LATEST NEWS

- News from the industry

Kalmarbaserade Kavelbro­sågen blir en del av BOLIST

Idag är de tre personer som jobbar på Kavelbrosågen
Efter över 20 år som fristående familjeföretag väljer Kavelbrosägen att gå med i BOLIST. Den främsta anledningen till beslutet är att få hjälp med att komma åt material och exempelvis prisförhandlingar, konstaterar Mikael Kuskmålen, vd för Kavelbrosågen.

”BOLIST är en bra konstellation att vara med i”, säger han.

Beslutet att gå med i BOLIST har vuxit fram över tid, men i och med det senaste årets osäkra situation på marknaden såg Mikael Kuskmålen ingen anledning att vänta längre.

”Under det sista året har det varit stökigt med material och det har varit allmänt knöligt på marknaden. Idéen om att gå med i BOLIST fick jag av Byggvaruhuset i Mönsterås som tipsade oss. BOLIST är en bra konstellation att vara med i”, säger Mikael Kuskmålen.

Fröet till det som kom att bli Kavelbrosågen såddes redan när Mikael Kuskmålen gick en Trä-teknisk utbildning på gymnasiet i mitten 90-talet. 1998 grundade han det som idag är Kavelbrosågen, med bas i Vassmolösa, Kalmar län. I början sålde han enbart virke men därefter har företaget successivt breddat sig till att sälja alltifrån grund till nock.

För Kavelbrosågen som blev medlem i BOLIST 1 augusti var 2021 ett rekordår, trots den turbulenta marknadssituationen.

”Förra året peakade vi med 28 miljoner kronor i omsättning, vilket är exceptionellt. Vanligtvis ligger omsättningen på 18 till 20 miljoner kronor.”

Förväntningarna över att gå med i BOLIST är i första hand att få hjälp att komma åt material, sedan underlättar det ju att vara med i en organisation som förhandlar priser, konstaterar Mikael Kuskmålen.

”Det ger ett mervärde att vara fler under samma paraply. Utöver det tänker jag att det är bra att ha ett nätverk i överhuvudtaget. BOLIST är ju också ett starkt varumärke vilket ger en igenkänningsfaktor”, påpekar han.

För BOLIST innebär tillskottet av Kavelbrosågen att bygghandelskedjan uppgår till 175 antal anslutna byggvaruhandlare.

”Det känns väldigt bra att få med Kavelbrosågen i BOLIST. De är duktiga entreprenörer som utvecklat sitt företag på ett positivt sätt och det är precis sådana företag vi vill attrahera. Vi vill dra nytta av de synergier vi kan hitta tillsammans inom exempelvis inköp, sortiment, marknadsföring, IT och digitalisering men samtidigt lyfta fram och förstärka det lokala och unika med varje enskild entreprenör. Det är det så vi kan stödja en fortsatt utveckling av de lokala handlarna runt om i landet samtidigt som vi gemensamt blir starkare som kedja”, säger Magnus Hemmingberg, kedjechef för BOLIST.

LATEST NEWS

- News from the industry
9/22/2022
Kvantberäkning nästa stora grej? På väg mot en grönare framtidPTC introducerar Onshape-Arena Connection
9/21/2022
Den största investeringen i företagets historiaTibnor – en viktig kanal Dags för Asbestvecka Missa inte klimatpremienFärre problem med rätt flödesmätare Vilka är fördelarna med nya bultsvetsprocesser?Hög prestanda eller batterilös absolutenkoder?AMADA på EuroBLECH 2022Pandeminedstängningarna öppnade för jättetillväxt EDECO och TRIAG Ny 5-axlig slipmaskin till A-Tooling i VärnamoValvakna svenskarShortcut förvärvar Careful AppsOrbit One bygger unik robotcellDell och Red Hat utökar samarbete Wackes och Olsson & Co blir ett bolagSolkompaniet och Niam samarbetar
9/20/2022
Jag hjälper dig med Laserskärning och BockningABB förvärvar PowerTech ConverterHöstrensa - Spara både plats och tjäna pengarSSAB:s fossilfria stål visas upp i HannoverTar ytterligare steg för ökad kundnyttaSamster levererar geniala energi-innovationer DAF Trucks visar upp branschledarskapAPM Terminals Gothenburg fortsätter växaTydliga fördelar med NSK:s NH-seriens linjära styrningarSouthco introducerar nytt gångjärnSGBC lanserar två nya manualer STRATO lanserar i Sverige Ny podcast svarar på bygg­branschens vattenfrågor
9/19/2022
Guide - hur du väljer MotviktstruckScania fasar ut fossilt från tunga transporterCompuLab presenterar IOT-GATE-iMX8PLUS Linde energi bjuder in till Öppet Hus Ekenhuset etablerar sig i ÖstergötlandVarannan skulle rata elbilen om bonusen försvannLokal lagring ska avlasta Göteborgs hamnModerniserar ytterligare två 400 kV-stationerSweco gör förstudie om flytande solpaneler i UgandaSpectra från SilvaAkademiska Hus toppar solcellsliganGratis kurstillfälle
9/16/2022
Nödstoppsknappar och positionsbrytare Den uppgraderade Volvo L25 ElectricSäkra framtidens elberedskapFler väljer en eldriven hantverkarbilVåra första Inspodagar - någonsin! Stora Enso har undertecknat ett avtal Verizon Business utser Sanjiv Gossain Stationär övervakningsenhet för datakablarNy servicemarknadschef på SweconÖka mångsidigheten och sänk kostnadernaArkemi ger ut handbok och digitala verktyg EU-parlamentets förslag om skogsbränslen måste stoppas
9/15/2022
Kan vibrationer vara ett stort problem för verktygsmaskiner?Volvo stödjer trans­formationen till eldrift Spara tid, utrymme och pengar Högsta lasersäkerhet vid mobila applikationerWithSecure™ går med i Cloud Security Alliance