LATEST NEWS

- News from the industry

ECOKRAFT fortsätter växa

Kvalitet och hållbarhet tar solcellsbolaget vidare in i framtiden
Sedan januari 2021 har antalet anställda ökat med 70 procent och ECOKRAFT är nu etablerade i mellersta och södra Sverige. Med tio kontor och en personalstyrka på totalt 146 personer ser ECOKRAFT nu fram emot att öka sina marknadsandelar inom flera kundsegment.

- Vi har rekryterat medarbetare i alla led och har även utökat organisationen med specialister inom olika segment för att stärka vår närvaro inom lantbruk, BFR och företag. Nya regelverk ställer högre krav på klimatanpassning för företag, samtidigt som fördelarna med egen elförsörjning uppmärksammas på bredare front på företagssidan, säger Oscar Gustavsson, VD på ECOKRAFT.

Europaproducerade solceller ett strategiskt vägval
Med situationen som råder på den globala marknaden brottas solcellsbranschen med utmaningar vad gäller leveranssäkerhet, arbetsförhållanden, och spårbarhet i produktion. ECOKRAFT har valt att arbeta med solceller och material producerat i Europa vilket är en stor konkurrensfördel, inte minst idag.

- Det gäller att vara uthållig. Vi grundade verksamheten 2008 med ambitionen att driva omställningen till ett långsiktigt hållbart liv och det arbetar vi för ännu, varje dag. Från start har hållbarhet och goda anställningsförhållanden varit högprioriterat och vi är övertygade om att hög kvalitet lönar sig i längden, säger Oscar Gustavsson.

- En av anledningarna till att vi valde att samarbeta med den tyska solcellstillverkaren Solarwatt är att de är ISO-certifierade inom kvalitet-, miljö-, arbetssäkerhets- och energihantering. Att de arbetar aktivt med miljövänlig resursanvändning i alla led är viktigt för oss tillägger han.

Speciella krav med svenskt klimat
Det stora utbudet av aktörer och olika kvaliteter gör det svårt för solcellsköpare att skapa sig en tydlig bild av vad man får för pengarna. Det är viktigt att intressenter får likvärdiga underlag för att kunna göra korrekta jämförelser och det krävs även en del kunskap för att få en klar bild av de kvalitetsaspekter som man behöver ta i beaktande inför en investering. ECOKRAFT arbetar aktivt för att informera och utbilda solcellsköpare om vad kvalitet innebär i solcellsbranschen.

- Med vår långa erfarenhet vet vi vilka påfrestningar solceller utsätts för i vårt svenska klimat och vi börjar nu även se hur olika kvaliteter på solceller klarar av tidens tand. Våra glas/glas-moduler är både effektiva, hållbara och klarar av vädret påfrestningar säger Oscar Gustavsson.

- Mikrosprickor är ett problem som vi kommer att se mer av framöver när solcellerna har ett par år på nacken. Vi är trygga med att arbeta med en premiumprodukt. De moduler som vi installerar är av högsta kvalitet och har en produktgaranti på hela 30 år tillägger han.

Höga elpriser och fördelaktiga avdrag
Det finns en stor efterfrågan på solenergi på den svenska marknaden idag. Den installerade effekten är nu
uppe i över 1 GW och av dessa installerades två femtedelar under 2020 enligt uppgifter från Energimyndigheten.

Den senaste tidens ökade elpriser i kombination med fördelaktiga avdrag gör att fler svenskar ser fördelarna med att investera i egen energiförsörjning.

- Förutom att minska kostnaderna för energi höjer man ju även värdet på sitt hus eller fastighet, och dessutom har man möjlighet att sälja överskottet och på så sätt tjäna en slant. Det som diskuteras mycket nu är lagring av energi samt elavtal och hur man optimerar sin anläggning utifrån sin förbrukning. Smart energistyrning kommer vi att se mycket av framöver, säger Oscar Gustavsson.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Carolinne Sjöstedt
carolinne.sjostedt@ecokraft.se

LATEST NEWS

- News from the industry
11/19/2021
Fyra miljoner till forskning
11/18/2021
Carsten Holm A/S utökar sitt sortimentetVolvos största grävmaskin är överraskande snabbSteglös tryck- och vakuumkontroll med IO-LinkABB och Zume påskyndar övergången från engångsplastSchneider Electric lanserar hårdvaruoberoende automationsplattformStora Ensos hållbarhets­rapport erhåller prisZebware blir partner med Wasabi HCL ska hjälpa till att förbättra Euroclears digitala landskapNimo-KG levererar 17 maskinerDachser Denmark testar transporter med HVO-dieselDQC, Endeavor och Orango byter namn till FellowmindHållbara konstruktions­material levereras till seismiskt område på Island
11/17/2021
Kvävgasframställning on-site sänker kostnaderna med nästan 300.000 kronor per årJernbro breddar sitt erbjudandeNy generation kvalitets­verktyg från Osborn InternationalVi organiserar dina kablageBioolja från befintliga värmeverkSvenska planglas­leverantören Glasgruppen fossilfri!Hållbar industri, innova­tioner och infrastrukturLär dig mer om reparbete och fallskydd på Fastighets­mässanStjärnformade fjällstugor vinner arkitekttävling för barn och ungaBillerudKorsnäs presenterar ny strategiCastrol har ingått ett femårigt tekniskt partnerskap med Williams Advanced Engineering64 procent beredda att byta jobb för hemarbete Skicka mindre luft med hållbara förpacknings­lösningarTegelgigant tar sjumilasteg på vägen mot CO2-neutral produktion
11/16/2021
MCM – högvolym­produktion med stora 4- och 5-axliga fleroperations­maskinerDENIOS miljöcontainer får toppbetyg i brand­kammartestStora Enso Biomaterials utvecklar och testar nya miljövänliga material och lösningarKrea lanserar ny tjänst för fastighetsfinansieringVerdion satsar ytterligare i NordDICTATOR på Fastighets­mässan Kista 24-25 November 2021Novedo förvärvar VentilationskontrollDEFA huvudsponsor på eCar Expo igen!Idag öppnar Microsofts hållbara datacenter i SverigeMineralvatten från istiden på flaskaEaton ger fyra råd hur industrin ska undvika ett error 404 Säkerhet och innovation i produktion för Plasman
11/15/2021
Elmia Wood återstartar med nytt fokus 2-4 juni 2022Ny Eftermarknadschef på TamtronNP Nilsson fortsätter sin satsning på egenproducerad el Storsatsar på utbildningar inom tak-och tätskikts­branschenNu ska även den tunga trafiken elektrifierasVedum utvecklar ytbehandlingenPremiär för eventveckan Tech InWest SwedenÖvergång till effektiv eldrift Stark tillväxt för miljö­tjänstföretaget Delete Gratis värme, avfuktar och torkar ut!Kaspersky lanserar centraliserad Threat Intelligence-plattform
11/12/2021
Världssuccé tack vare besöken på Elmia SubcontractorÖkad efterfrågan på våra miljötjänster Ny elektronisk flödesvakt Invigning hos VBN Components Enkel digitalisering minimerar svåra felbeslutStor framgång i marina applikationerVarför identitet är grunden till säkra hybrida IT-miljöerJungheinrich köper AMR-företaget arculus GmbHScanmaskin utökar säljkåren i Sverige!Standarder för cybersäkerhetRottneros stöttar grön innovation från Biosorbe
11/11/2021
Vassa teknikbolag skapar affärsmöjligheter för industrin