LATEST NEWS

- News from the industry

Anna Stiwne avgår som VD för Åkerströms under 2023

Hans Åkerblom tar över som VD efter Anna
Anna Stiwne har meddelat sin avgång som VD för Åkerströms Björbo AB under 2023 efter att ha framgångsrikt lett företaget i fem år. Efter en övergångsperiod kommer hon att lämna över ledarskapet till Åkerströms försäljningschef Hans Åkerblom.

– Det har varit en oerhört givande och spännande tid att driva den lokala verksamheten framåt tillsammans med alla våra enastående medarbetare och samtidigt arbeta mot målet att positionera Allgon som en global branschledare.

Från och med den 1 januari genomgår Åkerströms en omvandling med fokus på kommersiella kärnfunktioner som marknadsföring och försäljning. Produktion och utveckling kommer att integreras i Allgon-koncernens produktionsdivision, moderbolaget till både Åkerströms och Tele Radio.

– Överlämnandet av ledarskapet till Hans är en integrerad del av den strategiska utvecklingen som vi har arbetat med under en betydande tid inom Åkerströms ägarbolag Allgon, säger Anna.

Under Annas ledarskap har verksamheten och organisationen kontinuerligt stärkts för att möta de utmaningar som den industriella sektorn står inför. De senaste åren har digitalisering och hållbarhet fått allt större fokus inom branschen, något som Åkerströms har varit tidiga med att utveckla och implementera i organisationen och i våra lösningar.

Hans Åkerblom, som tar över som VD efter Anna, började på Åkerströms år 2021 och har tidigare haft olika chefsroller på SSAB.

– Jag ser fram emot att ta Annas arbete vidare. Inom Allgon erbjuds möjligheter att utveckla min kompetens inom en utmanande bransch och på ett ledande, globalt företag. Genom att konsolidera resurser och öka samarbetet mellan varumärkena kommer vi att kunna stärka marknadspositionen för Åkerströms utanför Norden, säger Hans.

Ola Samelius, styrelseordförande i Åkerströms och VD för Allgon AB, uttrycker sin tacksamhet och säger:

– Vi vill rikta ett varmt tack till Anna för hennes värdefulla arbete under hennes tid som VD för Åkerströms. Under hennes ledning har företaget blomstrat med ökad effektivitet och lönsamhet. Åkerströms tillväxt och lönsamhet har konsekvent överträffat branschgenomsnittet varje år, och vår organisation har stärkts. Vi har fullt förtroende för att Hans Åkerblom kommer att bygga vidare på denna robusta grund och fortsätta att förverkliga våra ambitiösa tillväxtplaner.

LATEST NEWS

- News from the industry
11/24/2023
QNAP lanserar TVS-h674T/TVS-h874T1KOMMA5° förvärvar nu Easy InstallationsSenergia lanserar ny flexibilitets- och stödtjänst Tio skäl att automatiseraSvedbergs Group har slutfört förvärvet av Thebalux
11/23/2023
Jernbro tecknar 3-årigt driftsäkerhetsavtal Clip-Lok SimPak på Elmia Subcontractor 2023Produktlansering - Treston BiOX Volvos nya höglyft hos MoelvenSå investerar AJ i bättre arbetsmiljöer
11/22/2023
Maximera ESD-skyddet vid era arbetsstationerVoyado förvärvar ReDeals verksamhet Svenska konsumenter utsätts för risk Sex av tio svenskar känner sig nöjda på jobbetLEMO presenterar stolt sin nya hemsida
11/21/2023
Ny funktion och app på ingångLuni Metall vidare mot en komplett systemleverantörISCAR Sverige presenterar en ny projektteknikerISCAR Sverige presenterar ny projektteknikerEn frisk fläkt inom global vindkraft
11/20/2023
Kostnadseffektiv och tillförlitlig lösningReThink Factory gör lokal 3D-printning möjligUnga väljer bort AIAnders är östra Sveriges främsta entreprenörDEFA klättrar mot toppen