LATEST NEWS

- News from the industry

Optisk mätning: Mätning utan beröring

Vad är optisk mätning?
Optisk mätning är en teknik som används för att mäta geometriska egenskaper hos ett objekt med hjälp av optiska sensorer. Dessa sensorer kan användas för att mäta en rad olika egenskaper, som t.ex. längd, bredd, höjd, vinkel och ytjämnhet. Optisk mätning är en icke-kontaktmetod som gör att man kan mäta objekt utan att skada dem eller påverka deras egenskaper.

Vad är optisk mätning?


En av de vanligaste applikationerna för optisk mätning är inom industriell mätning och kvalitetskontroll. Optiska mätningar används för att säkerställa att produkter tillverkas enligt specifikationerna och uppfyller kraven på kvalitet och prestanda. Optiska mätningar kan också användas för att övervaka och förbättra produktionsprocesser genom att identifiera eventuella problem eller avvikelser i realtid.

En annan vanlig användning för optisk mätning är inom medicinsk forskning och diagnostik. Optiska sensorer kan användas för att mäta egenskaper hos biologiska vävnader och celler, vilket kan ge värdefull information om sjukdomar och störningar i kroppen.

Optiska mätningar kan utföras med olika typer av instrument, inklusive mikroskop, bildsystem, projektionssystem och laserskannrar. En typ av instrument som är vanligt förekommande för optisk mätning är visionmätsystem. Visionmätsystem använder kameror och bildbehandlingsteknik för att mäta och analysera egenskaper hos ett objekt med hög precision och hastighet.

Optisk mätning med Mitutoyo


En ledande tillverkare av optiska mätsystem är Mitutoyo, som erbjuder en rad olika system för industriell mätning och kvalitetskontroll. Dessa system är utformade för att möta de specifika behoven hos olika branscher och applikationer och erbjuder hög precision och tillförlitlighet i mätningar. Med hjälp av optisk mätning kan man säkerställa att produkter och processer uppfyller höga kvalitetsstandarder och bidrar till ökad effektivitet och produktivitet.

Mitutoyo är ett japanskt företag som grundades 1934 och är en världsledande tillverkare av precisionsmätinstrument och utrustning för industriell mätning och kvalitetskontroll. Företagets huvudkontor ligger i Kawasaki, Japan, och de har globala närvaro med över 80 kontor och distributörer runt om i världen.

Mitutoyo är engagerade i att leverera högkvalitativa produkter och tjänster till sina kunder, och deras filosofi är att "Bidra till samhällets utveckling genom att tillhandahålla mätinstrument och lösningar som möter kundernas behov och förväntningar".

Företaget tillverkar ett brett utbud av precisionsmätinstrument, inklusive mikrometrar, skjutmått, höjdmätare, mikroskop, profilprojektorer och koordinatmätmaskiner. Dessa produkter används i en mängd olika branscher, inklusive tillverkning, medicinsk teknik och forskning.
Contact information

Mitutoyo Scandinavia AB

Mailing address
Slänt­vägen 6
19461 Upplands Väsby
Region
Upplands Väsby
Stockholms county
Sweden
Organization id:
556210-1138
Founded: 1981
Employees: 37
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Mitutoyo Scandinavia AB!

Vi har försäljning, kalibrering och service av precisionsmätutrustning för kontroll och kvalitetssäkring. Allt från skjutmått till koordinatmätmaskiner.

Välkommen att kontakta oss!

Latest ads from Mitutoyo Scandinavia AB

All 4 objects by this company

Agents

KOMEG , Germany
KOMEG ingår i Mitutoyokoncernen. KOMEG tillhandahåller uppspänningssystem, prober, mätspetsar, laddystem för koordinatmätmaskiner m m.
MITUTOYO, Japan
Mätmaskiner och mätutrustningar som t.ex. profilmätmaskiner, rundhetsmätare, lasermikrometrar, digitalutrustningar, hårdhetsprovare, koordinatmätmaskiner, 3D videomätmaskiner m.m

Certifications

ISO 14001:2015 – ISO 9001:2015

Contacts

Henrik Lalin
08-594 109 67

LATEST NEWS

- News from the industry
4/11/2024
Sjöö Sandström expand­erar med ny säljareLantbrukarna pressade av låg lönsamhetKia presenterar uppdaterad elbilsstrategi
4/10/2024
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
4/9/2024
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN
4/8/2024
Tre starka varumärken Nyhet! ENUX NordicMiljövänligt byggmaterial kan vinna forsknings-SMNu bildas Nordens ledande expert BOLIST Byggstart är tillbaka
4/4/2024
Officiell återförsäljare av RotoclearXometry Förbättrar med Xometry.ProSG Maskin firar 60 årHMS Networks och Red Lion Controls samarbetarÖver 54 miljarder cookies på dark web