Hursan Press levererar hydraulpressar - industritorget.com
WEDNESDAY, MAY 27 2020
Följ oss i sociala medier

LATEST NEWS

- News from the industry

Hursan Press levererar hydraulpressar

Ny leverantör av hydraulpressar på den skandinaviska marknaden.
Hursan Press är en ledande tillverkare av hydraulpressar i Turkiet med en imponerande fabrik i Konya beläget i centrala Turkiet. Tillverkningen omfattar verkstadspressar upp till 300 ton och produktionspressar upp till 4000 ton med kundanpassade automationslösningar.
Olsons Maskinservice AB har tecknat avtal om att representera Hursans breda pressprogram i Skandinavien och Baltikum.

Olsons Maskinservice AB har länge sökt en breddning av sitt program för hydraulpressar med fokus på integrerade automationslösningar. Patrik Olson, Marknadschef på Olsons Maskinservice förklarar valet av Hursan;
- Det är främst deras tydliga fokus på kvalitet och eftermarknad som i kombination med ett brett produktprogram som varit avgörande i valet av ny leverantör för hydrauliska pressar, säger Patrik Olson, och fortsätter;
Det som imponerat mest är främst deras dokumenterade kvalitetsarbete och väl utbyggda R&D-avdelning med stort fokus på Industri 4.0. Med Hursan får vi även kapacitet att leverera kompletta, kundanpassade hydraulpressar med integrerade automationslösningar, sist men inte minst handlar det även om att ge pressanvändarna tryggheten i en stark support vilket underlättas då samtliga pressar från Hursan är uppkopplade till fabrik för status- och serviceövervakning.


Hursan har tillverkad hydraulpressar sedan 1976.

Hursan Press började tillverkningen av hydraulpressar i Konya 1976. Konya är en av Turkiets största städer (2.000.000 inv.) beläget 30 mil nordöst om semesterorten Antalya. Under de 43 år man varit verksamma är man idag en ledande tillverkare av hydraulpressar i Turkiet med en export till över 40 länder på 5 kontinenter, majoriteten av dessa till europeiska pressanvändare.
Idag är man 60 anställda och produktionsvolymen ligger över 200 pressar/år varav 70 % på export.
Programmet omfattar hydraulpressar med presskrafter upp till 3000 ton för en mängd olika arbetsområden. Man tillverkar även verkstadspressar i utföranden upp till 200 ton.

3-e generationen Bagci.

Idag drivs företaget av VD Ali Bagci, tredje generationen Bagci, som under sina 10 år som VD utvecklat Hursan till ett modern företag med stort kundfokus. Ali Bagci har under året även varit drivande i implementeringen av ny teknik för service och kvalitetsuppföljning av levererade pressar.
Om det nytecknade avtalet med Olsons Maskinservice säger Hursans Exportchef Mehmet Sari;
- Olsons Maskinservice har stor kompetens inom produktionslösningar för pressning och automation och en mycket väl utbyggd serviceorganisation vilket kommer att vara helt avgörande i kundernas val av leverantör i framtiden.
- Dagens kundanpassade produktionsanläggningar kräver inte bara ny teknik för produktions- och serviceuppföljning utan även lokal närhet och kompetens för att garantera snabb support och därmed en problemfri produktion för våra kunder; menar Mehmet Sari.

Fokus på kvalitet och support.

Hursan press har stort fokus på kvalitet. Samtliga mekaniska konstruktioner (presstativ m.m.) genomgår analys via ANSYS och FEM (Finita Element Metoden) innan produktionsstart påbörjas. All tillverkning från laserskärning av stativämnen till certifierad svetsning och bearbetning sker i egna fabriken. Detta är också anledningen till att de lämnar 24 månaders garanti på stativ och övriga mekaniska delar.

Bosch Rexroth och Siemens som standard.

Som partner och leverantörer har man sedan 10 år arbetet med Bosch Rexroth för hydraulsystem och Siemens för styrsystem. Partners som, inom sina respektive områden, är ledande och driver utvecklingen både vad gäller kvalitet och prestanda med även för att garantera slutanvändaren bäste support och assistans.

