Renta certifierar sin verk­samhet för kunder och miljö - industritorget.com
FRIDAY, JULY 03 2020
Följ oss i sociala medier

LATEST NEWS

- News from the industry

Renta certifierar sin verk­samhet för kunder och miljö

Under de senaste två åren har Renta certifierat 15 depåer enligt ISO 9001 och ISO 14001. Arbetet fortsätter även 2020 och för allt vi bryr oss om – vårt -närområde, varandra och våra kunder är de positiva effekterna många.
– Certifieringarna är ett steg mot att ständigt öka kundnöjdheten och naturligtvis -värna om vår miljö. Vi lär oss hela tiden och försöker alltid göra det så lätt som möjligt att göra rätt, säger Rebecca Långström, Kvalitets- och miljösamordnare på Renta.

Vid årets början slutfördes certifieringen av fem depåer i region Väst och Central. Med dessa är nu 15 depåer certifierade och planen är att resterande depåer under 2020.

– Alla depåer kommer att börja jobba med ISO och certifieras efter hand av en tredje part som kontrollerar att arbetssättet uppfyller kraven i standarden, att miljölagar följs samt att kvalitetsarbetet är korrekt. Även om certifieringen då dröjer arbetar alla redan nu utifrån vårt ledningssystem.

Mycket ansvar ligger på depåerna själva men med stöd från centralt håll. Det lilla -företagets charm och det storas muskler, det är så Renta arbetar.

Att ha ett certifierat ledningssystem inom både kvalitet och miljö börjar bli mer och mer standard i bygg- och anläggnings-branschen och ett krav i såväl kommunala upphandlingar som större projekt. Som beställare är det viktigt att ha -leverantörer som kan leverera rätt kvalitet och med miljömedvetenhet. Med bakgrund av detta arbetar Renta ständigt med att säkra sina kvalitetsprocesser ute på depåerna.

– Ett vanligt exempel på våra depåer är returhanteringen av maskiner. När en maskin lämnas tillbaka ska den servas så att den är i bästa möjliga skick innan den hyrs ut nästa gång. För där finns det ett antal kontrollpunkter att gå igenom och det går inte att hyra ut maskinen innan den godkänts i vårt affärssystem. Det ger också spårbarhet, på så vis att vi kan gå -tillbaka och följa upp så att en avvikelse inte sker mer än en gång, berättar Rebecca Långström.

Förutom certifieringarna arbetar Renta med interna miljömål så som sänkt energiförbrukning, bättre avfallshantering och, inte minst, ökad inblandning av förnybart bränsle.

– För att minska vår miljöpåverkan har vi som mål att till 90 procent tanka våra service- och transportbilar med bränsle som är utblandat med förnybart bränsle så som RME eller HVO.

Att regelbundet uppdatera maskinparken har också positiva effekter och här arbetar Renta för att fasa ut äldre maskiner och investera i nya med lägre miljöpåverkan. Tillverkningen utvecklas ständigt och nya maskiner, exempelvis på el, är i regel bättre ur miljösynpunkt än äldre.

Vill du komma i kontakt med oss

Rebecca Långström, Kvalitets- och miljösamordnare
rebecca.langstrom@renta.se
073 861 91 12

