gör det möjligt att även vid små seriestorlekar och låga volymer skapa effektiva förädlingskedjor för våra kunder.

– Genom att välja ut och samarbeta med duktiga partners erbjuder vi våra kunder överlägsna förädlingskedjor

– Genom att utforma våra producerande verksamheter så att vi tillverkar våra produkter med kort ledtid, låg ställkostnad och högt materialutnyttjande kan vi vara överlägsna våra konkurrenter.

Vi erbjuder kunderna skurna och kapade stålämnen av rätt kvalité. Vi ska finnas där kunderna behöver oss och bemöta dem som pigga, enkla experter.

Välkommen att kontakta oss!

Certifications

AAA – ISO 14001:2004

Contacts

Mattias Isberg
0910-58 59 23
Sebastian Sommerich
0910-58 59 25

LATEST NEWS

- News from the industry
2/16/2021
Nu blir alla Harmony tryckknappar från Schneider Electric trådlösa och batterifriaNästan 90 procent av alla företag kommer att investera i NextGen-teknik till följd av COVID-19Hur påverkas medarbetarna av distansarbete?Vi har väntat på en maskin i den här storleken
2/15/2021
Hexagon lanserar R-evolution, en ny affärsenhet fokuserad på en hållbar framtidNy taxiaktör i Uppsala vill erbjuda snabba och prisvärda resorNytt Linde-försäljningsställe i KirunaMartin Evertsson ny vd för Norvatek och affärsområdeschef för Uniwater Pumping StationsNu tas nästa steg i utvecklingen av ny kärnkraft i SverigeVad gör en konstruktör på emb-papst?Arkitekt får teknisk-naturvetenskapliga fakultetens pedagogiska prisAbetong nyanställer i Falkenberg – rekordår följs upp med ytterligare satsning2020: Ett framgångsrikt år av tillväxt för arvalInbjudan till lanserings­evenemangNCC och Svenskt Vatten föreslår insatser för att modernisera Sveriges VA-system
2/12/2021
Repay Mitt AB i Köping expanderar med större lagerytor!Från transparent återvunnen ädelmetall till den finaste produkten för teknisk, industriell eller kemisk tillämpning.  Ny produktkatalog med spännande nyheter!Fulspola inte!Doosan och Hyundai Construction får samma ägareChefer tror att 5G kommer hjälpa den ekonomiska återhämtningen från COVID-19-pandeminDe okända skälen till att molnet tar över och konsekvenserna av detIvanti utser Erik Randles till ny global kanalchef SAS Institutes hackathons ska bidra till innovationer över hela världen – det startade i Norden för fyra år sedanKärleksfälgar till alla hjärtans dagHydroscand utökar sorti­mentet av spiralsugslangMECA+ i Östersund är nu en Godkänd BilverkstadKallt och torrt väder ger höga elpriserCroisette fortsätter växa inom Digital FörvaltningPonsse AB öppnar servicecenter i Uddevalla
2/11/2021
Vakuumpumpar för pneumatisktransportPOWERTEX lastsurrning – fri från Cr6+AFF/AM/AMD/AMK – Ledningsfilter i enlighet med ISO8573OLA driftsätter robot- och automationslösningar från ABB vid megafabriken för elmopeder i IndienRekordår för Combitech med kraftigt ökat resultatSå här övervinner du svårigheterna med pulverblandningLFV och Vattenfall i samarbete om den fossilfria flygplatsenFramgångar för Ouman AB trots ovanligt år: Utökad kundstock med 25 procent Veeam växte med 22 procent under 2020 då efterfrågan på moderna lösningar för dataskydd ökade bland företag av alla storlekar
2/10/2021
Cell Impact utökar maskinparken med avancerat matningssystemVi säkrar transporter och batterilivslängd i Sesam 800 sändarnaFörsta kunderna att beställa Volvos eldrivna kompaktmaskiner på bauma 2019 får sin leveransSCA deltar i stor satsning på autonom skogsföryngringNy simulator för bromssträcka förbättrar säkerheten och minskar nödvändigt robotutrymme med upp till 25 procentDynabook ansluter sig till IGEL ready-programmet som teknikpartner för klintenheterValeo förbinder sig att uppnå koldioxidneutralitet 2050Trenderna som påverkar företagen under 2021Solör satsar i Nora och levererar fossilfri fjärrvärmeSCA stänger pappersmaskinStorskogen förvärvar Strigo ABNorvatek Invest byter namn till Uniwater AB
2/9/2021
Bergen Kommun väljer Nilex för sin ärendehanteringIntercut öppnar servicekontor i Eskilstuna.Allt som behövs för en enkel automatiserad pick-and-place-maskinBåde trådgnist och fräsmaskin till Lideco i DalstorpSignicat och Mambu inleder samarbete för att digitalisera tjänster för identitetshanteringKinnarps i spännande samarbete med Beckmans DesignhögskolaByggmax expanderar – sex nya butikslägen klara i SverigeNu spetsas spillvärmen fossilfritt även i LindesbergRamirent lanserar Säkrare lyft enligt ISO-standardAddMobile inleder samarbete med Lyft & Byggmaskiner AB
Advertisements