LATEST NEWS

- News from the industry

Ny generation tar över BOLIST Jonssons Trä

Verksamheten i Borgholm lever vidare
Nyligen blev generationsskiftet av BOLIST Jonssons Trä klart. Alexander Jonsson och Sara Elfrid tar över familjeföretaget och verksamheten i Borgholm lever vidare.

För 26 år sedan tog Tobbe Jonsson med familj över Borgholms Trä som det hette på den tiden och i samband med det bildades Jonssons Trä. På den tiden fanns det bara en brädgård med tillhörande friggebod där man sålde skruv och tillbehör samt ett litet kontor med en skrivmaskin och inga datorer.

Konkurrensen har alltid varit hård på Öland men butiken har under alla dessa år lyckats att skapa en spännande och utvecklande resa. Sedan 2009 och fram till nu är det Tobbe tillsammans med sin fru Lisa som drivet butiken.

- Under de här 26 åren har det hänt väldigt mycket och vi har haft flera olika verksamhetsgrenar i bolaget, alltifrån en verkstad med måttbeställning av fönster och dörrar till låsverksamhet. Vi har hela tiden velat göra någonting nytt för våra kunder, säger Lisa Jonsson, tidigare delägare BOLIST Jonssons Trä.

Flera stora och tyngre investeringar har gjorts genom alla år och idag har man en butik på ca 600 m2 med en tillhörande visningsbutik. Dessutom finns det en stor och uppskattad hall för bland annat impregnerat och torrbruk.

- Det har varit en spännande och lärorik resa som har gett mycket men också varit krävande. Därför ska det bli skönt att med en varm hand lämna över ansvaret till Alexander och Sara samtidigt som vi får möjligheten att arbeta kvar och succesivt kan trappa ner. För oss känns det väldigt roligt att bolaget stannar kvar i familjen, fortsätter Lisa Jonsson.

Sedan 2018 är butiken ett renodlat BOLIST byggvaruhus och hela anläggningen är upprustad med kedjans nya butikskoncept. Alexander och Sara är redo att fortsätta utveckla butiken och bredda sortimentet för att möta framtiden.

- Vi känner oss redo och taggade även om det från en början inte var helt klart att vi skulle ta över butiken. Men beslutet växte sakta men säkert fram och vi har hela tiden fått ett stort stöd under hela processen och nu känns det helt rätt. Det är en tuff konkurrens med tre byggvaruhus i Borgholm men det hjälper oss också i att hela tiden fortsätta utveckla oss, säger Alexander Jonsson, ny delägare av BOLIST Jonssons Trä.

BOLIST ingår idag i Mestergruppen Sverige som är Sveriges ledande bygghandelskoncern, med varumärkena XL-BYGG, BOLIST och Järnia.

- Det känns väldigt roligt att Alexander och Sara fortsätter att driva familjeföretaget vidare. Vår affärsidé bygger på det lokala entreprenörskapet som med sitt personliga engagemang fortsätter att utveckla det lokala samhället, säger Pia Johannesson, Regionchef BOLIST.

BOLIST är yrkeshantverkarens och hemmafixarens närmaste partner och som medlem är man en del av fria entreprenörer i samverkan och får samtidigt tillgång till marknadens bästa leverantörsavtal.

- Vi har inom koncernen ett starkt koncept där vi kan erbjuda en rejäl uppbackning och vår modell ger oss möjligheten att anpassa stöd utifrån varje entreprenörs behov. Vi har den stora kedjans förutsättningar men som tillsammans med kunskapen och drivet hos de lokala entreprenörerna skapar ett otroligt starkt kunderbjudande, säger Magnus Hemmingberg, Kedjechef BOLIST.

Henrik Abraham
Kommunikationsansvarig
henrik.abraham@mestergruppen.se
08 - 578 51 674

LATEST NEWS

- News from the industry
2/26/2024
Klarar snöröjning i tuffa förhållandenSkärande verktyg för precision och effektivitetSäkerhetsoro bland svenska konsumenter Eaton lanserar DC snabb­laddare för elfordonBröderna Sjögrens Trafik firar 100 år som företag
2/23/2024
Forma framtiden med plåtbockning i 3DLuftfilterlösningar och aggregat för extrema miljöerUtforska vattenskärares mångsidighet och precisionISOBUS: En revolution för jordbruksmaskinerengcon lanserar ny storlek på markvibrator
2/22/2024
Förbättra din arbetsmiljöKvalitetssäkrade begagnade maskiner Tydlighet vid installations­märkningCarita Nero blir ny vd på KlaravikÖka effektiviteten i din tillverkningsprocess
2/21/2024
Det är viktigt att förstå termografins användbarhetFörsäkra dig om att hörseln inte tar skada vid arbetetUpptäck våra senaste produkterEn ny hydraul­cylinder eller renovera de befintliga? Mångsidiga verktyg för formning och bockning
2/20/2024
Effektiva lösningar för industriell luftkomprimeringEn väsentlig kugg i energi­försörjningens maskineriINTELLilight - Testa dig fram för bästa ljuset för stundenStranda AB har investerat i en ny bandsågautomatRätt lyftverktyg är kritiskt för effektiva lyftningar