Ny tillverkningsfabrik på 23000 m2.

Vid vårt besök till Hursan besökte vi även den helt nyuppförda fabriken som står för invigning i början av 2020. Den imponerande byggnaden på 23000 m2 inhyser förutom generösa produktionsytor toppmoderna avdelningar för R&D, kvalitetskontroll och samt även en separat avdelning enbart för serviceuppföljning av levererade pressar via uppkopplade modem.
En intressant detalj för beställare av nya pressar är den unika produktionsuppföljningen för nya pressar där kunden i realtid via webbkamera kan följa "sin" press genom de olika produktionsstegen fram till leverans.

I samarbete med Hudraulpartner AB

För Hursan pressar kommer Olsons Maskinservice att arbete i nära samarbete med sitt dotterbolag Hydraulpartner AB i Trelleborg. Hydraulpartner kommer assistera Olsons vid installationer och eftermarknaden i Södra Sverige, allt för att ge kunden närhet till proffitionell service och support

Contact information

Olsons Maskinservice AB

Mailing address
Engelbrekts­gatan 31
64131 Vingåker
Visiting address
Engelbrekts­gatan 31
64131 Vingåker
Region
Vingåker
Södermanlands county
Sweden
VAT number:
556418-2300
Founded: 1973
Employees: 27
Olsons Maskinservice är ett familjeföretag med lång erfarenhet och djup kunskap inom pressar.

Sedan starten 1974 har vi varit verksamma inom service, reparationer och ombyggnader av pressar och presslinjer och utfört tusentals uppdrag till skandinaviska pressanvändare inom våra områden. Vi har sedan dess byggt upp ett komplett produktprogram vad gäller mekaniska och hydrauliska pressar samt tillbehör och kan idag även utföra riskbedömningar, installationer och utbildningar runt dessa produkter. Vår filosofi är att det ska vara samma lokala montör som ansvarar för ”sina” kunder. Därför har vi våra servicetekniker på 10 fast servicestationer, från Kristianstad i söder till Mora i norr. Det ska gå snabbt och vara lätt att få rätt hjälp.

Att vi har kunnat bygga vår verksamhet på en erfaren och väl fungerande serviceorganisation är få förunnat och gör det möjligt för oss att erbjuda marknadens starkaste eftermarknad för de maskiner vi levererar.


Vårt produktprogram omfattar följande leverantörer;
- Chin Fong Mekaniska pressar
- Stenhöj, Danmark Hydraulpressar
- Tomac Bandmatning
- PA, USA, Bandmatning

- Herrblitz, Italien Bandmatning, trådmatning
- GPA, Italien Pressventiler, bandmatning, kraftpressar. servopressar
- Forwell, Taiwan, verktygsväxling
- Serapid, Frankrike Verktygshantering


Läs mer om oss på www.olsons.se eller
kontakta vår Patrik Olson på 070-681 30 15

Latest ads from Olsons Maskinservice AB

All 112 objects by this company

Agents

Chin Fong, Taiwan (General agent)
Mekaniska pressar, C-pressar och 4-pelarpressar.
GPA, Italy
Luftpressar, kraftpressar, rundmatning och bandmatning
HERRBLITZ, Italy
Mindre tångmatarverk för klena banddimensioner, för montering direkt på pressverktyget.
RÖNNQVIST, Sweden
Excenterpressar
SANGIACOMO presse, Italy
Excenterpressar, c-pressar och 4-pelarpressar men presskraft från 10 till 400 ton
SERAPID, United Kingdom
Utrustning för effektiv verktygshantering i pressar
SERVO PRESSE, Italy
Tångmatarverk, valsmatarverk, riktverk och hasplar
Tomac, Taiwan (General agent)
Bandmatningsutrustning, matarverk, riktverk och hasplar. Coilvändare.
ZANI PRESSE, Italy
Excenterpressar 4-pelare från 600 till 15000 kN

Certifications

ISO 9001:2000

Contacts

Patrik Olson
0151-51 85 52
Tomas Olson
0151-51 85 51
Carina Nyberg
0151-51 85 55
Ann-Britt Redfors
0151-51 85 54
Göran Magnusson
0151-51 85 56
Josefine Olson
-

