LATEST NEWS

- News from the industry

Anna Stiwne avgår som VD för Åkerströms under 2023

Hans Åkerblom tar över som VD efter Anna
Anna Stiwne har meddelat sin avgång som VD för Åkerströms Björbo AB under 2023 efter att ha framgångsrikt lett företaget i fem år. Efter en övergångsperiod kommer hon att lämna över ledarskapet till Åkerströms försäljningschef Hans Åkerblom.

– Det har varit en oerhört givande och spännande tid att driva den lokala verksamheten framåt tillsammans med alla våra enastående medarbetare och samtidigt arbeta mot målet att positionera Allgon som en global branschledare.

Från och med den 1 januari genomgår Åkerströms en omvandling med fokus på kommersiella kärnfunktioner som marknadsföring och försäljning. Produktion och utveckling kommer att integreras i Allgon-koncernens produktionsdivision, moderbolaget till både Åkerströms och Tele Radio.

– Överlämnandet av ledarskapet till Hans är en integrerad del av den strategiska utvecklingen som vi har arbetat med under en betydande tid inom Åkerströms ägarbolag Allgon, säger Anna.

Under Annas ledarskap har verksamheten och organisationen kontinuerligt stärkts för att möta de utmaningar som den industriella sektorn står inför. De senaste åren har digitalisering och hållbarhet fått allt större fokus inom branschen, något som Åkerströms har varit tidiga med att utveckla och implementera i organisationen och i våra lösningar.

Hans Åkerblom, som tar över som VD efter Anna, började på Åkerströms år 2021 och har tidigare haft olika chefsroller på SSAB.

– Jag ser fram emot att ta Annas arbete vidare. Inom Allgon erbjuds möjligheter att utveckla min kompetens inom en utmanande bransch och på ett ledande, globalt företag. Genom att konsolidera resurser och öka samarbetet mellan varumärkena kommer vi att kunna stärka marknadspositionen för Åkerströms utanför Norden, säger Hans.

Ola Samelius, styrelseordförande i Åkerströms och VD för Allgon AB, uttrycker sin tacksamhet och säger:

– Vi vill rikta ett varmt tack till Anna för hennes värdefulla arbete under hennes tid som VD för Åkerströms. Under hennes ledning har företaget blomstrat med ökad effektivitet och lönsamhet. Åkerströms tillväxt och lönsamhet har konsekvent överträffat branschgenomsnittet varje år, och vår organisation har stärkts. Vi har fullt förtroende för att Hans Åkerblom kommer att bygga vidare på denna robusta grund och fortsätta att förverkliga våra ambitiösa tillväxtplaner.

LATEST NEWS

- News from the industry
7/2/2024
Ny försäljningschef på DematekMatlådor som sparar tid och energiVita varningsprodukter CEJN introducerar SmartflowSabroe presenterar den nya styrenheten unisab 4
7/1/2024
Lär dig om vakuum­mätarens viktiga rollEffektiviteten av värmekamerorHur man förstärker delar Samuel Sollenby återvänder till OlsonsEn historia inom skärande bearbetning
6/28/2024
Kantvikars betydande roll Kompressorns roll i kylanläggningarOTTO Digital Services för systemSäkerhet med väggrindar och vägbommarNyhet i sortimentet från Western Fabrications
6/27/2024
Födelsedag 60-års Rockwell arrangerar år­ets automationshändelse Optimera kabelhanteringen Saab tecknar kontraktOKQ8 Bank har tecknat ett 3 årigt avtal
6/26/2024
XMOR® revolutionerar grävandetInga maskiner är för stora för ossTrejon lanserar CONDORÅtervunnet material möter AI ROCKWOOL bygger stenullsfabrik i Sverige