Marcus Sölsnaes, CMO
marcus.solsnaes@renta.se
070 530 27 21

LATEST NEWS

- News from the industry
6/18/2020
Logistik finns överallt - oavsett om du är logistiker eller inte Vindkraftsparken i Sunne tas i drift lagom till midsommarHär utvecklas nästa generations 5G-nät Henrik Johannesson ny styrelseordförande för Eurobattery MineralsNominera en gruvinnovation till Swedish Mining Innovation Award 2020
6/17/2020
Stor amerikansk efterfrågan på tråddetaljer i medicinsk utrustningMOTOMAN MH900Elfordon skapar nya risker för landets verkstäderSafe Control Materialteknik utökar sin ackreditering med två nya metoderAdvanced Engineering flyttar till våren 2021Ny VD på ELKO - Peter Wotz tar över från 1 juli Reviderad standard för bränslecellerFörnyat avtal resulterar i minskade utsläpp om 6 500 ton koldioxid årligenLEJS – Animation av elektrisk linjärenhet med korta cykeltiderMartin & Servera inför strategisk ruttplanering för optimerade transporter – tar hjälp av DescartesSäkra lasten lätt, snabbt och säkert med ErgolashWibax rengör för maximal produktionskapacitet på SunpineÅTERHÄMTNINGEN DRÖJER FÖR KEMI- OCH PLAST- OCH GUMMIINDUSTRINWibax fortsätter jobba för ett fossilfritt Sverige
6/16/2020
EDMOLIFT TILLKÄNNAGER NYTT DIGITALT KONCEPTPumpen som först skär sönder och sedan pumpar iväg, Netzsch såklart.Stålproduktionen minskade i majKonditionsanalys – Vad gäller egentligen?Framtidstron i handeln på väg tillbaka efter coronarasetSommarens största järnvägsarbeten – för punktligare tågresorPressinbjudan till Elmiadalen
6/15/2020
Energihantering allt viktigare i företagens hållbarhetsarbete, rapport från Schneider Electric​Miljonstöd för att nå helt fossilfria byggskivor och byggelement i träMRF justerar prognosen för tunga lastbilar (>16 ton)141 startup-bolag får dela på 42 miljonerAlgeco förvärvar WexusDEHNclip – ny klämma för armeringsjärn som halverar monteringstiden vid installation!Internationellt logistikföretag skapar hållbara transporter i Malmö hamnSolör Bioenergi förvärvar Vasa Värme
6/12/2020
Standardmässigt traverser upp till 42 m. spännvidd.CiRo XL maximerar livslängden på robotkablage Protolabs lanserar ny tjänst - levererar CNC-frästa delar från stora block på bara en dagSpridarplattor – höjer prestanda och sänker kostnader!Lansering av unik kunskapsdatabas för produktion och tillverkningKoldioxidavtryck från olika typer av avloppsreningsverkAluminium i slutet kretslopp har sparat 350.000 ton CO2-utläpp Tillverkningsindustrin drabbas hårt i andra vågen av pandemin
6/11/2020
Effektiv montering av små komponenter i medicinsk utrustning och elektronikprodukterStora Enso Paper AB, Nymölla Mill, har förlängt sitt avtal med JernbroFöråldrade teknologier hindrar IT-moderniseringNy uppfinning gör grävmaskinsförare 30 % snabbareHur mobil teknik kan lätta på bördan av covid-19 för transport- och logistikföretagNu byggs Beijers nya IT-organisation – ”Vi ska stärka våra kunder”
6/10/2020
VBN Components ökar takten med Swedish ScaleupsJMHZ2 – Animation av kompakt parallellgripdonPaulig-koncernen går över till CHEP:s koldioxidneutrala lastpallarOzon i ventilationskanaler och dess hälsoeffekterYstaMaskiner AB presenterar den helt nya släntklippare serien Scorpion 530/630 S samt 530/630 Plus modeller från GreenTec A/S.Poly presenterar ny flaggskeppsprodukt inom Blackwire-familjen – Blackwire 8225Vilka är de tretton största säkerhetshoten i din inkorg?
6/9/2020
DENIOS säkra lösning för tillverkning av handspritKonjunkturbarometer för andra kvartalet 2020 En driftsättning på ett företagshus i StockholmSvensk teknik tvättar speglar för väldens största spegelteleskop i ChileElmia lanserar ny mässa - Elmia MatbrukAI högsta prioritet för svenska företag​Kia är största märke för privatköpare – går starkare än marknadenChecklista för förvaring av brandfarlig handsprit
Advertisements