Other

Price: Not specified

Financing
New/Used: New
Category: Other
Cranes and Lifting Equipment
Industrial Machinery

Reference no: 100
Posted: 2022-04-17
Ronnie Nilsson
Affärsområdeschef Lyft & Materialhantering
0411-13800
Håkan Persson
Affärsområdeschef Industri & Lagerhallar
0411-13800

General

MakeEj angivet

Send notice of interest

Recipients
PMH International AB, Ronnie Nilsson
Subject
Message

Sender

Company name
Name
Email
Phone
By clicking "Send message" you agree that we save your personal information according to current terms
Would you like to receive mailings from industritorget.com?

Send me a copy of the message.

Latest ads from PMH International AB

All 97 objects by this company
Contact information
Mailing address
Ekenäsgatn 6
27139 Ystad
Visiting address
Ekenäs­gatan 6
SE-27139 Ystad
Region
Ystad
Skåne county
Sweden
Organization id:
556035-2097
Founded: 1974
Employees: 25
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till PMH International AB!

Vi erbjuder effektiva lösningar för lyft och materialhantering till framförallt den svenska marknaden sedan 1974.
Med vår mångåriga kompetens och unika utbud av lyftutrustningar, vakuumlyft och traverser kan vi på PMH vägleda ditt företag att finna den bästa lyftlösningen för Ert behov.

Vi arbetar enbart med kända etablerade varumärken och ger dig som kund snabba leveranser med hög kvalitet.

Lyftrustning från PMH

Välkommen att kontakta oss!

