LATEST NEWS

- News from the industry

Anna Stiwne avgår som VD för Åkerströms under 2023

Hans Åkerblom tar över som VD efter Anna
Anna Stiwne har meddelat sin avgång som VD för Åkerströms Björbo AB under 2023 efter att ha framgångsrikt lett företaget i fem år. Efter en övergångsperiod kommer hon att lämna över ledarskapet till Åkerströms försäljningschef Hans Åkerblom.

– Det har varit en oerhört givande och spännande tid att driva den lokala verksamheten framåt tillsammans med alla våra enastående medarbetare och samtidigt arbeta mot målet att positionera Allgon som en global branschledare.

Från och med den 1 januari genomgår Åkerströms en omvandling med fokus på kommersiella kärnfunktioner som marknadsföring och försäljning. Produktion och utveckling kommer att integreras i Allgon-koncernens produktionsdivision, moderbolaget till både Åkerströms och Tele Radio.

– Överlämnandet av ledarskapet till Hans är en integrerad del av den strategiska utvecklingen som vi har arbetat med under en betydande tid inom Åkerströms ägarbolag Allgon, säger Anna.

Under Annas ledarskap har verksamheten och organisationen kontinuerligt stärkts för att möta de utmaningar som den industriella sektorn står inför. De senaste åren har digitalisering och hållbarhet fått allt större fokus inom branschen, något som Åkerströms har varit tidiga med att utveckla och implementera i organisationen och i våra lösningar.

Hans Åkerblom, som tar över som VD efter Anna, började på Åkerströms år 2021 och har tidigare haft olika chefsroller på SSAB.

– Jag ser fram emot att ta Annas arbete vidare. Inom Allgon erbjuds möjligheter att utveckla min kompetens inom en utmanande bransch och på ett ledande, globalt företag. Genom att konsolidera resurser och öka samarbetet mellan varumärkena kommer vi att kunna stärka marknadspositionen för Åkerströms utanför Norden, säger Hans.

Ola Samelius, styrelseordförande i Åkerströms och VD för Allgon AB, uttrycker sin tacksamhet och säger:

– Vi vill rikta ett varmt tack till Anna för hennes värdefulla arbete under hennes tid som VD för Åkerströms. Under hennes ledning har företaget blomstrat med ökad effektivitet och lönsamhet. Åkerströms tillväxt och lönsamhet har konsekvent överträffat branschgenomsnittet varje år, och vår organisation har stärkts. Vi har fullt förtroende för att Hans Åkerblom kommer att bygga vidare på denna robusta grund och fortsätta att förverkliga våra ambitiösa tillväxtplaner.

LATEST NEWS

- News from the industry
6/5/2024
Nu introduceras en ny lanseringskampanj Kantvik eller kantpress – vad är skillnaden?Bekvämare liv med uppkopplat kodhandtag Ny maskin från Ras Skadlig kod sprids via Minecraft-tillägg
6/4/2024
ISCAR utökar ett redan stort sortiment Rikstäckande service för centralsmörjning3D print växer kraftigtAmmann slutför förvärvet Framgångsrikt Konvent och 60-årsfirande
6/3/2024
Smidig materialhantering med ledstaplareSkärning när material är värmekänsliga ISCAR QUICK-X-FLUTEÄventyret börjar med Lesjöfors gasfjädrarOLSONS breddar programmet
5/31/2024
3D-printing för flexibel och innovativ tillverkning Karlslunds Marina på Dalarö väljer BioDisc® BN Framtidens svetsmetod Välj rätt kompressor för verkstaden Framstående teknik för effektiv kabelinstallation
5/30/2024
Ravema distribuerar ScandiTools Lännen deltar på Svenska Maskinmässan 2024 Nytillverkning av 77 år gammal reservdelDen optimala restaurangbelysningenVi hjälper företag