LATEST NEWS

- News from the industry

Mestergruppen lanserar nytt koncept med lösvirkeshus

Tillsammans med Vizcon
Mestergruppen, som är Sveriges ledande bygghandelskoncern med varumärkena XL-BYGG och BOLIST, har tecknat ett avtal tillsammans med Vizcon om att kunna erbjuda marknaden arkitektritade lösvirkeshus.

Det nya konceptet och samarbetet mellan Mestergruppen, med sitt rikstäckande butiksnät, kunskap och material, och Vizcon, med sin plattform, innebär att man nu kan erbjuda marknaden ett nytt sätt att bygga hus på.

-Nu kompletterar vi branschen med tjänsten som proffskunden behöver för att bygga fler lösvirkeshus. Tillsammans med Mestergruppen tar vi nu nästa steg i att göra husbyggandet enklare utan att tulla på design och arkitektur, säger Lucas Adolfsson, VD Vizcon.

På kedjornas respektive hemsidor finns i dagsläget fem arkitektritade hus att inspireras av och varje hus kan designas helt efter kundernas önskemål och tomtens förutsättningar. Ritningar, visualisering och tillgång till huset i 3D via en webbaserad plattform ingår.

-Vi blir nu än mer heltäckande genom att vi tar ett helhetsgrepp på nyproduktion av småhus. Det är ett bra samarbete som vi har inom koncernen där vi driver en gemensam stark utveckling där vi kan koppla ihop en hantverkare med slutkund., säger Carl Littlewood, Kedjechef XL-BYGG.

Både XL-BYGG och BOLIST har, som enda bygghandelskedja, börjat att rulla ut konceptet till sina medlemmar och trots den vikande marknaden märker man redan av ett stort intresse.

-Det känns väldigt bra att det redan finns ett gott mottagande. Vi märker att mängdning- och kalkyleringstjänsten är en efterfrågad funktion och det känns väldigt bra att nu kunna erbjuda även huskoncept till våra kunder, säger Magnus Hemmingberg, Kedjechef BOLIST.

LATEST NEWS

- News from the industry
6/2/2023
Peter tävlar i världsfinalen i entreprenörskapCastellumfastighet i Hyllie först att erhålla certifiering
6/1/2023
Serviceinriktade säkerhets­lösningarÄnnu en årskull av fram­tidens ledare examineradABB presenterar revolutionerande konceptGesac imponerar - IgenSå väljer du rätt jordfels­brytare
5/31/2023
Alicat flödes- och tryckinstrument Tjäna pengar och bidra till återvinningVerderflex Slangpumpar från Telfa Maskinförsäljning - Ny grävmaskin eller hjullastare?Entreprenadmaskiner på auktion
5/30/2023
Design & ergonomi: Herman Miller kontorsstolar har alltGlobal marknadsplats för begagnade maskinerHårdhetsprovare: Vad är det och varför är det viktigt? Industriell 3D-mätning med hjälp av TBMXMandalons tips vid design av chip och sensorer
5/29/2023
Vepax: Komplett lösning för verktyg och maskinerEn lång kedja av flexibla lyftRope Access: En effektiv lösning på fågelproblemPersonskydd - en investering i säkerhetSäker truckhantering på arbetsplatsen