Agents

DALMEC, Italy (General agent)
Dalmec S.p.A grundades 1956 i norra Italien och ägs av familjen Dallago. Företagets närvaro på marknaden, bygger på ett globalt nätverk i 45 länder med mer än 400 medarbetare. Dalmec erbjuder ett komplett utbud av tjänster, från konstruktion till produktion, från implementering till kundservice. Produktionskapaciteten är mer än 2.000 industriella balanslyftare per år. Dalmec är världsledande inom sitt område att förflytta gods viktlöst med hjälp av luftdrivna balanslyftare. På en yta av cirka 25.000 kvadratmeter, har det över åren tillverkats mer än 50.000 enheter som har levererats till de industrialiserade områdena på alla våra fem kontinenter. All processer, från konstruktion till produktion till slutprovning utförs endast av Dalmec medarbetare på anläggningen i Cles.
JD NEUHAUS, Germany (General agent)
Johann Diedrich Neuhaus byggde sin första vinsch 1745 och därmed var grundstenen lagd för bildandet av J.D.Neuhaus GmbH. Under 1800-talet växte utvinning av kol i Ruhr området och där var behovet stort av lyftanordningar som vinschar, lyftblock mm. Detta bidrog till företagets utveckling och 1880 kunde vinschar från J.D.Neuhaus förflytta laster upp till 7.500 kg. År 1952 gjordes en viktig innovation av företaget, då presenterades en lyftanordning med luftdriven lamellmotor. Detta var startskottet till en ny era med luftdrivna vinschar och lyftblock/telfrar som erbjöd säker och effektiv hantering av gods i skilda miljöer. Produktionen av marknadsledande luftdrivna lyftdon sker fortfarande i Witten-Heven, Tyskland. J.D.Neuhaus är fortfarande familjeägt efter mer än 270 år och producerar drygt 8.000 telfrar per år. Bolaget finns med dotterbolag runt om i världen. Lyftprodukterna har världsledande kvalitet och dess lyftlösningar används i de mest utsatta miljöer till havs, i gruvnäring samt till daglig användning i professionella produktions miljöer i våra företag.
KITO, Japan (General agent)
KITO Corporation bildades 1932 i Omori utanför Tokyo, Japan. Bolagets första lyftprodukt var ett spaklyftblock som presenterades på japanska marknaden 1947. Lyftblocket blev en stor framgång och lade grunden till inriktningen på professionella kvalitetslyftprodukter till framförallt transport, gruv och industriell användning. Genom åren har ett brett lyftprogram utvecklats inom manuella och eldrivna lyft (lyftblock, telfrar, traverser, EX-klassat, kundanpassade lyftlösningar). KITO är idag en
KITO Erikkila, Finland (General agent)
KITO ERIKKILA OY är en dynamisk tillverkare av ergonomiska lättlastsystem och lyftredskap, samt traverskranar och robotkranar. Företagets huvudkontor och fabrik finns i Masaby i Kyrkslätt nära Helsingfors. Förutom i Finland finns även en produktionsanläggning i Tallinn i Estland. Anläggningen drivs av dotterbolaget OÜ Eesti Kraanavabrik som grundades 1991. . År 2005 grundades dotterbolaget OOO ERIKKILA i S:t Petersburg i Ryssland för att ansvara för de växande marknaderna i Ryssland. I februari 2018 blev ERIKKILA en del av Kito Group. KITO ERIKKILA innehar många patent, ett ISO 9001:2001-kvalitescertifikat och ett tyskt DIN 18899-svetsningscertifikat. Företaget är medlem i FEM (Federation of European Material handling Manufacturers)-föreningen och deltar inom ramen för denna i standardiseringsarbetet inom branschen. Bland annat har man deltagit i utvecklandet av den första europeiska standarden för lättlyftare (Light Crane Standard) och fungerat som standardiseringsgruppens ordförande. KITO ERIKKILAs utvecklingsarbete präglas av att ta vara på möjligheter, utnyttja innovationer och tekniskt kunnande. Idag är KITO ERIKKILA en kreativ tillverkare av lättlastsystem och importör av specialprodukter. Dess varumärke vittnar om företagsamhet, tekniska innovationer, ingenjörskonst och ihärdighet.
LOGITRANS, Sweden (General agent)
Logitrans grundades 1940 i en liten smedja i byn Farup nära Ribe, Danmark, och har en lång och traditionsrik historia bakom sig. Idag är verksamheten världsomspännande och exporterar ca 90 % av produktionen till mer än 55 länder världen över! Redan år 1945 började produktionen av jordbruksmaskiner, som t.ex. betupptagare och konstgödselspridare, och på sjuttiotalet lades produktionen om från jordbruksmaskiner till interna fordon. Logitrans syfte är att uppfylla kundernas behov av att hantera gods på ett effektivt och ergonomiskt riktigt sätt! Med unika hanteringslösningar medverkar Logitrans till att höja kundernas prestanda! Produktsortimentet omspänner ett brett urval av pallvagnar, staplare, höglyftare och rotatorer för helt unika och speciella lösningar, anpassade till kundens specifika hanteringsbehov. Logitrans har mer än 140 kompetenta anställda med stor kunskap inom utveckling, produktion, försäljning och service. Logitrans har egen produktion i både Danmark och Kina, representanter i Frankrike och Tyskland samt dotterbolag i USA.
SCHMALZ, Germany (General agent)
Det hela började med en maskin för rakblad av högsta kvalitet som Johannes Schmalz utformade 1910. Detta var starten till Johannes Schmalz Raiserklingenfabrik i Glatten, Tyskland, numera J.Schmalz GmbH som idag drivs av tredje generationen med nya familjemedlemmar på väg in i företaget. Över åren utvecklades bolaget inom nya produktområden som bagage och transportvagnar till flygplatser samt torkvagnar till målningsindustrin till att slutligen tillverka vakuumutrustning med alla dess olika områdesinriktningar. Idag är företaget världsledande inom vakuumteknik användning för professionell industri, då även inom området lyft och hantering av gods. Schmalz säljer sina produkter över hela världen via egna bolag i 17 länder samt partners ytterligare i 60 länder. Huvudsätet med produktion är fortfarande i Glatten och företaget sysselsätter cirka 1.100 medarbetare.
STAHL, Germany (General agent)
STAHL CraneSystems Gmbh - ett anrikt, tyskt företag med över 140 års erfarenhet av lyftteknologi. STAHL Cranesystems är synonymt med högsta kvalitet och företaget erbjuder världens största sortiment av lin- och kättingtelfrar samt krankomponenter. STAHL CraneSystems ligger i framkant när det gäller teknik, säkerhet produktutveckling samt Atex och efter 140 år i branschen står företaget bakom flera innovationer inom lyfthantering. Den första elektriska kättingtelfern utvecklades redan 1903, och utvecklingen av explosionsskyddad lyftutrustning startade i mitten av 1920-talet. Produktion och tillverkning sker i Künzelsau i södra Tyskland, där också huvudkontoret är beläget. Idag finns STAHL CraneSystems representerat, med ca 700 anställd, i hela världen både med egna filialer samt exklusiva samarbetspartner.

Contacts

Fredrik
-
Ronnie Nilsson
0411-13800
Håkan Persson
0411-13800

Videos

Världspremiär på Nya JDN Mini Lufttelfer

Världspremiär på Nya JDN Mini Lufttelfer
PANTHER Silent Handtruck
Vakuumlyftare JUMBO Flex för kartonghantering
PMH-Hallen
PMH-Hallen Flygfoto på Lagerhall
PMH - Sveriges bredaste lyftprogram
KITO EQ / EQS Elektrisk kättingtelfer 400V/230V
Jumbo High-stack & Low-stack, stapla kartonger enkelt med en vakuumlyftare
PMH Hallen som löser Era lokalbehov