News related to the company

LATEST NEWS

- News from the industry
5/20/2020
Mätverktyg för hållbarhetsdata nu tillgängligt för IT produkter
5/19/2020
Finansierings möjlighet för Sveriges industriMagnetgripdon kan lösa uppgifter som andra lyftmetoder inte klararVälj rätt dykrörnorelems nya rullkedjor och kedjehjul boostar kedje­drivare i tunga tillämpningarSaknar du också känslan av att få gå runt på mässor och inspireras?Kommuninvest emitterar 5 miljarder kr i grön obligationPlastförpackningar hetare än någonsin! – Ny förpacknings­konferens i Malmö!Wibax säkrar tillgången till färskt dricksvattenKalmars hittills största sedumtak är på plats!Arbetskraft fördelas om för att hjälpa skogsbruk och lantbruk​Nytt högteknologiskt automationslabb i SkellefteåKalibrering av elsäkerhets­provare hos CA Mätsystem!Smarta val med hållbara lösningar från Procurator PackagingHCL lanserar Virtual Distributed Agile-ramverkDriftsäkerheten avgörande när Borås Schakt AB valde Manitou teleskoplastareZüblin Scandinavia AB och Renta har skrivit ett rikstäckande avtalLK Systems lanserar nytt PushFit-sortiment för både PE-X och PAL
5/18/2020
Ny serie fästen till robotarmarABB levererar laddinfra­struktur till norska ASKOProtek Norr växer genom förvärvVar tredje bil är nu laddbar hos Europcar!Xylem Emmaboda donerar 5000 ansiktsmasker ​Mercedes-Benz bästa generalagent för lastbilar i Sverige. För tredje året i rad!Makita lanserar kolborstfri kapmaskin​Areco Profiles fabrik i Finland återvinner alltLuxbrights tar in 12,5 Mkr och siktar på börsnotering!Inlandsbanan är först i Sverige med ny typ av fjärrmanövrering Vilka symboler vill du visa?GK rustar för hållbarhet och lönsamhetDell introducerar nya XPS 15 och XPS 17
5/15/2020
Nya verktygssystem till robotar ​Swecontekniker mötte framtiden i KonzEtt partnerskap som genererar innovationerVäxande marknad för elektroniklösningarNyanställda på Maskin AB FranssonVad kul att du är nyfiken på modern markbaserad rening!Veeam rapporterar fortsatt årlig tillväxt och ökade marknadsandelarABB och Metsä Fibre tecknar avtal för att leverera elektrifiering och drivteknik till nytt finskt bioproduktbrukSvensk Biogas levererar 100 procent förnybart bränsle till bussarna i NorrköpingRejlers satsar på Management Consulting inom energiSuccé för BioLyftet – utbildningen för företag som vill ställa om till hållbara materialKvinnor går ihop för att bygga och investera hållbartGemensam dataplattform ökar lönsamhet, hållbarhet och innovationRedan nu måste vi rusta för kommande kriser i industrin
5/14/2020
Kom igång och producera snabbt och enkelt med DATRON neoBillyften levererar för J BilVet du varför ren luft och hanterad luft är så viktigt för din industris välbefinnande? Tjugo nya ställplatser byggs på ElmiaRadiomodul för enkel integrationNya betongmetoder kan spara 50 miljoner per årDigital signering via Verified i Kontek HRMFAST Deck Mate - för perfekta skruvrader!Webers hållbara golv var startskottet för arbetet med EPD:erNaturstensföretag prisas för miljövänliga leveranserMedvind för Ramirents vindkraftsprojekt när intresset ökarCramo AB lanserar ny appfunktion med fokus på arbetsmiljö och säkerhetHemSol lanserar unik onlineresurs för solcellerTeknikutbildarna och C-con i samarbete Facebook LinkedIn TwitterLedande batteritillverkaren GS Yuasa etablerar bolag i SverigeSolcellsparken börjar växa fram på GärstadCisco vill krossa långlivade säkerhetsmyter i ny rapport
Advertisements